Δευτέρα, 05 Ιουνίου 2023

Τραγωδία στα Τέμπη: «Πρώτη φορά βλέπω τόση βαριά ατμόσφαιρα στο πανεπιστήμιο - Θρηνούμε και πενθούμε τους φοιτητές μας» - «Λύγισε» ο πρύτανης του ΑΠΘ (Video)

«Λυγίζω μπροστά στο αδιανόητο...»

4 Μαρτίου 2023 15:20
Τραγωδία στα Τέμπη: «Πρώτη φορά βλέπω τόση βαριά ατμόσφαιρα στο πανεπιστήμιο - Θρηνούμε και πενθούμε τους φοιτητές μας» - «Λύγισε» ο πρύτανης του ΑΠΘ (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Για τα 12 παιδιά του ΑΠΘ που σκοτώθηκαν και τα 26 που τραυματίστηκαν στο δυστύχημα στα Τέμπη, μίλησε με συγκίνηση στο Open ο Νίκος Παπαϊωάννου, πρύτανης του Πανεπιστημίου.

«Το ΑΠΘ και θρηνεί και πενθεί μετά από αυτό το τραγικό γεγονός. Για μας ο χρόνος σταμάτησε την ώρα της σύγκρουσης και το ζητούμενο δεν είναι η εκκίνηση των μαθημάτων. Την Πέμπτη δεν είχαμε μαθήματα, χτες Παρασκευή γίνονταν μαθήματα αλλά πρώτη φορά στα ακαδημαϊκά μου χρόνια έχω δει τόσο βαριά ατμόσφαιρα. Από τους φοιτητές, από τους συναδέλφους, από τους καθηγητές, από τους διοικητικούς, απ’ όλο το προσωπικό, όλη την οικογένεια», λέει ο κ. Παπαϊωάννου.

«Είναι συναισθήματα που και σαν πατέρας και σαν πρύτανης λυγίζω μπροστά στο αδιανόητο, αυτό που συμβαίνει και νομίζω πως πρέπει όλοι μαζί σαν μια γροθιά να βοηθούσε όσο και αν μπορούμε τις οικογένειες των παιδιών μας και όχι μόνο, όλων όσων έχασαν τη ζωή τους.

Είμαστε έτοιμοι να συνεισφέρουμε γι' αυτό το ποτέ ξανά. Να μην ξαναφτάσουμε σε ένα σημείο όπου ένα ανθρώπινο λάθος μπορεί να οδηγήσει σε μια τέτοια κατάσταση», επισήμανε.

Ο πρύτανης του ΑΠΘ μίλησε και για την συγκινητική προσφορά των φοιτητών σε αίμα. «Την Τετάρτη είχαν κατακλύσει τα παιδιά το ΑΧΕΠΑ στο κέντρο αιμοδοσίας για να δώσουν αίμα. Αυτή είναι η υγιέστατη πλευρά της κοινωνίας μας, με τον αλτρουισμό που είχαν από την πρώτη μέρα έτρεξαν για τους συμφοιτητές τους. Αυτό είναι παρήγορο από την μια αλλά από την άλλη σκεφτείτε τα παιδιά που θα γίνουν καλά, όλους τους υπολοίπους που ήταν μέσα και έζησαν από αυτό το τραγικό γεγονός».

Τέλος ο πρύτανης επισημαίνει πως: «Και ως ΑΠΘ και το κέντρο ψυχικής υγείας και η 3η ψυχιατρική κλινική του ΑΧΕΠΑ είναι σε ετοιμότητα και έχουμε εξειδικευμένο προσωπικό. Έχουμε αναρτήσει πρόγραμμα για οποιονδήποτε πολίτη που συμμετείχε στο δυστύχημα, αν θέλει μια στήριξη. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share