Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Πέθανε ο δικηγόρος και πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Αθανασόπουλος

Υπήρξε υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

4 Μαρτίου 2023 10:12
Πέθανε ο δικηγόρος και πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Αθανασόπουλος
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πέθανε ο αγωνιστής της δημοκρατίας, δικηγόρος και πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Αθανασόπουλος. Γεννήθηκε στην Ηλεία και στα φοιτητικά του χρόνια πήρε μέρος στο φοιτητικό κίνημα, αποτελώντας έναν από τους πρωτεργάτες της κατάληψης της Νομικής Σχολής Αθηνών.

Ήταν δικηγόρος Αθηνών και μέλος του ΠΑΣΟΚ, αναπληρωτής υπεύθυνος της επιτροπής ανθρωπίνων δικαιωμάτων και μέλος της γραμματείας του τομέα δικαιωμάτων, κοινωνικής ένταξης, μετανάστευσης και ασύλου, ενώ πριν λίγες μέρες είχε φύγει από τη ζωή και ο Γιάννης Πίκουλας.

Ενεργή ήταν και η ενασχόληση του με τα ανθρώπινα δικαιώματα τόσο ως δικηγόρος όσο και ως μέλος ΜΚΟ. Υπήρξε υποψήφιος βουλευτής Αθήνας (το 1993 με τον ΣΥΝ και το 2004 με το ΠΑΣΟΚ) και Ηλείας (το 1996 και το 2000 με τον ΣΥΝ).

Παύλος Αθανασόπουλος

Η δήλωση του Ευάγγελου Βενιζέλου

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος προχώρησε σε δήλωση σχετικά με το θάνατο του Παύλου Αθανασόπουλου, στην οποία κάνει λόγο για έναν άνθρωπο διακριτικό, ευγενή, αγωνιστικό και πιστό στις ιδέες του ο οποίος υπήρξε υπέρμαχος της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Βενιζέλου έχει ως εξής:

“Έφυγε μέσα σε λίγες ώρες ο αγαπημένος μας Παύλος Αθανασόπουλος λες και δεν ήθελε να κουράσει τους δικούς του ανθρώπους. Διακριτικός και ευγενής αλλά πάντοτε αγωνιστικός, πιστός στις ιδέες του. Υπέρμαχος της δημοκρατίας, του κράτους δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, του πολιτικού και κοινωνικού φιλελευθερισμού, της ανεκτικότητας, της πολυφωνίας. Ένας επίμονος, προοδευτικός, ενεργός πολίτης, με υψηλή αίσθηση του εθνικού συμφέροντος, παρών όλες τις δύσκολες και «αντιδημοφιλείς» στιγμές. Ευτυχώς πρόλαβε πριν φύγει απροειδοποίητα να γιορτάσει την πεντηκοστή επέτειο από την εξέγερση της Νομικής τον Φεβρουάριο του 1973 και να μιλήσει για αυτήν με τη σεμνότητα και την αναστοχαστική διάθεση που τον διέκρινε. Μας τίμησε με τη φιλία και τη συμπόρευσή του τα δύσκολα χρόνια της κρίσης και ήταν πάντα ένα πρόσωπο αναφοράς με την ωριμότητα και την ευθυκρισία του.

Θα τον θυμόμαστε πάντα με αγάπη”.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share