Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Αθλητής και πατέρας παιδιού 2 ετών: «Πρώτη φορά δεν πήρα αυτό το τρένο - Νιώθω ευλογημένος που πήγα με το αυτοκίνητο...»

«Το προηγούμενο βράδυ μου είπε ο γιος μου...»

3 Μαρτίου 2023 22:48
Αθλητής και πατέρας παιδιού 2 ετών: «Πρώτη φορά δεν πήρα αυτό το τρένο - Νιώθω ευλογημένος που πήγα με το αυτοκίνητο...»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο αθλητής μπάσκετ των Τρικάλων, Αλέξης Ράπτης, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Γυρνώντας την Ελλάδα» του επίσημου Web radio της ΕΟΚ και προχώρησε σε μία σοκαριστική αποκάλυψη για τη νύχτα του μοιραίου δυστυχήματος με τα δύο τρένα στα Τέμπη.

Αναλυτικά είπε:

Για το λόγο που νιώθει ευλογημένος, σύμφωνα με ανάρτησή του: «Όπως γνωρίζουν οι συμπαίκτες και οι κοντινοί μου άνθρωποι, επέλεξα φέτος τα Τρίκαλα για να μπορώ να είμαι κάθε βράδυ στο σπίτι μου.

Η συγκοινωνία που κάνω καθημερινά είναι να παίρνω το τραίνο απ’ την Κατερίνη στη Λάρισα και από εκεί με δύο συμπαίκτες μου με τ’ αυτοκίνητο να πηγαίνουμε στο γήπεδο και το βράδυ να με επιστρέφουν στη Λάρισα και να παίρνω πάλι το τραίνο.

Απ’ την 1η Σεπτέμβρη παίρνω το συγκεκριμένο τρένο που έγινε το δυστύχημα. Την Τρίτη (28/02) που μάς πέρασε ήταν η πρώτη φορά που δεν το πήρα, για κάποιον ανεξήγητο λόγο και πήγα με το αυτοκίνητο. Ήταν πολύ μεγάλο το σοκ, έκανα 1.5 μέρα να κοιμηθώ.

Το προηγούμενο βράδυ μου είπε ο γιος μου ότι θέλει να κοιμηθούμε αγκαλίτσα και επέλεξα να πάρω το αμάξι για να γλυτώσω τη 1 ώρα αναμονής για το τραίνο και να την αφιερώσω στο γιο μου. Ίσως αυτό να με “έσωσε”».

Για το αν θα ξαναπάρει το τραίνο: «Με το χέρι στην καρδιά; Ναι, θα το ξαναπάρω».

Τραγωδία στα Τέμπη: Ολοκληρώθηκε η εξέταση όλων των δειγμάτων - Στις 54 ανέρχονται οι ταυτοποιήσεις σε σύνολο 57 νεκρών (video)

Ολοκληρώθηκε η εξέταση όλων των δειγμάτων που έχει λάβει μέχρι στιγμής η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών από τον τόπο της τραγωδίας στα Τέμπη και έχουν ταυτοποιηθεί 54 νεκροί. Σύμφωνα με νέα ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, αναμένεται η αποστολή νέων δειγμάτων, τα οποία ομοίως θα εξετασθούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Αναφορικά με τη διαδικασία ενημέρωσης των συγγενών των θυμάτων, η οποία συνεχίζεται, από τον επικεφαλής της ομάδας αναγνώρισης της Ελληνικής Αστυνομίας και τους ειδικούς ψυχολόγους, δίνεται ο απαραίτητος χρόνος στην οικογένεια κάθε θύματος καθώς δεν πρόκειται για μία τυπική διαδικασία αλλά απαιτούνται λεπτοί χειρισμοί, αναφέρει η ανακοίνωση.

Δείτε επίσης: Τέμπη: «Είδα κοπέλα να κρατά το κομμένο της πόδι, άλλη κατάπιε γυαλιά» - Συγκλονίζει η μαρτυρία της Μικαέλας (video)

Αποκάλυψη-βόμβα για τα τρένα και την ασφάλειά τους στην Ελλάδα: Εγκατέστησαν ραδιοεπικοινωνία και δεν λειτουργεί (video)

Ο φάκελος «τρένα και ασφάλεια στην Ελλάδα» έχει πλέον ανοίξει. Οι αποκαλύψεις τις τελευταίες ώρες είναι αρκετές και ανησυχητικές με χαρακτηριστικό το έγγραφο που φέρνει στο «φως» το OPEN και ο Σπύρος Φρεμεντίτης, που δείχνει ότι δεν λειτουργεί ούτε το σύστημα ραδιοεπικοινωνίας στα τρένα.

Πρόκειται για το σύστημα φωνητικής ραδιοεπικοινωνίας GSMR το οποίο θα αντικαθιστούσε το παλιό σύστημα που λειτουργεί μέχρι και σήμερα στην Ελλάδα και με το οποίο επικοινωνούν μεταξύ τους συρμοί και σταθμοί.

Ενώ έχει εγκατασταθεί το GSMR, δεν λειτουργεί. Το έγγραφο που παρουσιάζει το OPEN, έχει χαρακτηριστεί ως «εξαιρετικά επείγον», έχει ημερομηνία 18 Αυγούστου 2022 και το έχει αποστείλει ο παραιτηθείς διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ στη Hellenic Train.

Στο έγγραφο αυτό, ο ΟΣΕ ζητάει από την εταιρεία να τεθεί σε εφαρμογή το σύγχρονο σύστημα ραδιοεπικοινωνίας που καλύπτει όλη τη διαδρομή από την Πάτρα στην Αθήνα, από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη και από εκεί μέχρι τον Προμαχώνα. Η Hellenic Train έχει προβάλει αντιρρήσεις, υποστηρίζοντας πως το προσωπικό της δεν έχει εκπαιδευτεί. Ο ΟΣΕ, στο ίδιο έγγραφο, λέει πως το προσωπικό το έχει εκπαιδεύσει.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share