Τρίτη, 30 Μαΐου 2023

Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα: Επεισόδια με μολότοφ, χημικά και κρότου λάμψης στην πορεία για την τραγωδία στα Τέμπη (video)

Πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί έξω από τη Βουλή - Αποπνικτική η ατμόσφαιρα στο κέντρο της Αθήνας

3 Μαρτίου 2023 20:43
Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα: Επεισόδια με μολότοφ, χημικά και κρότου λάμψης στην πορεία για την τραγωδία στα Τέμπη (video)
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Επεισόδια σημειώνονται αυτή την ώρα στο Σύνταγμα στο περιθώριο της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας των φοιτητών για την τραγωδία των Τεμπών. Χημικά και κρότου λάμψης από την αστυνομία, με ομάδα ατόμων να πετάει πέτρες και άλλα αντικείμενα προς τις αστυνομικές δυνάμεις.

Τραγωδία στα Τέμπη: Ολοκληρώθηκε η εξέταση όλων των δειγμάτων - Στις 54 ανέρχονται οι ταυτοποιήσεις σε σύνολο 57 νεκρών (video)

Ολοκληρώθηκε η εξέταση όλων των δειγμάτων που έχει λάβει μέχρι στιγμής η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών από τον τόπο της τραγωδίας στα Τέμπη και έχουν ταυτοποιηθεί 54 νεκροί. Σύμφωνα με νέα ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, αναμένεται η αποστολή νέων δειγμάτων, τα οποία ομοίως θα εξετασθούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Αναφορικά με τη διαδικασία ενημέρωσης των συγγενών των θυμάτων, η οποία συνεχίζεται, από τον επικεφαλής της ομάδας αναγνώρισης της Ελληνικής Αστυνομίας και τους ειδικούς ψυχολόγους, δίνεται ο απαραίτητος χρόνος στην οικογένεια κάθε θύματος καθώς δεν πρόκειται για μία τυπική διαδικασία αλλά απαιτούνται λεπτοί χειρισμοί, αναφέρει η ανακοίνωση.

Δείτε επίσης: Τέμπη: «Είδα κοπέλα να κρατά το κομμένο της πόδι, άλλη κατάπιε γυαλιά» - Συγκλονίζει η μαρτυρία της Μικαέλας (video)

Αποκάλυψη-βόμβα για τα τρένα και την ασφάλειά τους στην Ελλάδα: Εγκατέστησαν ραδιοεπικοινωνία και δεν λειτουργεί (video)

Ο φάκελος «τρένα και ασφάλεια στην Ελλάδα» έχει πλέον ανοίξει. Οι αποκαλύψεις τις τελευταίες ώρες είναι αρκετές και ανησυχητικές με χαρακτηριστικό το έγγραφο που φέρνει στο «φως» το OPEN και ο Σπύρος Φρεμεντίτης, που δείχνει ότι δεν λειτουργεί ούτε το σύστημα ραδιοεπικοινωνίας στα τρένα.

Πρόκειται για το σύστημα φωνητικής ραδιοεπικοινωνίας GSMR το οποίο θα αντικαθιστούσε το παλιό σύστημα που λειτουργεί μέχρι και σήμερα στην Ελλάδα και με το οποίο επικοινωνούν μεταξύ τους συρμοί και σταθμοί.

Ενώ έχει εγκατασταθεί το GSMR, δεν λειτουργεί. Το έγγραφο που παρουσιάζει το OPEN, έχει χαρακτηριστεί ως «εξαιρετικά επείγον», έχει ημερομηνία 18 Αυγούστου 2022 και το έχει αποστείλει ο παραιτηθείς διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ στη Hellenic Train.

Στο έγγραφο αυτό, ο ΟΣΕ ζητάει από την εταιρεία να τεθεί σε εφαρμογή το σύγχρονο σύστημα ραδιοεπικοινωνίας που καλύπτει όλη τη διαδρομή από την Πάτρα στην Αθήνα, από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη και από εκεί μέχρι τον Προμαχώνα. Η Hellenic Train έχει προβάλει αντιρρήσεις, υποστηρίζοντας πως το προσωπικό της δεν έχει εκπαιδευτεί. Ο ΟΣΕ, στο ίδιο έγγραφο, λέει πως το προσωπικό το έχει εκπαιδεύσει.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share