Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024

Τραγική αλλαγή για τις δίδυμες αδελφές στα Τέμπη: «Είχαν αυτοκίνητο αλλά προτίμησαν το τρένο για μεγαλύτερη ασφάλεια! Πήγαν στο κυλικείο μέχρι να αδειάσει θέση!» (Video)

«Είχαν χάσει 5 συγγενείς τους στην πυρκαγιά στο Μάτι!»

3 Μαρτίου 2023 10:58
Τραγική αλλαγή για τις δίδυμες αδελφές στα Τέμπη: «Είχαν αυτοκίνητο αλλά προτίμησαν το τρένο για μεγαλύτερη ασφάλεια! Πήγαν στο κυλικείο μέχρι να αδειάσει θέση!» (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Ένα τραγικό παιχνίδι της μοίρας παίχτηκε για τις δύο δίδυμες αδελφές από την Καλαμπάκα, καθώς παρά το γεγονός πως είχαν αυτοκίνητο, για να κάνουν το ταξίδι τους, προτίμησαν το τρένο για... μεγαλύτερη ασφάλεια. Παράλληλα, γονείς ξεσπούν για τα παιδιά τους που "χάθηκαν" στην τραγωδία των Τεμπών.

Οι γονείς είχαν σπεύσει στη Λάρισα για να βρουν τα κορίτσια τους στο άκουσμα του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη. Ένας από τους δύο τραγικούς πατέρες ακούστηκε να λέει έξω από το νοσοκομείο γιατί έστειλε τα κορίτσια του να σπουδάσουν. «Γιατί τα άφησα να έρθουν μόνα τους εδώ;» έλεγε χαρακτηριστικά.

Η γιαγιά τους, συγκλονισμένη, μίλησε στον Νίκο Μισίρη από τον Alpha. Δεν μπορούσε να πιστέψει ότι δεν θα ξαναδεί τις εγγονές της. «Χάσαμε τρεις αγγέλους» είπε με δάκρυα στα μάτια.

Δεν μπορεί να πιστέψει το κακό που έχει βρει την οικογένειά τους. Ήταν τρία πολύ αγαπητά κορίτσια στην τοπική κοινωνία. Πάντα με το χαμόγελο στα χείλη και πολύ κοινωνικές. Ήταν η πρώτη φορά που θα ταξίδευαν μόνες τους. Η πρώτη φορά που πήραν το τρένο. «Μπαμπά, δεν πειράζει, θα πάμε μία φορά με το τρένο». Πάντα πήγαινε τις κόρες του με το αυτοκίνητο.

Ήταν πολύ χαρούμενες που θα έκαναν μόνες τους τη διαδρομή. Μια διαδρομή που αποδείχτηκε μοιραία. Πρόσφατα τους είχαν αγοράσει νέο αυτοκίνητο. Επειδή ήταν νέες οδηγοί και δεν είχαν την εμπειρία για να ταξιδέψουν μέχρι τη Θεσσαλονίκη, προτίμησαν το τρένο για μεγαλύτερη ασφάλεια.

Επιβάτης τρένου στα Τέμπη: «Άκουσα τα δίδυμα κορίτσια να λένε "πάμε να καθίσουμε στο κυλικείο μέχρι να αδειάσει θέση"»

Στην εκπομπή Ηappy Day μίλησε το πρωί της Παρασκευής ένας 28χρονος επιβάτης που είδε τα δίδυμα κορίτσια από την Καλαμπάκα πριν από τη μοιραία σύγκρουση.

Όπως είπε μάλιστα ο ίδιος ήταν στο ίδιο βαγόνι με τα άτυχα κορίτσια και την ξαδέλφη τους. Ο ίδιος μάλιστα θυμήθηκε πως τις είδε να αφήνουν δίπλα του τις βαλίτσες. Τις άκουσε να λένε, «πάμε να καθίσουμε στο κυλικείο μέχρι να αδειάσει θέση».

Οι δίδυμες που σκοτώθηκαν στη Λάρισα είχαν χάσει 5 συγγενείς τους στην πυρκαγιά στο Μάτι

Σε θλίψη έχει βυθιστεί η τοπική κοινωνία Τρικάλων και συγκεκριμένα το Καστράκι όπου και καταγόντουσαν οι δύο δίδυμες αδερφές και η εξαδέλφη τους, ηλικίας 20 και 19 ετών αντίστοιχα που έχασαν την ζωή τους στο μοιραίο τρένο στα Τέμπη.

Την ίδια ώρα συνεχίζουν να αποκαλύπτονται οι ανθρώπινες ιστορίες πίσω από το σιδηροδρομικό δυστύχημα που στέρησε τη ζωή σε 42 άτομα, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό των Αρχών.

Οι νεαρές με καταγωγή από το Καστράκι Μετεώρων είχαν πάει στο σπίτι τους για το τριήμερο και επέστρεφαν στη Θεσσαλονίκη για να συνεχίσουν τις σπουδές τους, όπως ενημέρωσε ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας, ο οποίος συνομίλησε με δικηγόρο-συγγενή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες της τηλεόρασης του Mega, πρόκειται για μία οικογένεια που το 2018 μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι έχασε πέντε ακόμα άτομα από το οικογενειακό περιβάλλον της.

Συγκλονίζει η μητέρα ενός εκ των τριών κοριτσιών από την Καλαμπάκα, «ενημερωθήκαμε από τα sites»

Η μητέρα της Αναστασίας Πλακιά μίλησε στον ΑΝΤ1 και μεταξύ άλλων αποκάλυψε πως ενημερώθηκαν από τα sites για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

«Πήγαιναν όλες μαζί πίσω στη Θεσσαλονίκη για τις σπουδές τους. Ήταν πάρα πολύ δεμένες, δύο δίδυμες και η ξαδελφούλα τους. Εμείς ενημερωθήκαμε από τα sites. Η πρώτη κίνηση που κάναμε ήταν να πάμε στο σημείο της τραγωδίας.

Φύγαμε όλοι, νύχτα, πήγαμε εκεί αλλά δεν μας άφηναν, τίποτα. Ούτε να περάσουμε, τίποτα. Είχαν κλείσει την κυκλοφορία. Τελευταία φορά που μίλησα με το παιδί μου ήταν στις 23:30 με μηνύματα. Μου έγραψε ότι στις 00:30 θα έφτανε Θεσσαλονίκη».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share