Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Τραγωδία στα Τέμπη: «Ποιος να ξέρει στο βλέμμα του πίσω τι να κρύβει ο Θεός για εμάς» - Το «προφητικό» τραγούδι που ζήτησε ο Κυπριανός Παπαϊωάννου (Video)

«Ήρθε μια μέρα και μου είπε...»

3 Μαρτίου 2023 10:22
Τραγωδία στα Τέμπη: «Ποιος να ξέρει στο βλέμμα του πίσω τι να κρύβει ο Θεός για εμάς» - Το «προφητικό» τραγούδι που ζήτησε ο Κυπριανός Παπαϊωάννου (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Την τραγική είδηση του θανάτου του Κύπριου φοιτητή Κυπριανού Παπαϊωάννου από το Αυγόρου, γνωστοποίησαν συγγενικά και φιλικά του πρόσωπα, τα οποία με αναρτήσεις αποχαιρετούν τον 23χρονο.

Η οικογένεια του Μουσικού Σχολείου Αμμοχώστου θρηνεί για τον αδόκητο χαμό του Κυπρίου μας, είπε στο "Πρωτοσέλιδο", της Κύπρου ο Σπύρος Σπύρου, Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Αμμοχώστου.

«Ο Κύπρος μας ήταν ένας ώριμος για την ηλικία του μαθητής. Η αγάπη του για τη βυζαντινή μουσική ως παιδί ιερέα, τον οδήγησε να φοιτήσει στο σχολείο μας με ειδικότητα στη ψαλτική τέχνη. Ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στο Μουσικό Σχολείο και στο Λύκειο του Φώτη Πίττα που φοιτούσε το πρωί».

«Ο Κυπριανός μας βοηθούσε και μετά την αποφοίτησή του. Όταν τον καλούσαμε ήταν πάντα δίπλα μας», είπε ο κ.Σπύρου.

«Χθες θυμήθηκα κάτι που ίσως ήταν και προφητικό. Ήρθε μια μέρα και μου είπε κύριε θέλω να μου ηχογραφήσεις το μέρος του πιάνου για μια εκδήλωση που θα τραγουδήσω στο κατηχητικό. Τον ρώτησα ποιο τραγούδι θέλει. Μου είπε ότι το τραγούδι ήταν «Ποιος να ξέρει στο βλέμμα του πίσω τι να κρύβει ο Θεός για εμάς».

Αυτό το τραγούδι είναι του Τώνη Βαβάτσικου και έχει τον πιο μακρύ τίτλο τραγουδιού στην Ελλάδα. Τον ρώτησα που ξέρει το τραγούδι, αφού πρόκειται για ένα τραγούδι που κέρδισε το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης πολύ παλιά.

Μου είπε ότι το ήξερε γιατί παρακολουθεί πράγματα.. μου είχε κάνει τρομερή εντύπωση αυτό. Ήταν πολύ ώριμος για την ηλικία του. Αγαπούσε πολύ την Ελλάδα και ήταν πολύ χαρούμενος που πέρασε στη Νομική Θεσσαλονίκης».

Ο Διευθυντής είπε ότι τον είδε τελευταία φορά σε μια εκδήλωση του Κοινοτικού Συμβουλίου Φρενάρους. «Λίγο μετά που ανοίξαμε μετά την πανδημία. Τον πήρα τηλέφωνο και του είπα ότι χρειάζομαι τη βοήθειά του και ήταν εκεί όντως. Θα είναι βαθιά στην καρδιά μας.. τις επόμενες μέρες θα σκεφτούμε κάποιες ενέργειες που έχουμε στο μυαλό μας», όπως αναφέρει το sigmalive.com.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share