Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Οργή και σάλος με τον Γιάννη Πρετεντέρη: "Τι αλλο να φταίει;" - Το αισχρό "σόου" για να "θάψει" το κυβερνητικό μπάχαλο πίσω από την τραγωδία στα Τέμπη & το βλέμμα της Τζίμα (Video)

Χαμός με τον δημοσιογράφο!

3 Μαρτίου 2023 09:49
Οργή και σάλος με τον Γιάννη Πρετεντέρη:
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οργή και σάλος με τον Γιάννη Πρετεντέρη! Το αισχρό "σόου" του δημοσιογράφου για να "θάψει" το κυβερνητικό μπάχαλο του «Επιτελικού Κράτους» του Κυριάκου Μητσοτάκη πίσω από την τραγωδία στα Τέμπη.

Η Ράνια Τζίμα, η οποία τα είπε όλα με το βλέμμα της, ακούγοντας τον δημοσιογράφο του Mega να "παραληρεί" σχετικά με την σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών και συγκεκριμένα με την υπόθεση του συλληφθέντα σταθμάρχη Λάρισας.

Επίγεια κόλαση ζουν συγγενείς και οικείοι των επιβατών που έχασαν τη ζωή τους στο μοιραίο δυστύχημα στα Τέμπη μετά τις πρώτες ταυτοποιήσεις DNA που διενεργήθηκαν και έγιναν γνωστές από το βράδυ της Πέμπτης.

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Αυτό είναι το προφίλ του σταθμάρχη! Από το «καλή αρχή» στην τραγωδία - Η επαγγελματική πορεία του 59χρονου (Video)

«Μετά το τέλος της εκπαίδευσης και την πιστοποίηση. Καλή μας αρχή», έγραφε ο 59χρονος σταθμάρχης, ο οποίος κατηγορείται για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη στον λογαριασμό του στο Facebook στις 24 Ιανουαρίου 2023. Τότε είχε αναλάβει τα καθήκοντά του στη Λάρισα, σύμφωνα και με την ανάρτησή του.

Συνάδελφοί του λένε ότι παλιότερα εργαζόταν ως αχθοφόρος στον ΟΣΕ ενώ θήτευσε και στο υπουργείο Παιδείας. Θρήνος, σπαραγμός και αμέτρητα «γιατί». Τρία 24ωρα μετά τη φονική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, η Ελλάδα θρηνεί 57 νεκρούς και ψάχνει ακόμα τον αριθμό των αγνοουμένων.

«Ήταν αλλού, σε άλλη υπηρεσία ήταν. Παλιά ήταν στα τρένα, έφυγε, ξαναγύρισε πάλι. Φόρτωνε αποσκευές, δέματα φόρτωνε… Μετά πήγε στο υπουργείο Παιδείας, στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Απ’ ό,τι μου έλεγε εκεί ήταν στα βιβλία που μοίραζαν στα σχολεία και ξαναγύρισε πάλι εδώ για να γίνει σταθμάρχης», δήλωσε συνάδελφος του σταθμάρχη. Σύμφωνα με τον ίδιο, στο υπουργείο Παιδείας, «πρέπει να είχε καμιά δεκαετία».

Σύμφωνα με τους συναδέλφους του ο σταθμάρχης ήταν άπειρος. Είχε αναλάβει καθήκοντα μόλις τον περασμένο Ιανουάριο και δεν θα έπρεπε να είναι μόνος του σε μία μάλιστα δύσκολη βάρδια όπως είναι η βραδινή και σε ένα κομβικό σημείο όπως ο σταθμός της Λάρισας.

«Ήταν εκπαιδευμένος πράγματι, αλλά ήταν άπειρος. Δεν έπρεπε να τον είχαν βάλει σε έναν κεντρικό σταθμό όπως η Λάρισα μόνο του να κάνει κυκλοφορία», τόνιζε χθες σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο Νίκος Τσουρίδης, συνταξιούχος μηχανικός – εκπαιδευτής μηχανοδηγών.

Όπως είπε ο σταθμάρχης που έχει παραδεχθεί το μοιραίο λάθος του, ήταν μόνο ένα μήνα στο συγκεκριμένο πόστο. «Όταν κάνουμε κυκλοφορία δεν βάζουμε έναν άπειρο άνθρωπο, γιατί όλη η κυκλοφορία και η ευστροφία που έχει κάποιος άνθρωπος όταν κάνει την κυκλοφορία βασίζονται στην πείρα. Δεν μπορείς να βάλεις έναν άνθρωπο τριάντα ημερών, που (μόλις) έχει τελειώσει την εκπαίδευσή του και έχει αναλάβει. Δεν το διακινδυνεύεις αυτό».

Ο σταθμάρχης υπό άκρα μυστικότητα βρέθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης ενώπιον του εισαγγελέα.

Πήρε προθεσμία να απολογηθεί το Σάββατο για τα αδικήματα που αντιμετωπίζει, ήτοι:

  • διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών (κακούργημα)
  • ανθρωποκτονίες και σωματικές βλάβες κατά συρροή εξ αμελείας

«Ανέλαβε την ευθύνη που του αναλογεί», είπε ο δικηγόρος του Στέφανος Παντζαρίδης. «Ανέλαβε την ευθύνη μέσα στα πλαίσια που του αναλογεί, αυτό το οποίο μετράει είναι “να ψάξουμε ότι το δέντρο αλλά το δάσος”» τόνισε.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share