Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Τραγωδία στα Τέμπη: «Χάσαμε τρεις αγγέλους! Και γιατί τα έστειλα να σπουδάσουν;» - Η κραυγή του πατέρα και της γιαγιάς των δίδυμων κοριτσιών (Video)

«Ο πόνος στο χωριό Καστράκι στη γενέτειρα των κοριτσιών αλλά και στην Καλαμπάκα είναι βουβός»

2 Μαρτίου 2023 12:10
Τραγωδία στα Τέμπη: «Χάσαμε τρεις αγγέλους! Και γιατί τα έστειλα να σπουδάσουν;» - Η κραυγή του πατέρα και της γιαγιάς των δίδυμων κοριτσιών (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε πένθος η Ελλάδα έχει βυθιστεί από χθες Τετάρτη 1 Μαρτίου. Αιτία, ο άδικος χαμός 46 ανθρώπων που επέβαιναν στη μοιραία αμαξοστοιχία που συγκρούστηκε τα ξημερώματα με άλλη αμαξοστοιχία στα Τέμπη. Η πλειοψηφία των νεκρών αλλά και των τραυματιών νέα άνθρωποι που πήγαιναν μετά το τριήμερο στα πανεπιστήμιά τους.

Σύμφωνα με το trikalanews , δίδυμες αδελφές καθώς και η ξαδέλφη του Αναστασία Πλακιά πήγαν για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας στην Καλαμπάκα και μετά επιβιβάστηκαν στο μοιραίο τρένο για να πάνε στη Θεσσαλονίκη.

Οι γονείς των τριών κοριτσιών Νίκος και Δημήτρης Πλακιάς έσπευσαν το μεσημέρι στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας όπου με τη μέθοδο DNA πιστοποιήθηκε η ταυτότητά τους. Μάλιστα σύμφωνα με την εκπομπή «Super Κατερίνα» εκεί ακούστηκε ο πατέρας των κοριτσιών να φωνάζει σπαρακτικά «Και γιατί τα έστειλα να σπουδάσουν». Το περιστατικό μάλιστα καταγράφηκε από τους ρεπόρτερ σύμφωνα με τη Χρίσλα Γεωργακοπούλου.

Σε ζωντανή μετάδοση από την Καλαμπάκα ο ρεπόρτερ Νίκος Μισίρης τόνισε στην εκπομπή «Super Κατερίνα»: «Ο πόνος στο χωριό Καστράκι στη γενέτειρα των κοριτσιών αλλά και στην Καλαμπάκα είναι βουβός. Προσπαθήσαμε να πάμε στη γειτονιά, να μιλήσουμε με κάποιους ανθρώπους, ωστόσο όλοι είναι συγκλονισμένοι. Δεν δέχθηκαν να μας μιλήσουν, Πριν από λίγο συναντήσαμε με τη γιαγιά των άτυχων κοριτσιών. Με δάκρυα στα μάτια μάς είπε “Χάσαμε τρεις αγγέλους”. Συγκλονισμένη και η ίδια δεν μπορεί να πιστέψει το κακό που τους έχει βρει… Ήταν τρία πολύ αγαπητά κορίτσια στην τοπική κοινωνία».

Να θυμίσουμε πως σύμφωνα με πληροφορίες αυτή ήταν η πρώτη φορά που οι δίδυμες και η πρώτη τους ξαδέλφη ταξίδευαν με το τρένο προκειμένου να πάνε στη Θεσσαλονίκη όπου σπούδαζαν. Τις προηγούμενες φορές τα κορίτσια πήγαιναν στην πόλη με τους γονείς τους με το αυτοκίνητο.

Μάλιστα, λίγο πριν από την επιβίβασή τους στο Ιntecity ανέβασαν στα social media, σχετικά βίντεο από τον σταθμό. Οι τρεις τους δείχνουν ανέμελες χωρίς να γνωρίζουν το άσχημο παιχνίδι που θα τους έπαιζε η μοίρα. «Ίσως να φτάσουμε κάποτε…», έγραφαν στα σχόλιά τους.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share