Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2023

Τραγωδία στα Τέμπη: «Ο γιος μου πήγε για νερό στο κυλικείο και δεν ξαναγύρισε... Να βρω κάτι ό, τι κι αν είναι αυτό» - Σοκαριστές μαρτυρίες συγγενών αγνοουμένων (Video)

«Aυτό που δεν αντέχω είναι που μέχρι τώρα δεν έχω κανένα νέο»

2 Μαρτίου 2023 11:51
Τραγωδία στα Τέμπη: «Ο γιος μου πήγε για νερό στο κυλικείο και δεν ξαναγύρισε... Να βρω κάτι ό, τι κι αν είναι αυτό» - Σοκαριστές μαρτυρίες συγγενών αγνοουμένων (Video)
(MOTIONTEAM/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συντετριμμένη μίλησε η κόρη ενός 67χρονου που αγνοείται μετά τη φονική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη. Όπως είπε κλαίγοντας στην ΕΡΤ1, η ίδια του έκλεισε το τελευταίο εισιτήριο για να ταξιδέψει και ήταν στο πρώτο βαγόνι. Επίσης, συγκλονίζουν τα μηνύματα με κεριά και λουλούδια στο σταθμό του Βόλου.

«Μίλησα μαζί του τελευταία φορά στις 10.15, λίγο πριν από το δυστύχημα και έκτοτε δεν έχω νέα του. Τα δύο τηλέφωνά του έως και σήμερα χτυπούν κανονικά» τόνισε χαρακτηριστικά. Η ίδια είπε ότι έμαθε τυχαία από την θεία της για τη σύγκρουση το πρωί της Τετάρτης και «πάγωσε». Συνεχίζει να ελπίζει, έχει ψάξει στα νοσοκομεία, έχει δώσει γενετικό υλικό, όμως δεν έχει κανένα νέο από τον πατέρα της.

Όπως υποστήριξε απαρηγόρητη, «αυτό που δεν αντέχω είναι που μέχρι τώρα δεν έχω κανένα νέο… να βρω κάτι… κάτι ό, τι κι αν είναι αυτό». Οι συγγενείς των αγνοούμενων αναμένουν να ολοκληρωθεί τις επόμενες ώρες η διαδικασία της ταυτοποίησης, ίσως το πιο δύσκολο κομμάτι της τελευταίας πράξης της εθνικής τραγωδίας, που βύθισε στο πένθος δεκάδες οικογένειες.

Μαρτυρία πατέρα αγνοούμενου: «Ο γιος μου πήγε για νερό στο κυλικείο και δεν ξαναγύρισε»

Αγωνιούν οι γονείς και οι συγγενείς των αγνοούμενων στο μοιραίο Intercity που συγκρούστηκε με εμπορική αμαξοστοιχία στα Τέμπη και έφερε 42 νεκρούς μέχρι στιγμής σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Στη Super Κατερίνα μίλησε πατέρας αγνοούμενου φοιτητή, Λυσίμαχος Παπάζογλου.

«Θαύματα δεν γίνονται. Τον θεωρώ στα θύματα του δυστυχήματος. Ήταν στην Αθήνα, ερχόταν στη Θεσσαλονίκη. Μιλήσαμε μισή ώρα πριν, μου είπε ότι ήταν στη Λάρισα και μετά με πήρε η φίλη του και μας είπε ότι έγινε ένα ατύχημα.

Ο γιος μου είχε πάει να πάρει νερό από το κυλικείο και δεν ξαναγύρισε. Επίσημα μου έχουν πει ότι αγνοείται. Υπάρχει διαχείριση σε αυτό το θέμα; Δώσαμε χθες DNA και περιμένουμε την αναγνώριση. Ήταν στο προτελευταίο βαγόνι και πήγε μπροστά. Ήταν 22 ετών. Η φίλη του σώθηκε, την έχουμε μαζί του»

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share