Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Ράκος η Σταματίνα Τσιμτσιλή για Τέμπη: «Σηκώθηκα με ένα πολύ μεγάλο βάρος στη ψυχή μου»

«Οι μάνες των μαθητών που χάσανε τα παιδιά τους στα Τέμπη θρηνούν και σήμερα για τους νεκρούς του δυστυχήματος»

1 Μαρτίου 2023 09:29
Ράκος η Σταματίνα Τσιμτσιλή για Τέμπη: «Σηκώθηκα με ένα πολύ μεγάλο βάρος στη ψυχή μου»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Η Σταματίνα Τσιμτσιλή, συγκλονισμένη από τις εξελίξεις δεν μπορεί να πιστέψει πώς χάθηκαν τόσοι άνθρωποι άδικα. Μέσα από το Happy Day ξέσπασε για το γεγονός ότι δυο τρένα συγκρούστηκαν εν έτη 2023.

«Όταν ξύπνησα το πρωί και κατάλαβα τι έχει συμβεί, σηκώθηκα με ένα πολύ μεγάλο βάρος στη ψυχή μου. Πέρα από αυτή την τραγωδία, προστίθεται το βάρος και το πένθος που έχουμε ζήσει ως έθνος και στις προηγούμενες τραγωδίες. Οι μάνες των μαθητών που χάσανε τα παιδιά τους στα Τέμπη θρηνούν και σήμερα για τους νεκρούς του δυστυχήματος. Αν εν έτη 2023 κινούνται χειροκίνητα τα τρένα, που υποτίθεται έχουν εκσυγχρονιστεί και έχουν πουληθεί σε ξένη εταιρεία, αυτό πρέπει να μας ανησυχήσει πάρα πολύ» τόνισε η Σταματίνα Τσιμτσιλή.

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: «Βρίσκαμε νεκρούς στα χωράφια! Βλέπουμε μπροστά στα μάτια μας να μετακινούν ανθρώπινα μέλη» - Συγκλονίζουν οι δραματικές περιγραφές (Video)

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Συγκλονισμένη παρακολουθεί η Ελλάδα την τραγωδία που συνέβη το βράδυ της Τρίτης έξω από τα Τέμπη, όταν επιβατική αμαξοστοιχία συγκρούστηκε με εμπορική και βαγόνια τυλίχτηκαν στις φλόγες.

Ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται διαρκώς, ενώ πολλοί επιβάτες είναι σοβαρά τραυματισμένοι, εγκαυματίες και ακρωτηριασμένοι. Μέσα στο τρένο υπήρχαν περίπου 350 επιβάτες, με τους νεκρούς να ανέρχονται πλέον στους 32. Παράλληλα, ανατριχιαστικές εικόνες έρχονται στο φως από το εσωτερικό των βαγονιών λίγο μετά από το σιδηροδρομικό δυστύχημα.

Το δυστύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις 23:00 και βαγόνια τυλίχθηκαν στις φλόγες. Πλέον οι έρευνες των διασωστών επικεντρώνονται στα δύο πρώτα βαγόνια που έχουν σχεδόν διαλυθεί από τη σφοδρότητα της σύγκρουσης . Γερανοφόρα σηκώνουν τα βαγόνια προκειμένου να απεγκλωβίσουν ανθρώπους.

Ο κύριος Νίκος, διασώστης, που επιχειρεί στο σημείο του δυστυχήματος μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA». «Επιχειρήσαμε 20 εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού από τα τμήματα της Λάρισας, της Κατερίνης και την Ελασσόνας στο σημείο που ήταν το συμβάν. Στα τρία πρώτα βαγόνια δεν ήταν δυνατόν να πλησιάσει κάποιος πολύ. φθάσαμε στις 12μιση η ώρα το βράδυ».

Για την κατάσταση των ανθρώπων που αντίκρισαν περιέγραψε ο διασώστης: «Η κατάσταση ήταν τραγική, καθώς υπήρχαν πολύ νεκροί. Βρήκαμε στα χωράφια 4 με 5 ανθρώπους που δεν ήταν στην ζωή και στα βαγόνια – κυρίως στα τρία πρώτα – δεν ήταν κανένας εν ζωή. Οι τραυματίες βγήκαν την πρώτη μία με μιάμιση ώρα».

Ο διασώστης ανέφερε ότι ανάμεσα στους νεκρούς είναι πολύ νεαρά παιδιά μεταξύ αυτών είναι φοιτητές, είναι χαρακτηριστική η εκτίμηση του «υπήρχαν νέα παιδιά στην πλειονότητά τους, το 80% ήταν νέα παιδιά, κάτω από 30 ετών».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share