Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: «Ακούστηκε ένα μπαμ! Το τρένο ήταν γεμάτο...» - Ανατριχιαστικές μαρτυρίες επιβατών (Video)

"Ζωγραφισμένος" ο φόβος στα πρόσωπα των επιβατών

1 Μαρτίου 2023 01:35
Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: «Ακούστηκε ένα μπαμ! Το τρένο ήταν γεμάτο...» - Ανατριχιαστικές μαρτυρίες επιβατών (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Για τις τρομακτικές στιγμές που έζησαν μίλησαν επιβάτες της αμαξοστοιχίας που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Λάρισα και συγκρούστηκε με άλλη στο ύψος των Τεμπών.

Βαγόνια επιβατικής αμαξοστοιχίας Intercity που εκτελούσε το δρομολόγιο Λάρισα - Θεσσαλονίκη εκτροχιάστηκαν στα Τέμπη στην περιοχή «Ευαγγελισμός», έπειτα από σύγκρουση με εμπορικό τρένο. Συμφωνα με αστυνομικές πηγές, μετά τον εκτροχιασμό σημειώθηκε και φωτιά, με τις προσπάθειες κατάσβεσης να βρίσκονται σε εξέλιξη.

Υπάρχουν αναφορές για, νεκρούς, αρκετούς τραυματίες αλλά και για εγκλωβισμένους. Στο σημείο έχουν σπεύσει 17 οχήματα της Πυροσβεστικής με 40 πυροσβέστες. Παράλληλα στο σημείο έχουν σπεύσει οχήματα της αστυνομίας και του ΕΚΑΒ.

«Eίχαμε σταματήσει, θα είχαμε μία ώρα καθυστέρηση γιατί ήταν μπροστά άλλο τρένο….», λέει στο OnLarisa.gr σοκαρισμένη επιβάτης.

«Ακούστηκε ένα μπαμ… τι να πω δεν ξέρω… δεν μπορώ να καταλάβω τι έγινε… το τρένο ήταν γεμάτο», συμπληρώνει άλλος επιβάτης του InterCity.

Δείτε τα βίντεο:

Ένας εκ των επιβατών, ο Λάζος, περιέγραψε στο protothema.gr την ώρα της σύγκρουσης: «Είναι σοκαριστικό αυτό που ζήσαμε. Σίγουρα υπάρχουν τραυματίες, τώρα μιλάνε και για νεκρούς».

«Στο τρένο επιβιβάστηκα στον σταθμό της Λάρισας, όπου ήρθε με καθυστέρηση τουλάχιστον μίας ώρας. Ξεκινήσαμε, έκατσα στα βαγόνια με τις θέσεις και ξαφνικά ακούσαμε έναν εκκωφαντικό θόρυβο από μπροστά. Τραντάχτηκε το βαγόνι, με αποτέλεσμα πολλοί επιβάτες να πεταχτούν στον αέρα και να τραυματιστούν. Ο κόσμος ούρλιαζε, δεν έχω χτυπήσει, ωστόσο είμαι γεμάτος αίματα από άτομα που τραυματίστηκαν κοντά μου» συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με το ίδιο μέσο, στο σημείο έχουν σπεύσει 30 ασθενοφόρα που μεταφέρουν τραυματίες στα νοσοκομεία της Λάρισας. Μετά από εντολή του ΕΚΕΠΥ άνοιξαν τα επείγοντα του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας έχουν μεταφερθεί 10 άτομα, εκ των οποίων οι 4 σοβαρά τραυματίες. Στο σημείο σπεύδουν και λεωφορεία για την παραλαβή των επιβατών που είναι καλά στην υγεία τους.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share