Τετάρτη, 29 Μαΐου 2024

Ανάπηρη γυναίκα έχασε το σπίτι της σε πλειστηριασμό – Mπήκαν από το μπαλκόνι για να την διώξουν! (video)

Αν είναι δυνατόν!

28 Φεβρουαρίου 2023 13:03
Ανάπηρη γυναίκα έχασε το σπίτι της σε πλειστηριασμό – Mπήκαν από το μπαλκόνι για να την διώξουν! (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Aποτροπιασμό προκαλεί μία νέα υπόθεση πλειστηριασμού κατοικίας, που έγινε στην Αθήνα και συγκεκριμένα στον Άγιο Παντελεήμονα.

Μία γυναίκα καθηλωμένη σε αναπηρικό καροτσάκι, έχασε το σπίτι της, διότι δεν μπορούσε να αποπληρώσει το στεγαστικό της δάνειο, ούτε να έρθει σε συμφωνία με το fund που το απέκτησε. Έχασε την κατοικία της για 46.000 ευρώ και είδε ανθρώπους να προσπαθούν να την βγάλουν εισβάλλοντας από το παράθυρο.

Η γυναίκα που πάσχει με βαριάς μορφής ρευματοαρθρίτιδα από το 2016 μίλησε στο OPEN τόσο για τις δώσεις που αδυνατούσε να καταβάλλει όσο και για την περιπέτεια που έζησε κατά την επιχείρηση έξωσης, η οποία θυμίζει αστυνομική ταινία του Χόλιγουντ και όχι έξωση ανθρώπου από το σπίτι του.

Παίρνει επίδομα 310 ευρώ

Η 50χρονη γυναίκα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, ήταν πρώην κομμώτρια και πλέον παίρνει ένα πολύ χαμηλό επίδομα γύρω στα 310 ευρώ τον μήνα και ανήκει και στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» του δήμου Αθηναίων.

Η γυναίκα είχε στεγαστικό δάνειο 90.000 ευρώ αλλά από την στιγμή που εμφανίστηκαν τα προβλήματα αναπηρίας δεν μπόρεσε να συνεχίσει να δουλεύει και να το αποπληρώσει.

Μάλιστα προσπάθησε να έρθει σε συνεννόηση με το fund που πήρε το δάνειο αλλά αυτό δεν συνέβη εξαιτίας του χαμηλού εισοδήματός της. Αποτέλεσμα η γυναίκα να χάσει το σπίτι της.

«Άκουσα χρατς – χρατς στην πόρτα και είδα έναν στο μπαλκόνι»

Η κυρία Ευδοκία Παπαθανασίου μιλώντας στο OPEN, εξηγεί ότι ενώ βρισκόταν μέσα στο σπίτι την Παρασκευή ξαφνικά άκουσε θόρυβο από την πόρτα της. «Ξαφνικά ακούω την πόρτα να κάνει “χρατς -χρατς” και φοβήθηκα μην είναι κλέφτες. Μετά άκουσα ότι άρχισαν να χτυπούν με μπουνιές.

Τους ρώτησα “ποιος είναι;” και μετά τους ζήτησα να περιμένουν λίγο για να τους ανοίξω. Πήρα τηλέφωνο την κυρία που με βοηθάει και έχει τα κλειδιά στο σπίτι».

«Έχεις 5 λεπτά»

Η 50χρονη γυναίκα περιέγραψε ότι αμέσως μετά είδε ένα άτομο να πηδάει από το διπλανό μπαλκόνι στο δικό της και να της χτυπάει το τζάμι για να του ανοίξει. Του είπα «δεν μπορώ να σου ανοίξω, είμαι ανάπηρη». Ανοίξανε την πόρτα και άνοιξαν και εκείνου την μπαλκονόπορτα. Μου είπαν «έχεις πέντε λεπτά διορία να μαζέψετε τα πάντα και να βγείτε».

Η γυναίκα εξήγησε ότι ζήτησε από τα άτομα αυτά να της δώσουν λίγους μήνες για να μπορέσει αν μαζέψει τα πράγματά της και να φύγει αξιοπρεπώς. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τα άτομα αυτά της μάζεψαν σε μία σακούλα πάνω από δέκα φάρμακα και την τσάντα της για αν φύγει άμεσα.

Πώς απετράπη προσωρινά η έξωση

«Δεν με άφηναν ούτε τηλέφωνο να πάρω. Ήθελα να κάνω την ανάγκη μου και δεν μπορούσα. Μια γυναίκα μου φώναζε “τέλειωνε θα έρθουν να σε πάρουνε”… δεν είχε καρδιά;».

Η έξοδος της γυναίκας τελικά απετράπη τόσο από συλλογικότητες που μαζεύτηκαν στο σημείο όσο και από αξιωματικό της Αστυνομίας που επενέβη και έδιωξε τελικά τα «κοράκια» του fund μέσα από το σπίτι. «Ο αστυνομικός τους είπε ότι δεν μπορεί να με βγάλει από το σπίτι γιατί δεν είμαι εγκληματίας».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share