Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Μηχανική βλάβη στο πλοίο «Superstar» με 143 επιβαίνοντες - «Οδύσσεια» ανοιχτά του Αγ. Ευστρατίου

Συνεχίζει τη διαδρομή του με μειωμένη ταχύτητα προς το Λαύριο

28 Φεβρουαρίου 2023 07:52
Μηχανική βλάβη στο πλοίο «Superstar» με 143 επιβαίνοντες - «Οδύσσεια» ανοιχτά του Αγ. Ευστρατίου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το επιβατηγό πλοίο «Superstar», με 143 επιβάτες και 43 άτομα πλήρωμα, παρουσίασε μηχανική βλάβη ενώ εκτελούσε το δρομολόγιο από Καβάλα για Λήμνο – Αγ. Ευστράτιο – Λαύριο

Το πρόβλημα παρουσιάστηκε στη θαλάσσια περιοχή 3,5 ναυτικά μίλια δυτικά του Αγ. Ευστρατίου και αιτήθηκε συνδρομή όπως μετέδωσε η ΕΡΤ. Το πλοίο συνεχίζει τη διαδρομή του με μειωμένη ταχύτητα προς τον λιμένα Λαυρίου, ενώ οι άνεμοι είναι ασθενείς και φτάνουν τα τρία μποφόρ.

Πλοίο Superstar Seajets

Καιρός σήμερα 28/2: Με λασποβροχές, νοτιάδες και αφρικανική σκόνη μας αποχαιρετά ο Φλεβάρης - «Καμπανάκια» Καλλιάνου και Μαρουσάκη (video)

Τοπικές βροχές κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά αναμένονται σήμερα (28/2) σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο νότιο Ιόνιο τοπικά 7 με 8 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν αρχικά νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο νότιο Αιγαίο τοπικά 7 με 8 μποφόρ, όμως βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια και θα φθάσει τους 15 με 17 βαθμούς, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα διατηρηθεί σε σχετικά υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει τους 18 με 20 και στα νότια κατά τόπους τους 21 με 22 βαθμούς Κελσίου. Μάλιστα, είχαμε και «κόκκινη» προειδοποίηση από το meteo!

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ:

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές αρχικά στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και από τις μεσημβρινές ώρες και στις υπόλοιπες περιοχές. Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ, που το βράδυ θα ενισχυθούν σε 5 με 6 και στο Θρακικό τοπικά έως 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 09 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα. Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο νότιο Ιόνιο τοπικά 7 με 8 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα. Θερμοκρασία: Από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, που τις βραδινές ώρες θα περιοριστούν στη Θεσσαλία. Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις μέχρι το απόγευμα, οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ. Θερμοκρασία: Από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις μέχρι το απόγευμα, οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στα Δωδεκάνησα τις πρωινές ώρες τοπικά 8 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 16 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών μέχρι το απόγευμα. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί και βαθμιαία ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών μέχρι το απόγευμα. Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές από τις μεσημβρινές ώρες. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και από τις μεσημβρινές ώρες ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 09 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share