Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Λετονία – Ελλάδα 67-57: Ήττα για την Εθνική που ετοιμάζεται για το Παγκόσμιο

Ηττήθηκε στη Ρίγα στην τελευταία αγωνιστική των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου

27 Φεβρουαρίου 2023 21:39
Λετονία – Ελλάδα 67-57: Ήττα για την Εθνική που ετοιμάζεται για το Παγκόσμιο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Εθνική πάλεψε όσο μπορούσε στη Ρίγα, στο τέλος όμως λύγισε (67-57) από τη Λετονία στο πιο αδιάφορο ματς της προκριματικής φάσης που ολοκληρώθηκε. Πρώτοι οι Λετονοί, δεύτερη η Ελλάδα που σκέφτεται ήδη το Παγκόσμιο Κύπελλο 2023.

Ήταν το πιο αδιάφορο ματς της προκριματικής φάσης για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023, ήταν ένα ματς ξεκάθαρα διαδικαστικού χαρακτήρα που απλώς έπρεπε να γίνει.

Η Ελλάδα ταξίδεψε στη Ρίγα για να αντιμετωπίσει τη Λετονία που είχε καθαρίσει με την πρώτη θέση του ομίλου, μπήκε άσχημα στο ματς όπως ακριβώς έκανε και στον αγώνα με τη Σερβία, έκανε την προσπάθειά της μέχρι να λυγίσει με 67-57.

Τζορτζ Πάπας, Λευτέρης Μαντζούκας, Γιώργος Τανούλης πέτυχαν τους πρώτους τους πόντους με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, που δεν σούταρε καλά από την περιφέρεια, αλλά ήταν μαχητική μέχρι το σημείο που μπορούσε. Οι Λετονοί είχαν το κοινό τους, ολοκλήρωσαν στο 9-1 την πορεία τους, ενώ η Ελλάδα που έχασε και εντός από τους αποψινούς της αντιπάλους, έμεινε στο 6-4.

Λετονία – Ελλάδα 67-57

Ο αγώνας

Το ξεκίνημα της Ελλάδας θύμιζε εκείνο στον αγώνα με τη Σερβία. Το 14-6 στο 8' ήταν αποτέλεσμα των 2/12 σουτ της Εθνικής, η οποία έκλεισε την περίοδο στο -10 και είχε 1/9 δίποντα και 2/8 τρίποντα, χωρίς βολή και όλα αυτά με επτά λιγότερα ριμπάουντ.

Παπαθανασίου (Πάπας) και Χατζηδάκης έκαναν καλή δουλειά για να μαζέψουν τη διαφορά από τους 13 (21-8) στους πέντε (21-16), πριν ο Τολιόπουλος πάρει τη σκυτάλη και ο Χουγκάζ σκοράρει το πρώτο του καλάθι στο ματς, μία απίθανη προσπάθεια/έμπνευση για το 33-32 του ημιχρόνου.

Ο Μανωλόπουλος έριξε στο ματς και τον Τανούλη, για τα πρώτα του λεπτά με την εθνική ανδρών, στο ξεκίνημα του β' μέρους και ο νεαρός του Προμηθέα σκόραρε αμέσως, ωστόσο συνολικά η τρίτη περίοδος δεν ήταν καλή και ένα 19-9 των γηπεδούχων τους κράτησε και μπροστά, αλλά και σε απόσταση ασφαλείας (52-41).

Και πάλι όμως, η Ελλάδα έκανε την προσπάθειά της. Μείωσε στους τρεις (58-55 στο 37'), πριν ο Στράουτινς σκοράρει κρίσιμο τρίποντο για το +6 των Λετονών. Ήταν το καλάθι του αγώνα, ενός αγώνα που θα ξεχαστεί πολύ γρήγορα και από τις δύο ομάδες οι οποίες θα ξεκινήσουν άμεσα τη δουλειά για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share