Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Καρναβάλι 2023: Πανικός για την ποδαράτη παρέλαση στην «καρδιά» της Πάτρας - Πάνω από 76.000 οχήματα έφυγαν από την Αθήνα σε μια μέρα! (photos&video)

Ολονύχτιο ξεφάντωμα στην αχαϊκή πρωτεύουσα και όχι μόνο!

25 Φεβρουαρίου 2023 20:32
Καρναβάλι 2023: Πανικός για την ποδαράτη παρέλαση στην «καρδιά» της Πάτρας - Πάνω από 76.000 οχήματα έφυγαν από την Αθήνα σε μια μέρα! (photos&video)
Φωτογραφίες δεξιά και κάτω: ΜΑΡΙΛΙΑ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συνεχίστηκε και σήμερα (25/2) η έξοδος των εκδρομέων για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας. Η κίνηση ήταν αυξημένη από το πρωί, χωρίς όμως να δημιουργηθούν ιδιαίτερα προβλήματα, παρά μόνο περιστασιακά στα διόδια της Ελευσίνας και των Αφιδνών.

Παρέλαση στο πατρινό καρναβάλι
ΜΑΡΙΛΙΑ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ / EUROKINISSI

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Τροχαίας, σήμερα (25/2) από τις 06:00 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα πέρασαν και από τα δύο εθνικά δίκτυα, συνολικά 76.408 αυτοκίνητα (46.600 προς Κόρινθο και 29.808 προς Λαμία). Από χθες (24/2) τις 06:00 το πρωί μέχρι σήμερα (25/2) τις 06:00 το πρωί 65.000 αυτοκίνητα πέρασαν τα διόδια προς Κόρινθο και 52.826 αυτοκίνητα προς Λαμία.

Παρέλαση στο πατρινό καρναβάλι
ΜΑΡΙΛΙΑ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ / EUROKINISSI

Λόγω της αυξημένης κίνησης των εκδρομέων βρίσκονται σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα τόσο το προσωπικό όσο και τα μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας, κυρίως των Υπηρεσιών Τροχαίας Αστυνόμευσης. Έχουν ληφθεί αυξημένα μέτρα σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Τέλος, την Καθαρά Δευτέρα (27/2), που αναμένεται να επιστρέψει στην Αττική και ο κύριος όγκος των εκδρομέων, θα ισχύσει για το ρεύμα εισόδου από τις 15:00 έως τις 21:00 απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων.

Τέρμα όσα ξέρατε: Αυτό είναι το μυστικό για να πετάξει ψηλά ο χαρταετός την Καθαρά Δευτέρα

Παρέλαση στο πατρινό καρναβάλι
ΜΑΡΙΛΙΑ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ / EUROKINISSI

Πατρινό Καρναβάλι 2023: Πάνω από 50.000 καρναβαλιστές στους δρόμους - Η νυχτερινή ποδαράτη παρέλαση στην «καρδιά» της πόλης

Κορυφώνονται σήμερα και αύριο οι εκδηλώσεις του Πατρινού Καρναβαλιού. Οι καρναβαλιστές αφού έψαξαν, ανακάλυψαν, έλυσαν γρίφους, έγιναν ηθοποιοί και χορευτές, ήρθε η στιγμή, μετά από τρία χρόνια «απουσίας», λόγω των μέτρων που είχαν ληφθεί για την προστασία από την COVID – 19, να βγουν στους δρόμους!

Σήμερα και αύριο περισσότεροι από 50.000 καρναβαλιστές, μέλη των 139 πληρωμάτων του Κρυμμένου Θησαυρού, θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό παρουσιάζοντας τις στολές τους, οι οποίες περίμεναν τόσο καιρό να βγουν έξω στη διάρκεια των δύο παρελάσεων του Σαββατοκύριακου.

Η πρώτη μεγάλη παρέλαση θα ξεκινήσει σήμερα στις 6 το απόγευμα. Ο λόγος για την νυχτερινή ποδαράτη, στην οποία τα πληρώματα παρελαύνουν χωρίς τα άρματά τους αλλά με έξυπνους τρόπους αυτοφωτισμού.

Με γρήγορη ροή και παρουσιάζοντας ένα μοναδικό θέαμα, οι καρναβαλιστές της Πάτρας, θα δώσουν το δικό τους χρώμα στη νύχτα του Σαββάτου.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share