Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Κιβωτός του Κόσμου: «Ο πατήρ Αντώνιος κρύβεται, γιατί είναι ένοχος» - Καταιγιστικές αποκαλύψεις μητέρας 19χρονου καταγγέλλοντα (Video)

«Mόνο στην Ελλάδα συμβαίνει να αφήνουν τους βιαστές ελεύθερους να βιάζουν ξανά»

24 Φεβρουαρίου 2023 17:41
Κιβωτός του Κόσμου: «Ο πατήρ Αντώνιος κρύβεται, γιατί είναι ένοχος» - Καταιγιστικές αποκαλύψεις μητέρας 19χρονου καταγγέλλοντα (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στην πολύκροτη υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου» και στον πατέρα Αντώνιο, ο οποίος απολογήθηκε μέσω υπομνήματος, αναφέρθηκε η μητέρα του 19χρονου καταγγέλλοντα του πρώτου που κατέθεσε μήνυση κατά του ιερέα.

Ο πατήρ Αντώνιος, στο υπόμνημα του, χαρακτηρίζει ως «Προφανείς σκοπιμότητες, αυταπόδεικτα ψευδείς, αυτοαναιρούμενες καταγγελίες και ανύπαρκτη ποινική υπόθεση», όσα έχουν καταγγελθεί σε βάρος του.

Ο πρώην επικεφαλής της οργάνωσης που φιλοξενεί χιλιάδες παιδιά τοποθετήθηκε γραπτώς απέναντι στις σοβαρές κατηγορίες που του αποδίδονται: «κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση» και «ηθική αυτουργία σε σωματικές βλάβες αδύναμων προσώπων κατά συρροή».

«Τα έχω χαμένα, δεν εμφανίστηκε στην Ευελπίδων. Περιμένω να ακούσω την απόφαση του Εισαγγελέα», είπε η μητέρα του 19χρονου, ενώ εμφανώς ταραγμένη προσέθεσε «έχει το σθένος να εμφανιστεί, αφού ξέρει ότι είναι ένοχος; Είναι τρίτη-τέταρτη φορά που δεν εμφανίστηκε; Αυτό δεν λέει κάτι;»

«Μιλάω με το παιδί μου και αυτό που το ενδιαφέρει είναι να δικαιωθεί και να σωθούν κι άλλα παιδιά», είπε η μητέρα του 19χρονου, προσθέτοντας πως «μόνο στην Ελλάδα συμβαίνει να αφήνουν τους βιαστές ελεύθερους να βιάζουν ξανά».

Κιβωτός του Κόσμου: «Ο γιος μου ανέκτησε αποδεικτικά στοιχεία από το κινητό» - Καταιγιστικές αποκαλύψεις μητέρας 19χρονου για τον πατέρ Αντώνιο (Video)

Η ώρα της αλήθειας έφτασε για τον ιδρυτή της «Κιβωτού του Κόσμου» πατέρα Αντώνιο, ο οποίος θα περάσει σήμερα το κατώφλι της Εισαγγελίας Ανηλίκων για να δώσει τις δικές του εξηγήσεις σε όσα του καταμαρτυρούν φιλοξενούμενα παιδιά σε δομές της οργάνωσης. Ενώ, ο πάτερ Αντώνιος θα ζητήσει την εξαίρεση της εισαγγελέα ανηλίκων.

Το Star εξασφάλισε αποκλειστικές πληροφορίες για το τι θα ισχυριστεί. Την ίδια ώρα η μητέρα του 19χρονου υποστηρίζει ότι ο γιος της ανέκτησε αποδεικτικά στοιχεία από το κινητό του.

Ο πατέρας Αντώνιος καλείται ως ύποπτος για το κακούργημα της ασέλγειας σε βάρος ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση και για το πλημμέλημα της ηθικής αυτουργίας σε σωματικές βλάβες. Σήμερα ζητήθηκε προθεσμία 20 ημερών την οποία απέρριψε η εισαγγελέας.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Star, το απολογητικό υπόμνημα αγγίζει τις 100 σελίδες, ενώ σε τρεις άξονες θα κινηθεί η υπερασπιστική γραμμή του πατέρα Αντώνιου.

Θα κάνει λόγο για:

  • εκδικητική συμπεριφορά
  • γενικότητες και
  • ψεύδη στις καταθέσεις

Θα προτείνουν τη δική τους λίστα μαρτύρων, αποτελούμενη από ιερείς, εργαζόμενους στη Δομή, εθελοντές και στενούς συνεργάτες, προκειμένου να καταρρίψουν τις καταγγελίες.

Τι θα υποστηρίξει για τον 19χρονο ο πατέρας Αντώνιος

Για την πρώτη καταγγελία, αυτή του 19χρονου, σύμφωνα με πληροφορίες, θα παρουσιαστούν, μηνύματα και άλλα στοιχεία που θα ξεκαθαρίζουν ότι η σχέση των δύο ήταν μεν στενή, χωρίς όμως να υπάρχουν μεμπτά και σκοτεινά σημεία.

«Σύμφωνα με την υπεράσπιση, υπάρχει ένας συγκεκριμένος άνθρωπος, ο οποίος φέρεται να έχει υποκινήσει τον 19χρονο στο να προβεί σε αυτές τις καταγγελίες, εξαιτίας του ότι ο ίδιος είχε στο παρελθόν πολύ έντονη προσωπική κόντρα με τον πατέρα Αντώνιο» αναφέρει στο Star ο διευθυντής του ekklisiaonline.gr, Ανδρέας Καραγιάννης.

Μητέρα 19χρονου: «O γιος μου ανέκτησε αποδεικτικά στοιχεία από το κινητό του»

«Να δούμε πως θα δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα» απαντά η μητέρα του 19χρονου.

«Δε στέκουν αυτά, δε στέκουν. Θα πέσει σε αντιφάσεις. Λέει ότι δεν ήταν σε αυτά τα σημεία εκείνες τις ώρες… και τα έχει όλα ο γιος μου. Ανέκτησε το υλικό από το κινητό που του κράτησαν»

Πατέρας Αντώνιος: Πώς θα «αποδομήσει» την καταγγελία του 15χρονου

Για τον 15χρονο, θα παρουσιαστούν στοιχεία που θα αποδεικνύουν ότι οι ημερομηνίες που έχει αναφέρει ο ανήλικος δε συμπίπτουν χρονικά με αυτές που ήταν ο πατέρας Αντώνιος στη δομή του Βόλου.

Μητέρα 15χρονου: «Ας βγάλει ψεύτικη και τη δική μου μήνυση»

«Η δική μου μήνυση είναι ψέμα; Πρώτα θέλω να ακούσω την κατάθεση που θα δώσει ο ίδιος και μετά θα απαντήσω εγώ», λέει η μητέρα του 15χρονου.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share