Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Σε δύσκολη θέση η χήρα του Γιώργου Τράγκα: Ποινική δίωξη για δύο αδικήματα!

Δίνει άμεσα εξηγήσεις η Μαρία Καρρά

23 Φεβρουαρίου 2023 18:53
Σε δύσκολη θέση η χήρα του Γιώργου Τράγκα: Ποινική δίωξη για δύο αδικήματα!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αντιμέτωπη με τη Δικαιοσύνη βρίσκεται η Μαρία Καρρά, χήρα του Γιώργου Τράγκα, καθώς θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις σε ανακριτή και εισαγγελέα για αδικήματα σχετικά με την περιουσία της.

Σε βάρος της Μαρίας Καρρά, που παράλληλα κατήγγειλε πως η ζωή της βρέθηκε σε κίνδυνο, ασκήθηκε από την εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας ποινική δίωξη για υποβολή ανακριβών δηλώσεων πόθεν έσχες, κατά το χρονικό διάστημα από το 2012 έως το 2015,αλλά και για μη υποβολή δηλώσεων πόθεν έσχες, από το 2016 έως το 2019.

Ο λόγος της ποινικής δίωξης

Η ποινική δίωξη ασκήθηκε στη χήρα του Γιώργου Τράγκα έπειτα από πόρισμα της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, η οποία διενήργησε σχετική έρευνα διαπιστώνοντας ότι η κ. Καρρά για το χρονικό διάστημα 2012 – 2016 υπέβαλλε ανακριβείς δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης, ενώ για το διάστημα από το 2016 έως το 2019 δεν είχε υποβάλει καθόλου τη σχετική δήλωση.

Όπως αναφέρεται στο πόρισμα της ανεξάρτητης Αρχής, η κ. Καρρά δεν δήλωνε κάθε χρόνο περιουσία περίπου 3 εκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται είτε καταθέσεις της σε ατομικούς ή κοινούς τραπεζικούς λογαριασμούς με τον Γιώργο Τράγκα είτε για απόκτηση νέας ακίνητης περιουσίας.

Η κ. Καρρά, ως δημοσιογράφος, είχε υποχρέωση από τον νόμο να υποβάλλει δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης, -αλλά όπως διαπιστώθηκε- είτε δεν τις υπέβαλλε για το παραπάνω χρονικό διάστημα είτε τις υπέβαλλε και ήταν ανακριβείς.

Πλέον, μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης σε βάρος της η δικογραφία ανατέθηκε σε ανακριτή, ο οποίος και αναμένεται να καλέσει τη χήρα του Γιώργου Τράγκα σε απολογία για τα δυο κακουργήματα. Η κατηγορουμένη αναμένεται να ζητήσει προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία της.

Αποκαλύφθηκε ένα χρόνο μετά: Αυτός ήταν ο λόγος που ο Γιώργος Τράγκας κουβαλούσε συνέχεια μαζί του ένα πιστόλι

Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα καλά καθούμενα» και την Κατερίνα Καραβάτου είχε παραχωρήσει ο Γιώργος Τράγκας λίγα χρόνια πριν πεθάνει, αποκαλύπτοντας το λόγο που κουβαλούσε συνέχεια μαζί του ένα πιστόλι. Με την ευκαιρία, δείτε πόσα λεφτά πουλήθηκε η βίλα του στη Μύκονο.

«Κάθε πρωί κουβαλάω μαζί μου ένα μάγκνουμ, νόμιμο. Κάθε πρωί εδώ και πολλά χρόνια ζω με ένα πιστόλι, το οποίο κουβαλάω μαζί μου στο αυτοκίνητό μου, στη βαλίτσα μου, παντού. Είναι νόμιμο όπλο. Το κουβαλάω από την εποχή που μου έβαλαν βόμβα στο ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου μου, από τον Απρίλιο του 1999.

Πρόσφατα έλαβα ένα χαρτί που λέει ότι για την βόμβα εκδόθηκαν δύο εντάλματα συλλήψεων. Συνελήφθησαν δύο άτομα, οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα Αγίας Λαύρας, αλλά το ένα έφυγε τη νύχτα με άνωθεν εντολή, με τηλεφώνημα κυβερνητικό και απελάθηκε στο εξωτερικό», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο Γιώργος Τράγκας.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share