Τρίτη, 30 Μαΐου 2023

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου για τον θάνατο του παιδιού 2,5 ετών στον «Άγιο Στυλιανό» (Video)

«Κλειδί» οι μικροβιολογικές εξετάσεις στη σορό του κοριτσιού

19 Φεβρουαρίου 2023 15:47
Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου για τον θάνατο του παιδιού 2,5 ετών στον «Άγιο Στυλιανό» (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Εξελίξεις καταγράφηκαν την Κυριακή (19/2) στην υπόθεση του θανάτου του παιδιού ηλικίας 2,5 ετών που κατέληξε στο βρεφοκομείο «Άγιος Στυλιανός» στη Θεσσαλονίκη καθώς, σύμφωνα με την δικηγόρο της μητέρας του κοριτσιού, η εισαγγελέας που ερευνά την υπόθεση άσκησε ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου.

Κατά την δικηγόρο, όπως μετέδωσε το ΟΡΕΝ, στα πλαίσια της εισαγγελικής έρευνας έχουν ήδη καταθέσει άτομα που σχετίζονται με την νοσηλεία του κοριτσιού 24 ώρες πριν να καταλήξει.

Στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας θα διερευνηθεί αν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της έκθεσης που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο, της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο ή της ανθρωποκτονίας από αμέλεια.

Υπενθυμίζεται ότι το παιδί μεταφέρθηκε την Πέμπτη στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο με λοίμωξη του αναπνευστικού, προκειμένου να εξεταστεί από τους γιατρούς, οι οποίοι συνέστησαν φαρμακευτική αγωγή και επανέλεγχο σε δέκα ημέρες, ενώ ενημέρωσαν τους υπεύθυνους της δομής ότι υπήρχε πιθανότητα να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Μετά τις εξετάσεις το παιδί επέστρεψε στο δημοτικό βρεφοκομείο και το πρωί της Παρασκευής «έσβησε», παρά τις προσπαθείς των διασωστών του ΕΚΑΒ για καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση.

Εντωμεταξύ η παράσταση υποστήριξης της κατηγορίας από τη μητέρα δεν κατέστη δυνατό να ολοκληρωθεί καθώς η γυναίκα από τη Νιγηρία κατέρρευσε όταν έφτασε στο κτήριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.

Η οικογένεια του παιδιού περιμένει απαντήσεις από μικροβιολογικές εξετάσεις που θα γίνουν στη σορό του 2,5 ετών παιδιού προκειμένου να διαπιστωθεί αν έπασχε ή όχι από χρόνιο νόσημα

Τραγική ειρωνεία αποτελεί το γεγονός ότι είχαν ξεκινήσει οι διαδικασίες προκειμένου το παιδί να επέστρεφε το επόμενο διάστημα στην οικογένειά του.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share