Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Παντελής Παντελίδης: Πέρασαν 7 χρόνια και «πίνει από εκεί ψηλά για εμάς» - Τι συνέβη στο τραγικό τροχαίο που του στέρησε τη ζωή

Η στιγμή που «πάγωσε» το πανελλήνιο και η δικαστική διαμάχη

18 Φεβρουαρίου 2023 09:23
Παντελής Παντελίδης: Πέρασαν 7 χρόνια και «πίνει από εκεί ψηλά για εμάς» - Τι συνέβη στο τραγικό τροχαίο που του στέρησε τη ζωή
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Παντελής Παντελίδης δεν είναι δίπλα μας εδώ και επτά ολόκληρα χρόνια, που συμπληρώνονται από το τραγικό τροχαίο δυστύχημα της 18ης Φεβρουαρίου 2016, «παγώνοντας» το πανελλήνιο, με τον πατέρα του εσχάτως να βρίσκεται στο νοσοκομείο.

«Στις 9:20 προσεκομίσθη νεκρός. Προ ολίγου ανεγνωρίσθη από πρώτου βαθμού συγγενή, ότι πρόκειται για τον Παντελή Παντελίδη. Ακολουθεί νεκροτομή και τοξικολογικές εξετάσεις». Με τις παραπάνω 22 ψυχρές λέξεις το ιατρικό ανακοινωθέν έριξε την αυλαία του δράματος.

Νωρίς το πρωί στις 08:20, ο Παντελής Παντελίδης αφήνει την τελευταία του πνοή στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, ενώ οδηγούσε το πολυτελές αυτοκίνητό του, το οποίο έφυγε από την πορεία του, προσκρούοντας στις προστατευτικές μπάρες.

Μαζί του στο αυτοκίνητο επέβαιναν ακόμη δυο φίλες του – η Μίνα Αρναούτη και την Φρόσω Κυριάκου – οι οποίες τραυματίστηκαν, η μια αρκετά σοβαρά και η άλλη πιο ελαφρά. Αυτές ήταν και οι πρώτες πληροφορίες που έφτασαν στα δημοσιογραφικά γραφεία εκείνο το πρωί με τους πάντες να σπεύδουν στο σημείο στο οποίο ο Παντελής Παντελίδης έχασε τη ζωή του.

Η Μίνα Αρναούτη και η Φρόσω Κυριάκου ήταν οι δύο γυναίκες που επέβαιναν στο όχημα του Παντελή Παντελίδη το μοιραίο πρωινό. Χρειάστηκε μάλιστα μεγάλο χρονικό διάστημα προκειμένου οι δύο γυναίκες να συνέλθουν σωματικά και ψυχικά, μιλώντας για όσα βίωσαν στο τροχαίο που στέρησε τη ζωή στον τραγουδιστή.

Φρόσω Κυριάκου: Από την πρώτη στιγμή μετά το τροχαίο, η Φρόσω Κυριάκου θέλησε να μείνει μακριά από τη δημοσιότητά, ακολουθώντας την νομική πλευρά της υπόθεσης. Η ίδια μάλιστα αποφάσισε να απέχει και από τα social media, αφού μέχρι και σήμερα, οι φωτογραφίες της στο διαδίκτυο είναι ελάχιστες.

Μίνα Αρναούτη: Τραγικές ώρες και την δεύτερη γυναίκα που επέβαινε στο όχημα του Παντελή Παντελίδη. Η Μίνα Αρναούτη, εκτός από τον δικαστικό αγώνα, είχε να αντιμετωπίσει μπροστά της και τον αγώνα αποκατάστασης της υγείας της, αφού η ίδια ταλαιπωρήθηκε ιδιαίτερα για τα επόμενα χρόνια, μέχρι και σήμερα.

Το ερώτημα για τον οδηγό και τις συνθήκες του δυστυχήματος

Η συνεπιβάτις Φρόσω Κυριακού, στην κατάθεσή της ανέφερε ότι οδηγός του οχήματος ήταν ο Παντελής Παντελίδης και ότι δευτερόλεπτα πριν από την πρόσκρουση, εκείνος έγειρε στο κάθισμα της συνοδηγού, όπου καθόταν εκείνη. Όπως λένε οι αξιωματικοί της Τροχαίας, ίσως να έγειρε επειδή αποκοιμήθηκε ή λιποθύμησε από την κούραση. Από την έρευνα της Τροχαίας προέκυψε ακόμη ότι τόσο ο τραγουδιστής όσο και η Φρόσω Κυριάκου δεν φορούσαν ζώνες ασφαλείας. Σήμερα, έξι χρόνια μετά το μοιραίο τροχάιο, οι δίκες συνεχίζονται.

Τον Οκτώβριο του 2017 στο πόρισμα του, ο πραγματογνώμων που επιλήφθηκε της υπόθεσης ήταν κατηγορηματικός: Το DNA που βρέθηκε στο κάθισμα, η θέση και η στάση του θανόντος, καθώς και οι μαρτυρίες αποδεικνύουν ότι ο Παντελής οδηγούσε το αυτοκίνητο. Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών αποφάνθηκε ότι οδηγός ήταν ο τραγουδιστής και έβαλε την υπόθεση στο αρχείο. Η οικογένεια του καλλιτέχνη θεωρεί ότι δεν οδηγούσε ο Παντελής οδηγός και άσκησε έφεση.

Στις 20 Ιανουαρίου ο ιατροδικαστής της οικογένειας του Παντελή Παντελίδη ήταν κατηγορηματικός στην κατάθεση του ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου, ότι οδηγός του αυτοκινήτου του, δεν ήταν ο ίδιος, όπως είπε, αλλά η Ευφροσύνη Κυριάκου.

Ο ιατροδικαστής επανέφερε τη θέση της οικογένειας Παντελίδη ότι δεν ήταν εκείνος ο οδηγός του οχήματος, καθώς το αλκοόλ που είχε καταναλώσει, δεν θα του επέτρεπε να οδηγήσει. «Με τέτοιο ποσοστό αλκοόλης, θα καταλάβω από χιλιόμετρα ότι δεν είναι ικανός να οδηγήσει. Δεν θα μπορούσε να οδηγήσει. Δεν θα μπορούσε να βάλει το κλειδί στο αυτοκίνητο και αν το βάλει, θα πέσει μετά από δέκα μέτρα», υποστήριξε ο μάρτυρας. Προς επίρρωση των ισχυρισμών του, πρόταξε ένα ακόμη στοιχείο, κατά την κρίση του: «Το μόνο ίχνος αίματος που εντοπίστηκε στον αερόσακο του συνοδηγού ανήκε στον τραγουδιστή, ενώ δεν βρέθηκε κανένα ίχνος dna της Φρόσως Κυριάκου στην ίδια θέση. «Δεν μπορεί να μην υπάρξει αυτού που καθόταν στην πλευρά του συνοδηγού, ενώ έχει βρεθεί του Παντελίδη» είπε. Νωρίτερα, στο δικαστήριο κατέθεσε και ο πατέρας της Φρόσως Κυριάκου, ο οποίος υποστήριξε με βεβαιότητά ότι η κόρη του δεν οδηγούσε. Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται τους επόμενους μήνες.

Η ανάρτηση της Μίνας Αρναούτη και η κατάθεσή της

Πολλά είναι αυτά, που έχουν ακουστεί όλα αυτά τα χρόνια και από την πλευρά της οικογένειας του εκλιπόντος, αλλά και από τις δύο γυναίκες.

Σήμερα (18/2), η Μίνα Αρναούτη, δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook μία φωτογραφία του Παντελή, γράφοντας «7 χρόνια περάσανε ψυχή μου…».

Η νεαρή όλα αυτά τα χρόνια κάνει αγώνα για την αποκατάσταση της υγεία της, καθώς το βράδυ εκείνο τραυματίστηκε αρκετά σοβαρά.

«Είναι πολύ ψυχοφθόρο όλο αυτό. Δεν μπορείς να συνεχίσεις. Εκεί που σταματάς και ξεχνιέσαι. Ξαφνικά γίνεται κάτι και ξαναγυρίζεις πίσω. Ευελπιστώ σε 2-3 χρόνια θα έχω ξεμπερδέψει. Δεν έχω μιλήσει με κάποιον από την οικογένεια Παντελίδη. Μόνο μηνύσεις κι αγωγές ανταλλάσσουμε», δήλωσε πριν από λίγους μήνες η Μίνα Αρναούτη.

Η ίδια έχει σπουδάσει δημοσιογραφία, ωστόσο από το τροχαίο και μετά η κατάσταση της υγείας της δεν της επιτρέπει να εργαστεί: «Τόσα χρόνια άνεργη, δεν ρωτάει κανείς πώς ζω, αν έχω χρήματα, αν μπορώ να πάω στην Αθήνα για εξετάσεις. Οι εξετάσεις είναι πολύ ακριβές και δεν έχω ασφάλεια τα τελευταία τρία χρόνια».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share