Κυριακή, 01 Οκτωβρίου 2023

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: «Την άφησαν να πεθάνει γιατί ήταν μαύρη», λέει η μητέρα του κοριτσιού - Παρέμβαση εισαγγελέα (video)

«Αν ήταν λευκή θα ζούσε»

17 Φεβρουαρίου 2023 15:26
Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: «Την άφησαν να πεθάνει γιατί ήταν μαύρη», λέει η μητέρα του κοριτσιού - Παρέμβαση εισαγγελέα (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τραγωδία σημειώθηκε στη Θεσσαλονίκη, στο δημοτικό βρεφοκομείο Αγιος Στυλιανός, καθώς ένα κοριτσάκι εντοπίστηκε νεκρό από τους υπεύθυνους.

Εισαγγελική έρευνα διενεργείται για το θάνατο του νηπίου στο δημοτικό βρεφοκομείο «Άγιος Στυλιανός» στη Θεσσαλονίκη.

Όπως μεταδίδει η τοπική ιστοσελίδα GRTimes.gr, η εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης, Κυριακή Κλιάμπα, παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διακριβωθεί εάν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της έκθεσης, με αποτέλεσμα το θάνατο, της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, της ανθρωποκτονίας εξ’ αμελείας ευθυνών προς πάσα κατεύθυνση.

Εντωμεταξύ ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης έδωσε εντολή για διερεύνηση της υπόθεσης και το νοσοκομείο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα.

Σε τραγική κατάσταση και μιλώντας μισά αγγλικά μισά ελληνικά ή μητέρα του μόλις 2,5 ετών παιδιού που έσβησε ξαφνικά σήμερα το πρωί στο δημοτικό βρεφοκομείο Θεσσαλονίκης «Άγιος Στυλιανός» επισημαίνει πως δεν γνώριζε το παραμικρό για τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει το παιδί της. «Μέχρι χθες την κρατούσα στην αγκαλιά μου και ήταν μια χαρά. Πέθανε ξαφνικά την άφησαν να πεθάνει επειδή ήταν μαύρη. Αν ήταν λευκή θα ζούσε» ανέφερε.

Επιπλέον η ίδια διευκρινίζει, ότι από το ίδρυμα δεν την ενημέρωσαν ότι το παιδί χρειάστηκε να νοσηλευτεί σε νοσοκομείο μια μέρα πριν, πάρα μόνο σήμερα το πρωί την ειδοποίησαν ότι απεβίωσε. Tο κοριτσάκι εντόπισαν νεκρό σήμερα το πρωί εργαζόμενοι του ιδρύματος. Μόλις έγινε γνωστή η είδηση, στο Ίδρυμα μετέβη ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου για να εποπτεύσει τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί. Επί τόπου έχει σπεύσει και ιατροδικαστής.

Χθες, το παιδί μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο, όπου δόθηκε σύσταση για αντιβιοτική αγωγή, επανέλεγχο σε δέκα ημέρες και πιθανότητα χειρουργικής αντιμετώπισης στις αμυγδαλές (υπερτροφη αμυγδάλων και ρινίτιδα). To κοριτσάκι, φιλοξενούνταν στο ίδρυμα τα τελευταία δύο χρόνια, καθώς είχε κριθεί ακατάλληλο το οικογενειακό του περιβάλλον, ενώ είχε ληφθεί απόφαση να επιστρέψει το προσεχές διάστημα στην οικογένειά του.

Την οδύνη τόσο του ίδιου προσωπικά όσο και των μελών του διοικητικού Συμβουλίου του ιδρύματος Άγιος Στυλιανός για το θάνατο του 2,5 ετών παιδιού, εξέφρασε ο γενικός γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης, Νίκος Λιακόπουλος. Το παιδάκι όπως είπε κατέληξε παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που έκανε τόσο το προσωπικό, όσο και το πλήρωμα του ΕΚΑΒ που έφτασε στο σημείο το πρωί.

Ο κ. Λιακόπουλος δήλωσε πως το παιδί αντιμετώπιζε χρόνια προβλήματα και πως μόλις χθες είχε μεταφερθεί στο Ιπποκράτειο κατόπιν εντολής γιατρού του ιδρύματος και τέθηκε σε φαρμακευτική και αντιβιοτική αγωγή.

Παρόλα αυτά όπως είπε, η υγεία του επιδεινώθηκε τις πρωινές ώρες και με την παρέμβαση των βρεφοκόμων έγιναν όλες οι προσπάθειες χωρίς να καταστεί εφικτό να κρατηθεί στη ζωή. Ο γενικός γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης επισήμανε πως το ίδρυμα είναι σε επικοινωνία με τη μητέρα, πώς τηρούνται όλες οι απαραίτητες διαδικασίες που προβλέπονται σε αυτές τις περιπτώσεις και πώς θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες πάντοτε με σεβασμό στη μνήμη του παιδιού.

Παράλληλα όπως τόνισε, θα γίνουν και όλες οι απαραίτητες διοικητικές διαδικασίες και συγκεκριμένα ένορκη διοικητική εξέταση όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share