Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

«Κόκκινος συναγερμός» από τον ΕΟΦ - Αποσύρεται θερμόμετρο από την ελληνική αγορά

Οι λόγοι ανάκλησης του προϊόντος

17 Φεβρουαρίου 2023 12:57
«Κόκκινος συναγερμός» από τον ΕΟΦ - Αποσύρεται θερμόμετρο από την ελληνική αγορά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Με ανακοίνωσή του ο ΕΟΦ γνωστοποιεί την απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης του θερμομέτρου υπερύθρου DT-8826, καθώς διαπιστώθηκε η διάθεσή του στην ελληνική αγορά, χωρίς να τεκμηριώνεται η αξιολόγηση της συμμόρφωσής του κατά παράβαση των άρθρων 2 και 17 της ΔΥ8δ/Γ.Π.οικ.130648/30-9- 2009 της ως άνω (3) σχετ απόφασης.

Η παρούσα απόφαση εκδίδεται στο πλαίσιο της προστασίας της δημόσιας υγείας. Η εταιρεία YUNG HENG WENG YUNGUI DEXIONG, ως εισαγωγέας του προϊόντος, οφείλει να παύσει άμεσα τη διάθεσή του στην ελληνική αγορά και να ενημερώσει σχετικά όλους τους πελάτες της.

Τα σχετικά παραστατικά πρέπει να τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και να τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν.

Δείτε την απόφαση εδώ

Προσοχή! Ο ΕΟΦ προειδοποιεί για συμπλήρωμα διατροφής - «Περιέχει ηρωίνη! Μην το χρησιμοποιήσετε»

Συναγερμός από τον ΕΟΦ

Τον κώδωνα του κινδύνου για συμπλήρωμα διατροφής που περιέχει ναρκωτική ουσία κρούει ο ΕΟΦ. Επίσης, στις αρχές του μήνα ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) γνωστοποίησε την απόφασή του να ανακαλέσει από την αγορά παρτίδα φαρμακευτικού προϊόντος.

Ειδικότερα, πρόκειται για το προϊόν KSM-66 Ashwagandha της εταιρείας Medicine Garden το οποίο κυκλοφορεί στην Ευρώπη (επομένως είναι πιθανή η διακίνησή του και στην Ελλάδα) και μέσω διαδικτύου, σαν συμπλήρωμα διατροφής και το οποίο περιέχει οπιοειδή ναρκωτική ουσία και συγκεκριμένα ηρωίνη άγνωστης συγκέντρωσης.

Ο ΕΟΦ εφιστά την προσοχή των καταναλωτών, ώστε σε περίπτωση που έρθει στην κατοχή τους να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ. Επισημαίνεται ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη αξιόπιστες πηγές, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

Η πιο πάνω ειδοποίηση γίνεται ύστερα από ενημέρωση των αρμόδιων αρχών της Δανίας μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF).

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share