Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Πέθανε η 36χρονη Σοφία Μπεκατώρου

Θρήνος στη Χαλκίδα

13 Φεβρουαρίου 2023 16:32
Πέθανε η 36χρονη Σοφία Μπεκατώρου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η τοπική κοινωνία της Χαλκίδας θρήνει τον άδικο χαμό της Σοφίας Μπεκατώρου στα 36 της. Η αδικοχαμένη γυναίκα άφησε πίσω της, 4 παιδιά.

Δείτε επίσης: «Έφυγε από την ζωή ξαφνικά, στον ύπνο του...»: Θρήνος για τον ηθοποιό του Σασμού, Θάνο Μπίρκο

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του eviazoom.gr, ήταν το πρωί του Σαββάτου (11-02-2023) όταν η 36χρονη κατέρρευσε την ώρα που βρισκόταν στο σπίτι της, στην οδό Αναπαύσεως, στη Χαλκίδα και ακολούθως μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Χαλκίδας όπου άφησε την τελευταία της πνοή.

Ο θάνατος της 36χρονης, η οποία αντιμετώπιζε κάποια προβλήματα υγείας σύμφωνα με πληροφορίες, βύθισε στο πένθος τους γονείς της Αναστάσιο, Χρυσούλα, τα τέσσερα παιδιά της Ανδρέα, Χρυσούλα, Φάνη, Τάσο και τους υπόλοιπους συγγενείς της οικογένειας.

Η κηδεία της θα τελεστεί την Δευτέρα (13-02-2023) στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη στη Χαλκίδα και ώρα 11:00 το πρωί.

Πέθανε η 36χρονη Σοφία Μπεκατώρου

Θρήνος στην Αμαλιάδα: Νεκρός ο 93χρονος παππούς που ζούσε στο αυτοκίνητο με την κόρη του μετά από έξωση

Θλιβερή ιστορία-“γροθιά στο στομάχι” στην Αμαλιάδα. Ο 93χρονος “κυρ Παναγιώτης” ο οποίος για πολλούς μήνες “ζούσε” με την κόρη του στο αυτοκίνητο έπειτα από έξωση που τους είχε γίνει, έφυγε από τη ζωή την Κυριακή 12/2.

Οι συνθήκες διαβίωσης ήταν τέτοιες που τον οδήγησαν στο νοσοκομείο, όπου άφησε την τελευταία του πνοή, σύμφωνα με το patrisnews.com.

“Έφυγε πικραμένος και με την αίσθηση της εγκατάλειψης”, ανέφερε άνθρωπος που βρέθηκε στο πλευρό της οικογένειας βοηθώντας όπως μπορούσε.

Νεκρός 93χρονος: Ζούσαν στο αυτοκίνητο τους σχεδόν ένα χρόνο

Θρήνος στην Αμαλιάδα: Νεκρός ο 93χρονος παππούς που ζούσε στο αυτοκίνητο με την κόρη του μετά από έξωση

“Στενοχωριέμαι γιατί έφυγε έτσι. Από αυτήν την κατάσταση έφυγε”, μονολογούσε η κόρη του όταν το βράδυ της Κυριακής στο νοσοκομείο την ενημέρωσαν για τον θάνατό του.

Η πενιχρή σύνταξη του 93χρονου- που για χρόνια ήταν μετανάστης – ήταν το μοναδικό εισόδημα που διέθεταν. Τα χρήματα δεν έφταναν για φάρμακα και διατροφή. Τα χρέη αυξάνονταν και ακολούθησε η έξωση.

Ένα παλιό και μικρό Ι.Χ. έγινε το νέο τους “σπίτι”. Σχεδόν έναν χρόνο έμεναν σε αυτοκίνητο όπου το καλοκαίρι “ψήνονταν” και τον χειμώνα πάγωναν.

Απαράδεκτο σκηνικό στον Σαρωνικό: Παιδιά ζούνε σε κοντέινερ και αποθήκες χωρίς ρεύμα και νερό

Ένα απαράδεκτο σκηνικό σημειώνεται στο Δήμο Σαρωνικού, όπου σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, παιδιά ζούνε μέσα σε αποθήκες και κοντέινερ, σε άθλιες συνθήκες χωρίς ρεύμα και νερό.

Με την ευκαιρία δείτε εδώ τον άνθρωπο που έβαλε κρυφά στο σακίδιο ενός άστεγου χρήματα.

Το καλό είναι πως ο Δήμος Σαρωνικού, εντάχθηκε στο πολύ χρήσιμο κοινωνικό πρόγραμμα «Στέγαση και Εργασία» που εφαρμόζει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με στόχο την καταπολέμηση της αστεγίας, κατόπιν σχετικού αιτήματος ως συνδικαιούχος φορέας με τον δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης.

Το πρόγραμμα συνολικού προϋπολογισμού 319.642,52 € καλύπτει συγκεκριμένο ποσό για έξοδα ενοικίου, οικοσκευής και ΔΕΚΟ για δυο χρόνια, καθώς και τον μισθό και τις εργοδοτικές εισφορές των ευάλωτων συμπολιτών μας για ένα χρόνο, προκειμένου μέσω της έμπρακτης ενίσχυσης να επανενταχθούν στο κοινωνικό πλαίσιο.

«Καταπολεμούμε την φτώχεια και την αστεγία με συντεταγμένο τρόπο. Κανείς δεν περισσεύει, κανέναν δεν αφήνουμε να ζει στο περιθώριο, ειδικά δε τα παιδιά.

Με σκοπό να συμβάλλουμε ουσιαστικά στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης, όσων συμπολιτών μας έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, καταφέραμε να ενταχθούμε στο πρόγραμμα που αποτελεί συνέχεια των δύο προηγούμενων επιτυχημένων πιλοτικών προγραμμάτων επανένταξης αστέγων, που έχουν υλοποιηθεί από το 2014 έως σήμερα» σημειώνει ο δήμαρχος Σαρωνικού, Πέτρος Φιλίππου.

Απαράδεκτο σκηνικό στον Σαρωνικό: Παιδιά ζούνε σε κοντέινερ και αποθήκες χωρίς ρεύμα και νερό

Η ανακοίνωση του Δήμου Σαρωνικού

Όπως αναφέρει ο Δήμος Σαρωνικού στην ανακοίνωση του: «Ο εκτιμώμενος αριθμός των νοικοκυριών που θα ωφεληθούν από την δράση και στους δυο δήμους είναι 18 ενώ ο συνολικός αριθμός ωφελούμενων ατόμων είναι 25. Σε ορισμένα από τα νοικοκυριά υπάρχουν παιδιά και διαβιούν σε ακατάλληλα καταλύματα όπως κοντέινερ, τροχόσπιτα, αποθήκες, παράγκες χωρίς ρεύμα και νερό».

«Η βελτίωση της ζωής των συμπολιτών μας και η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής στον δήμο μας αποτελούν τους λόγους για τους οποίους επιδιώξαμε, ως δημοτική αρχή, να ενταχθούμε στο πρόγραμμα», τονίζει ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Ηλίας Πατσιαούρας.

«Είμαστε σίγουροι ότι από σήμερα οι οικογένειες και τα άτομα που βρίσκονται σε ανάγκη θα δουν την ζωή τους να βελτιώνεται δραστικά. Για εμάς αυτό αποτελεί τη μεγαλύτερη ικανοποίηση», καταλήγει.

Το σχέδιο «Στέγαση και Εργασία» των δήμων Σαρωνικού και Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης χρηματοδοτείται από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share