Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

«Κυκεώνας» από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη: «Το τελευταίο 10ήμερο του Φλεβάρη χτυπά ξανά την πόρτα μας...»

Έκτακτη προειδοποίηση για τον καιρό των Αποκριών

13 Φεβρουαρίου 2023 13:34
«Κυκεώνας» από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη: «Το τελευταίο 10ήμερο του Φλεβάρη χτυπά ξανά την πόρτα μας...»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Με σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας ξεκινάει αυτή η εβδομάδα, με τις πολικές αέριες μάζες των προηγούμενων ημερών να εκτονώνονται προς την Τουρκία.

Σήμερα 13/2 η χώρα χωρίζεται σε δύο τμήματα, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη: προς τα δυτικά και βόρεια θα έχουμε αίθριο καιρό με ήλιο και συννεφιές, στα ανατολικά και νότια συννεφιές που θα αφήνουν ασθενείς βροχές και χιονόνερο στα χαμηλά υψόμετρα και λίγα χιόνια σε ορεινές περιοχές. Οι άνεμοι ισχυροί, η θερμοκρασία στα δυτικά στους 13-14 βαθμούς και στα ανατολικά και βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 8-12 βαθμούς.

Στην Αττική, κυρίως στα βόρεια προς τον Κηθαιρώνα, την Πάρνηθα, την Πεντέλη, θα έχουμε χιονόνερο και ασθενείς χιονοπτώσεις στα 500 μέτρα και πιο πάνω. Πιο νότια θα έχουμε ήλιο. Ο υδράργυρος στους 12 βαθμούς, με τον Γιάννη Καλλιάνο επίσης να προειδοποιεί εκτάκτως.

Στη Θεσσαλονίκη ήλιος στο μεγαλύτερο μέρος του νομού. Οι άνεμοι δεν θα προβληματίσουν και η θερμοκρασία στους 10-11 βαθμούς, «Προσοχή νωρίς το πρωί στον παγετό» λέει ο κ. Μαρουσάκης στην πρόβλεψη του καιρού.

Το κρύο επιμένει και αύριο και από Τετάρτη 15/2 ανεβαίνει η θερμοκρασία. Πέμπτη με Παρασκευή το θερμόμετρο θα φτάσει στους 16-18 βαθμούς. Η προσοχή επικεντρώνεται στο τελευταίο 10ήμερο του Φεβρουαρίου με ένα ισχυρό ψυχρό κύμα να χτυπάει ξανά την πόρτα μας. «Έρχεται αρκετό κρύο προς το τέλος του μήνα» λέει ο μετεωρολόγος.

Καιρικό «πείσμα» από τον Σάκη Αρναούτογλου: «Μπόρες χιονιού χτυπάνε...»

Μένει και επιμένει το κρύο και το χιόνι στη χώρα, παρά το γεγονός πως έχουν περιοριστεί πλέον σημαντικά τα φαινόμενα, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο κεντρικό δελτίο καιρού της ΕΡΤ3 ο Σάκης Αρναούτογλου.

Ο γνωστός μετεωρολόγος σημείωσε πως είναι μεν μια ήσυχη εβδομάδα από πλευράς κακοκαιρίας, ωστόσο δε θα λείψουν και οι χιονοπτώσεις σε συγκεκριμένα σημεία της ελληνικής επικράτειας, όπως θα διαπιστώσετε και στο βίντεο που ακολουθεί:

Ισχυρή «καμπάνα» του Τάσου Αρνιακού: «Τα πράγματα συνεχίζουν να είναι αγριεμένα, όσο πλησιάζει στο τέλος ο Φεβρουάριος...»

Ο Τάσος Αρνιακός αφήνει ισχυρή «καμπάνα» για τον καιρό, τονίζοντας πως η κατάσταση συνεχίζει να είναι... αρκετά άγρια ως προς τις συνθήκες που επικρατούν.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο μετεωρολόγος, τα απόνερα της «Μπάρμπαρα» φέρνουν χιόνια και βροχές ξανά, με αρκετά χαμηλές θερμοκρασίες σε πολλές περιοχές. Ο καιρός, όμως, θα είναι καλός έως το τέλος της εβδομάδας, ενώ τουλάχιστον έως το τέλος του Φεβρουαρίου δεν φαίνεται να υπάρχει ακόμη κάτι άξιο λόγου.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share