Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Αν δείτε αυτό το χρώμα σε ΑΤΜ καλέστε αμέσως την αστυνομία - Τεράστια απάτη

Μεγάλη προσοχή!

12 Φεβρουαρίου 2023 16:00
Αν δείτε αυτό το χρώμα σε ΑΤΜ καλέστε αμέσως την αστυνομία - Τεράστια απάτη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Γενικά κυκλοφορούν πολλά στοιχεία που αποδεικνύουν ότι προσπαθούν να σας εξαπατήσουν μέσα από ένα ΑΤΜ, και ενδεχομένως να αποσπάσουν χρηματικά ποσά μέσα από την κάρτα σας.

Ένα από αυτά είναι η αλλαγή στο χρώμα ενός κουμπιού του, ή και κάτι περίεργο που μπορείτε να δείτε στην υποδοχή της κάρτας. Το χρώμα του κουμπιού έχει αλλάξει, και έγινε κίτρινο (το συγκεκριμένο ήταν μαύρο πριν). Αν παρατηρήσετε μια τέτοια αλλαγή μην κάνετε καμία χρηματική συναλλαγή.

Βέβαια, δεν μπορούμε να πούμε ότι ισχύει για όλα τα ΑΤΜ, μιας και κάποια από την αρχή μπορεί να έχουν κουμπί με κίτρινο χρώμα. Αν ωστόσο παρατηρήσετε ότι το άλλαξαν, μην το αγνοήσετε.

Ψεύτικο και αληθινό ΑΤΜ

Νέα απάτη μέσω εφαρμογής από ΑΤΜ - Σας κλέβουν για πλάκα

Νέα απάτη από επιτήδειους που αγοράζουν προϊόντα ή υπηρεσίες και ζητούν να πληρώσουν μέσω συγκεκριμένης εφαρμογής από ΑΤΜ, μπαίνοντας έτσι στους λογαριασμούς των θυμάτων.

Εκτός από το ότι μπορούν να κλέψουν τον κωδικό της κάρτας σας, τώρα υπάρχει και νέα απάτη με εφαρμογή. Ένας άνδρας είχε πέσει θύμα στην Αλεξανδρούπολη, συγκεκριμένα ένας 51χρονος ιδιοκτήτης επιχείρησης εστίασης με τον οποίο επικοινώνησε τηλεφωνικά ένας άγνωστος που ισχυρίστηκε ότι εκπροσωπεί ομάδα η οποία θέλει να δειπνήσει στην επιχείρηση του.

Ο δράστης έπεισε τον 51χρονο να του καταβάλει τα χρήματα που συμφώνησαν για το δείπνο μέσω της συγκεκριμένης εφαρμογής. Έτσι, ο απατεώνας τους καθοδήγησε τηλεφωνικά, και έκλεψαν από τον τραπεζικό λογαριασμό τους 600 ευρώ!

«Σούφρωμα εξπρές» στα ATM: Αν δείτε αυτό πάνω μην σηκώσετε χρήματα!

Έχετε παρατηρήσει ΑΤΜ με σχισμές και γρατζουνιές; Υπάρχει λόγος που δεν πρέπει να «σηκώσετε» χρήματα από αυτό!

Τα «σκίμερς» είναι συσκευές που διαβάζουν τις πληροφορίες που περιέχονται στη μαγνητική ταινία της κάρτας σας, και μπορούν να κρύβονται πίσω από «βλάβες» του ΑΤΜ.

Η ανίχνευση ενός «σκίμερ» είναι δύσκολη, καθώς είναι σχεδόν ίδιο με ένα συνηθισμένο ATM σε σχήμα, χρώμα και υλικό, ή έχει πειραγμένο πληκτρολόγιο. Αλλά υπάρχουν σημάδια που μπορείτε να προσέξετε, όπως σχισμές, ρωγμές, γρατζουνιές και άλλα σημάδια μηχανικής βλάβης στο ΑΤΜ. Οπότε, από εδώ και πέρα να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Kάμερα ασφαλείας σε τράπεζα της Αγγλίας κατέγραψε το τελευταίο κόλπο που χρησιμοποιούν συμμορίες κυρίως από την πρώην Ανατολική Ευρώπη για να κλέψουν χρήματα από ανυποψίαστους πολίτες που κάνουν αυτόματη ανάληψη μετρητών από ΑΤΜ. Θυμηθείτε επίσης το μυστικό PIN για να βγάλετε χρήματα από το ΑΤΜ - Δε θα πιστεύετε στα μάτια σας!

Στην Αγγλία οι πελάτες ΑΤΜ βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα νέο κύμα απατών όπου σε λίγα λεπτά χάνουν όχι μόνο τα μετρητά που βγάζουν από τα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης, αλλά οι επιδέξιοι κακοποιοί καταφέρνουν να αδειάζουν και τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους.

Μάλιστα η Barclays δημοσιοποίησε βίντεο που δημιούργησε με βάση υλικό από κάμερες ασφαλείας ώστε να προετοιμάσει και «υποψιάσει» τους πελάτες της για το τι μπορεί να τους συμβεί ενώ κάνουν ανάληψη μετρητών από ΑΤΜ. Με την ευκαιρία διαβάστε κι αυτό που σας αφορά 100%: Πριν πατήσει το κουμπί στο ΑΤΜ του έβγαλε 300 ευρώ! Αυτό πρέπει να κάνετε και εσείς για να μην… μπλέξετε!

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share