Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

«Πολλές φορές σκέφτηκα...» - «Έσπασε» τη σιωπή της η δεύτερη καταγγέλλουσα για τον Πέτρο Φιλιππίδη (Video)

«Αισθάνομαι απόλυτα ικανοποιημένη και συγκινημένη»

11 Φεβρουαρίου 2023 12:28
«Πολλές φορές σκέφτηκα...» - «Έσπασε» τη σιωπή της η δεύτερη καταγγέλλουσα για τον Πέτρο Φιλιππίδη (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Για πρώτη φορά, μετά την απόφαση του δικαστηρίου για τον Πέτρο Φιλιππίδη, η δεύτερη γυναίκα η οποία κατήγγειλε τον ηθοποιό για απόπειρα βιασμού στο καμαρίνι του θεάτρου το 2010, «σπάει» τη σιωπή της. Παράλληλα, "καταπέλτης" ήταν ο Μπουρδούμης για τον Πέτρο Φιλιππίδη μετά τη δικαστική απόφαση.

Η εκπομπή Χαμογέλα και Πάλι παρουσίασε τις πρώτες δηλώσεις της δεύτερης καταγγέλλουσας, η οποία όπως ανέφερε, πέρασε μια έντονη περίοδο καθ’ όλη τη διάρκεια της δίκης. Μάλιστα, η ίδια έφτασε στο σημείο να θεωρεί πως κακώς μπήκε σε όλη αυτή την διαδικασία, μετανιώνοντας αρκετές φορές για την καταγγελία κατά του ηθοποιού, η οποία επιβάρυνε ιδιαίτερα την ψυχολογία της.

«Πολλές φορές σκέφτηκα πως κακώς τον κατήγγειλα, κακώς έμπλεξα σε αυτή την κόλαση. Λύγισα, είπα δεν αντέχω άλλο, είπα θέλω τη ζωή μου πίσω χωρίς δικαστήρια», ανέφερε, μεταξύ άλλων, στις δηλώσεις της.

Και σχολίασε για την απόφαση του δικαστηρίου: «Αισθάνομαι απόλυτα ικανοποιημένη και συγκινημένη από την ομόφωνη απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης, δεν είμαι ενθουσιασμένη ούτε ζητωκραυγάζω, επειδή ένας άνθρωπος καταδικάστηκε σε 8 χρόνια κάθειρξης και που ίσως να πάει φυλακή».

Εκεί τελείωσαν όλα: Αυτή ήταν η ερώτηση της προέδρου στην καταγγέλλουσα που έφερε την αθώωση Φιλιππίδη για τον βιασμό

Εκτός φυλακής, τουλάχιστον μέχρι την έφεση και την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, θα παραμείνει ο Πέτρος Φιλιππίδης που καταδικάστηκε ομόφωνα από το Μικτό Ορκωτό της Αθήνας σε συνολική ποινή κάθειρξης 8 ετών για δύο απόπειρες βιασμού.

Στον ηθοποιό έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι που τον υποχρεώνουν να εμφανίζεται μία φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής που μένει, ενώ του έχει απαγορευθεί η έξοδος από τη χώρα.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης κρίθηκε αθώος λόγω αμφιβολιών για την υπόθεση βιασμού της πρώτης καταγγέλλουσας. Καταλυτικό ρόλο στην έκβαση της υπόθεσης έπαιξαν οι δύο ερωτήσεις που της έκανε η πρόεδρος του δικαστηρίου και οι απαντήσεις που έδωσε. Πρόκειται για τον εξής διάλογο:

  • Πρόεδρος: Πως μπορέσατε να ξεχάσετε τον βιασμό σας;
  • Καταγγέλλουσα: Όλο αυτό που μου έχει συμβεί είναι κομματιασμένο στη μνήμη μου.
  • Πρόεδρος: Γιατί ξαναπήγατε να συναντήσετε τον Πέτρο Φιλιππίδη;
  • Καταγγέλλουσα: Δεν είχα αξιολογήσει ότι είναι βιασμός.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share