Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Νύχτα τρόμου στο Πόρτο Ράφτη: Ληστεία σε σπίτι ηλικιωμένου ζευγαριού

Τους ακινητοποίησαν τρεις ληστές

10 Φεβρουαρίου 2023 10:33
Νύχτα τρόμου στο Πόρτο Ράφτη: Ληστεία σε σπίτι ηλικιωμένου ζευγαριού
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Εφιαλτικές στιγμές έζησε ένα ζευγάρι ηλικιωμένων μέσα στο σπίτι του στο Πόρτο Ράφτη, λίγο μετά τις 20:00 το βράδυ της Πέμπτης (9/2).

Δείτε επίσης: Τρόμος σε τράπεζα στην Αγία Παρασκευή: Εισέβαλε κρατώντας στο χέρι αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό και έκλεψε χρήματα

Τρεις ληστές εισέβαλαν από ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα ισογείου στην διώροφη οικία και ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με τον 78χρονο ιδιοκτήτη και την 64χρονη σύντροφό του από τη Χιλή. Οι ληστές τους ακινητοποίησαν λέγοντάς τους ότι εάν φέρουν αντίσταση θα τους κάνουν κακό.

Στη συνέχεια άρχισαν να ψάχνουν όλους τους χώρους για μετρητά και κοσμήματα. Αφού άρπαξαν χρήματα και κάποια χρυσαφικά διέφυγαν από το σημείο από το οποίο είχαν εισβάλει στο σπίτι.

Νύχτα τρόμου στο Πόρτο Ράφτη: Ληστεία σε σπίτι ηλικιωμένου ζευγαριού
ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Την προανακριτική έρευνα ανέλαβε το Τμήμα Ασφαλείας Μαρκόπουλου – Μεσογαίας, με τις Αρχές να εκτιμούν ότι οι δράστες είναι σεσημασμένοι.

Βίντεο ντοκουμέντο από ένοπλη ληστεία σε σούπερ μάρκετ στη Νίκαια - «Άδειασαν» σε δευτερόλεπτα το ταμείο

Συναγερμός σήμανε στις Αρχές, καθώς ένοπλη ληστεία σημειώθηκε σε σούπερ μάρκετ το βράδυ της Τετάρτης (1/2), λίγο πριν μεσάνυχτα, στη Νίκαια. Ενώ, σοκ προκαλεί η ιστορία με μια 59χρονη γιαγιά, όπου απεβίωσε πριν σχεδόν τρία χρόνια, αλλά οι συγγενείς της αποφάσισαν να τη θάψουν μαζί με το κινητό της.

Σύμφωνα με το MEGA, μέσα σε 42 δευτερόλεπτα άνδρες με καλυμμένα τα πρόσωπά τους και με την απειλή όπλου εισβάλλουν μέσα στο σούπερ μάρκετ και αδειάζουν μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου το ταμείο του καταστήματος. Ο υπάλληλος του καταστήματος εκείνη τη στιγμή έφερνε μια σακούλα με ξύλα και τρόμαξε μόλις αντίκρισε τους ληστές. Το βίντεο βρίσκεται στα χέρια των Αρχών και αναζητούν τους δράστες.

Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο:

19χρovη έβλεπε στο facebook βίντεο από μια ληστεία - Ξαφvικά παρατηρεί κάτι και της πέφτει το κινητό...

Μια 19χρovη έβλεπε στο facebook βίντεο από μια ληστεία και ξαφvικά παρατηρεί κάτι και της πέφτει το κινητό από τα χέρια. Η επόμενη κίνησή της ήταν να πάει στην αστυνομία και να καταγγείλει αμέσως το γεγονός που είχε ανακαλύψει.

H 19χρονη Cora Patterson παρέδωσε τον πατέρα της Colin και τη θεία της Janine στους αστυνομικούς, όταν λήστεψαν σπίτι μιας οικογένειας από τον περασμένο Μάρτιο.

Είδε τους ληστές στο Facebook, όταν δημοσιεύτηκε βίντεο κλειστού κυκλώματος και ζητούσαν πληροφορίες για τους ληστές. Η Patterson, δήλωσε μετά την πληροφόρηση των αρχών: «Ανακάλυψα ότι ήμουν έγκυος τον Φεβρουάριο και ο μπαμπάς ήταν κατενθουσιασμένος. Είναι το πρώτο του εγγόνι και μου είπε ότι θα ήταν ένα νέο ξεκίνημα για εκείνον.

Σε λιγότερο από ένα μήνα, τον είδα σε βίντεο να ληστεύει ένα σπίτι. Μου ραγίζει τη καρδιά που το παιδί μου θα μεγαλώσει χωρίς τον παππού του. Το να βάλω τον ίδιο μου τον πατέρα στη φυλακή ήταν το πιο δύσκολο πράγμα που έχω κάνει, αλλά ήταν το σωστό.»

Ο πατέρας της Patterson μπαινόβγαινε στις φυλακές για μικροεγκλήματα καθ' όλη τη διάρκεια της παιδικής της ηλικίας.

Η ίδια δήλωσε: «Οι γονείς μου χώρισαν όταν ήμουν μικρή και ο μπαμπάς δεν ήταν πάντα μαζί μου. Αλλά του είχα πάντα αδυναμία, υποθέτω ότι πάντα ευχόμουν να αλλάξει. Είχα επαφές μαζί του και πάντα ήλπιζα να αλλάξει προς το καλύτερο. Του τηλεφώνησα όταν έμαθα για την εγκυμοσύνη και ήταν πολύ ενθουσιασμένος. Μου είπε ότι το μωρό θα ήταν μια νέα αρχή γι” αυτόν και δε θα μας απογοήτευε.»

Αλλά λίγο καιρό πριν, η νεαρή κοπέλα είδε μια δημοσίευση στο Facebook με μια ληστεία, όπου ζητούσαν πληροφορίες για τους ληστές από όποιον γνώριζε.

«Υπήρχε κύκλωμα κλειστής τηλεόρασης και αμέσως αναγνώρισα τον πατέρα μου και την αδερφή του. Ένιωσα τόσο θυμωμένη και ντροπιασμένη και δημοσίευσα τα ονόματά και λεπτομέρειες στο Facebook. Ένιωσα συγκλονισμένη και λυπήθηκα τους ανθρώπους που είχαν ληστέψει. Έστειλα τις λεπτομέρειες στον ιδιοκτήτη και έπειτα μίλησα με την αστυνομία. Ο μπαμπάς συνελήφθη σύντομα.»

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share