Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Τρόμος σε τράπεζα στην Αγία Παρασκευή: Εισέβαλε κρατώντας στο χέρι αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό και έκλεψε χρήματα

Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ.

9 Φεβρουαρίου 2023 16:02
Τρόμος σε τράπεζα στην Αγία Παρασκευή: Εισέβαλε κρατώντας στο χέρι αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό και έκλεψε χρήματα
ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τρόμος επικράτησε σε υποκατάστημα τράπεζας επί της οδού Ευεργέτου Γιαβάση στην Αγία Παρασκευή, όταν άνδρας με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του εισέβαλε κρατώντας στο χέρι του αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό.

Δείτε επίσης: Βίντεο ντοκουμέντο από ένοπλη ληστεία σε σούπερ μάρκετ στη Νίκαια - «Άδειασαν» σε δευτερόλεπτα το ταμείο

Όλα έγιναν γύρω στις 12 το πρωί με το κατάστημα σε πλήρη λειτουργία, γεμάτο κόσμο. Ο δράστης σύμφωνα με πληροφορίες απειλούσε ότι θα ενεργοποιήσει τον μηχανισμό και έτσι κατάφερε να αρπάξει το ποσό των 3.000 ευρώ και να εξαφανιστεί.

Τρόμος σε τράπεζα στην Αγία Παρασκευή: Εισέβαλε κρατώντας στο χέρι αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό και έκλεψε χρήματα

Οι κινήσεις του έχουν καταγράφει από το κύκλωμα παρακολούθησης της τράπεζας, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό του είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Ληστεία στο Παλαιό Φάληρο: «Ήταν τρία άτομα, προσπάθησα να λύσω τα παιδιά μου» - Σοκάρει η μητέρα με την περιγραφή της (Video)

Στην τηλεόραση του OPEN, μίλησε η σύζυγος του επιχειρηματία για τις στιγμές τρόμου που βίωσε εκείνη και η οικογένειά της σήμερα τα ξημερώματα όταν έπεσαν θύματα ληστείας στο διαμέρισμά τους στο Παλαιό Φάληρο.

«Είμαστε καλά» είπε η ίδια και πρόσθεσε «ότι όλα συνέβησαν στις 12μιση το βράδυ. Ήταν τρία άτομα, μας έδεσαν, μας απείλησαν και μας έκλεψαν. Προσπάθησα να λύσω πρώτα το παιδί μου και μετά προσπαθήσαμε να λύσουμε ο ένας τον άλλον».

Το χρονικό

Νύχτα τρόμου ήταν τα ξημερώματα της Τετάρτης για οικογένεια στο Παλαιό Φάληρο καθώς ληστές μπήκαν στο σπίτι τους και στη συνέχεια τους έδεσαν και τους φίμωσαν για να ψάξουν ανενόχλητοι την περιουσία τους. Αφού έκαναν το διαμέρισμα «φύλλο και φτερό», εν συνεχεία έφυγαν με κοσμήματα και χρήματα.

Όλα έγιναν περίπου στις 3 τα ξημερώματα. Οι ληστές παρακολουθούσαν τον 55χρονο πατέρα της οικογένειας και λίγο πριν μπει στην πολυκατοικία τον ακινητοποίησαν, τον απείλησαν και εν συνεχεία τον ανέβασαν μέχρι το διαμέρισμα όπου βρίσκονταν η γυναίκα και τα ανήλικα παιδιά τους.

Εκεί με την απειλή αιχμηρών αντικειμένων τους ακινητοποίησαν όλους, έψαξαν όλο το σπίτι, βρήκαν κοσμήματα και χρήματα και έφυγαν. Οι Αρχές θεωρούν οι ληστές ήξεραν τι ώρα γύριζε ο 55χρονος από τη δουλειά του.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share