Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

«Ανάκαμψη» από την Χριστίνα Σούζη: «Μεγάλη ανατροπή το Σαββατοκύριακο με την θερμοκρασία να δείχνει...»

Έκτακτη προειδοποίηση για τον καιρό των επόμενων ημερών

9 Φεβρουαρίου 2023 14:22
«Ανάκαμψη» από την Χριστίνα Σούζη: «Μεγάλη ανατροπή το Σαββατοκύριακο με την θερμοκρασία να δείχνει...»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μετά από πολλές σερί μέρες χαμηλών θερμοκρασιών, αρκετού χιονιού και γενικής κακοκαιρίας στη χώρα, έρχεται η μεγάλη ανατροπή από απόψε (9/2) και μέχρι τουλάχιστον την Κυριακή, αφού σύμφωνα με τη Χριστίνα Σούζη αναμένεται εξασθαίνηση των φαινομένων.

Πιο συγκεκριμένα, η έμπειρη μετεωρολόγος αναφέρθηκε στην άνοδο των θερμοκρασιών σχεδόν σε όλη την ελληνική επικράτεια, απόρροια της υποχώρησης της «Barbara» που έπληξε πολλές περιοχές με πολικό ψύχος.

Κάτι «περίεργο» έρχεται στην Ελλάδα τις επόμενες μέρες - Το ανησυχητικό σημάδι που δείχνουν τα Μερομήνια

Καιρός - Μερομήνια: Τι δείχνουν τα Μερομήνια 2023 για τον καιρό μέχρι το Πάσχα; Τον τρόπο που θα εξελιχθεί ο καιρός κατά τη διάρκεια του χειμώνα «προδίδει» το πρώτο δωδεκαήμερο του Αυγούστου, το οποίο είναι γνωστό ως Μερομήνια.

Με τι καιρό όμως θα κάνουμε Σαρακοστή; Τι καιρό θα κάνει την Καθαρά Δευτέρα και την Κυριακή των Αποκριών; Πώς θα είναι οι συνθήκες τη Μεγάλη Εβδομάδα του Πάσχα; Θα μας αφήσει ο καιρός να σουβλίσουμε τον οβελία; Την ίδια ώρα, επικρατεί καιρικός αναβρασμός από τον Γιάννη Καλλιάνου: «Θα συνεχιστούν οι χιονοπτώσεις! Προσοχή σε αυτές τις περιοχές» (Video)

Όσα αναμένεται να δούμε μέχρι και πριν το Πάσχα

Μερομήνια: Φεβρουάριος 2023

Ο καιρός θα βελτιωθεί και μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου δεν αναμένονται έντονα καιρικά φαινόμενα (θα σημειωθούν ενδεχομένως τοπικές βροχές).

Ο καιρός στο τέλος του Φεβρουαρίου προβλέπεται να επιδεινωθεί και να είναι βροχερός (βροχές και καταιγίδες) ● Τσικνοπέμπτη (16.02.2023) και Αποκριές (26.02.2023) θα έχει τσουχτερό κρύο. Βελτιωμένος θα είναι ο καιρός την Καθαρά Δευτέρα (27.02.2023).

Μερομήνια: Μάρτιος 2023

Ο Μάρτιος του 2023 αναμένεται να ξεκινήσει με επιδείνωση του καιρού. Πτώση της θερμοκρασίας με πολλές βροχές. Θα σημειωθούν χιονοπτώσεις – χιόνια ακόμα και σε χαμηλά υψομετρικά επίπεδα της Ελλάδας.

Τη δεύτερη εβδομάδα του Μαρτίου για το 2023 θα έχουμε πτώση της θερμοκρασίας με βροχές. Θα σημειωθούν χιονοπτώσεις – χιόνια ακόμα και σε περιοχές που βρίσκονται σε σχετικά χαμηλά υψόμετρο. Μετά τα μέσα Μαρτίου ο καιρός θα εμφανίζει μία εικόνα με συνεχόμενη κακοκαιρία. Βαρυχειμωνιά με θυελλώδεις βοριάδες, παγετό και χιόνια ακόμη και στην Αττική.

Ο Μάρτιος «αποφασίζει» να μας αποχαιρετήσει με σημαντική βελτίωση του καιρού τις τελευταίες ημέρες του Μαρτίου (με εξαίρεση μία ημέρα ενδεχομένως με αρκετή βροχή). Ο εορτασμός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και η παρέλαση της 25ης Μαρτίου (εθνική εορτή) θα γίνει με πολύ καλό καιρό.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share