Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πέτρος Φιλιππίδης: Η πρώτη αντίδραση του ηθοποιού βγαίνοντας από το δικαστήριο! «Η δικαίωση άργησε αλλά...» - Η «επίθεση» Δημητρακόπουλου στους δικαστές (Video)

«Σας ενδιαφέρει αν αύριο ακούσετε ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης έπαθε καρδιακή προσβολή;»

9 Φεβρουαρίου 2023 14:14
Πέτρος Φιλιππίδης: Η πρώτη αντίδραση του ηθοποιού βγαίνοντας από το δικαστήριο! «Η δικαίωση άργησε αλλά...» - Η «επίθεση» Δημητρακόπουλου στους δικαστές (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Πέτρος Φιλιππίδης το βράδυ της Πέμπτης, αθωώθηκε λόγω αμφιβολιών για έναν βιασμό και καταδικάστηκε για δύο απόπειρες βιασμού σε 8 χρόνια κάθειρξη με αναστολή.

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης αποχώρησε ελεύθερος, με περιοριστικούς όρους, μετά την ανακοίνωση της ποινής του, αφού το δικαστήριο υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση να χορηγήσει αναστέλλουσα ισχύ στην ποινή μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση στο Εφετείο.

Αμέσως μετά το τέλος της δίκης, ο Πέτρος Φιλιππίδης με τη σύζυγό του και τους συνηγόρους του βγήκαν από την αίθουσα, κοντοστάθηκαν και ο κ. Δημητρακόπουλος είπε στους δημοσιογράφους ότι ο πελάτης του δεν θα κάνει δήλωση.

Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος δήλωσε για την απόφαση του δικαστηρίου:

«Ο κ. Φιλιππίδης προφυλακίστηκε για 11 μήνες επειδή τον κατήγγειλε μία κυρία ότι διέπραξε εις βάρος της δύο τετελεσμένους βιασμούς. Για αυτή την κατηγορία που του στέρησε την ελευθερία ομόφωνα από το δικαστήριο αθωώθηκε. Στις δύο απόπειρες βιασμού ο κ. Φιλιππίδης άνοιξε την πόρτα και τις δύο φορές και είπε στις καταγγέλλουσες”βγείτε έξω”.

Πιστεύω ότι στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο θα υπάρξει πλήρης δικαίωση. Η ελάχιστη καταδίκη του δημιουργεί πόνο. Αν ο κόσμος ήξερε πώς τεχνουργήθηκε η ιστορία θα ήταν όλοι δίπλα του. Θα ζητήσει συγγνώμη αν έχει διαπράξει το αδίκημα».

Ο συνήγορος δύο από τα θύματα, Αλέξανδρος Μίντζιας τόνισε:

«Μετά από 11 μήνες εξαντλητικής διαδικασίας που για να γνωρίζει ο κόσμος αυτές οι διαδικασίες λειτουργούν προς όφελος του κατηγορουμένου, η ελληνική Δικαιοσύνη απεφάνθη ότι οι καταγγέλλουσες δεν ήταν τρελές, δεν ήταν επίδοξοι ηθοποιοί που δεν πήραν κάποιον ρόλο και εκδικήθηκαν, μέρος ενός οργανωμένου σχεδίου αλλά θύματα της εγκληματικής του συμπεριφοράς».

Ο Ζαχαρίας Σαλούστρος, δικηγόρος της δεύτερης καταγγέλλουσας δήλωσε ότι «η εντολέας μου νιώθει απόλυτα δικαιωμένη από την απόφαση αυτή».

«Η δικαίωση άργησε αλλά ήρθε, η Δικαιοσύνη μίλησε, παίζει πολύ σημαντικό ρόλο ότι έχουμε μία ομόφωνη απόφαση που έβαλε τα πράγματα στη θέση τους» είπε ο Ανδρέας Βαγγόπουλος, συνήγορος της τρίτης καταγγέλλουσας.

Ενδιαφέρον έχει η «επίθεση» μέσα στο δικαστήριο από τον Μιχάλη Δημητρακόπουλο προς τους δικαστές κατά την ανάγνωση της απόφασης αλλά και για το ζήτημα των ελαφρυντικών.

«Δεν πιστεύω πως θα βγάλετε απόφαση ότι δεν έχει σύννομο βίο επειδή υπήρξε άπιστος; Βάλτε τον εαυτό σας στη θέση του Πέτρου Φιλιππίδη. Δεν περίμενα να ακούσω αυτό από εσάς κυρία εισαγγελέα. Ελπίζω την απόφασή σας να μην τη βρείτε μπροστά σας. Το εφετείο θα γκρεμίσει την απόφασή σας.

Σας ενδιαφέρει αν αύριο ακούσετε ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης έπαθε καρδιακή προσβολή; Θα κοιμάστε ήσυχα; Είναι για φυλακή αυτές οι δύο απόπειρες; Έστω και τελευταία στιγμή βάλτε ποινή φυλάκισης όχι κάθειρξης. Πέτρο έχω πιστέψει σε σένα ότι είσαι αθώος, σε πιστεύω και θα πάμε μαζί μέχρι τέλους» ήταν τα λόγια του.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share