Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

«Καμπανάκι» Σάκη Αρναούτογλου: «Θέλει μία ιδιαίτερη προσοχή! Μέχρι τις 14-15 Φλεβάρη o καιρός θα...» (Video)

Αναλυτική πρόγνωση του έμπειρου μετεωρολόγου

9 Φεβρουαρίου 2023 13:51
«Καμπανάκι» Σάκη Αρναούτογλου: «Θέλει μία ιδιαίτερη προσοχή! Μέχρι τις 14-15 Φλεβάρη o καιρός θα...» (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τον κώδωνα του κινδύνου για τον παγετό κρούει ο Σάκης Αρναούτογλου, κυρίως τη νύχτα και νωρίς το πρωί σε ολόκληρη την ηπειρωτική χώρα. Σε παραθαλάσσιες αλλά και σε ορεινές-ημιορεινές περιοχές όπου χιόνισε, κατά τη διάρκεια της Πέμπτης ήλιος θα λιώνει τα χιόνια, τα οποία θα παγώνουν όμως πάλι κατά τη διάρκεια της νύχτας λόγω των αρνητικών θερμοκρασιών, δημιουργώντας επικίνδυνες συνθήκες για τους οδηγούς. Με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη να προειδοποιεί επίσης για νέες κακοκαιρίες

«Θέλει μία ιδιαίτερη προσοχή εκεί όπου χιόνισε και μάλιστα σε παραθαλάσσιες πεδινές περιοχές. Θεσσαλία, βορειοανατολική Στερεά, Εύβοια αλλά και σε περιοχές της Αττικής πλέον, στα ημιορεινά, ορεινά καθώς κατά τη διάρκεια της ημέρας, τις επόμενες ημέρες θα βγαίνει και κάποιος ήλιος, θα αρχίσουν να λιώνουν αυτά τα χιόνια μέσα στην ημέρα αλλά θα παγώνουν κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Θα σχηματίζουν όπως σας είπα ρυάκια τα οποία κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών με τις θερμοκρασίες με αρνητικό πρόσημο θα παγώνουν και θα κάνουν το οδόστρωμα επικίνδυνα ολισθηρό κυρίως σε ανήλια μέρη», είπε ο Σάκης Αρναούτογλου.

Στην ανατολική Θεσσαλία, στη βορειοανατολική Στερεά και στη Βόρεια Εύβοια θα σημειώνονται οι πιο δυνατές μπόρες χιονιού και το επόμενο 24ωρο, ενώ στην Κρήτη και στις Κυκλάδες τα φαινόμενα θα πάρουν πιο τοπικό χαρακτήρα με χιονοπτώσεις πάνω από τα 500-600 μέτρα υψόμετρο. Στην κεντρική και ανατολική Στερεά καθώς επίσης και στην ανατολική Πελοπόννησο θα έχουμε κάποιες μπόρες χιονόνερου.

Προς το απόγευμα τα φαινόμενα θα έχουν τάση εξασθένησης

Στην Αττική θα υπάρξουν μέχρι και το μεσημέρι μπόρες χιονόνερου και κάποιες μπόρες χιονιού ψηλότερα όμως από ότι τις προηγούμενες ημέρες. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα αρχίσουν να εξασθενούν και στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν εντελώς.

Οι άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί στα 5 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία στους 2 με 9 βαθμούς Κελσίου. Στην Κεντρική Μακεδονία η Πέμπτη θα κυλήσει με αρκετό ήλιο, τοπικές συννεφιές στα νότια και ξαστεριά τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι στα 3 με 4 μποφόρ, μόνο στα ανοιχτά του Αγίου Όρους θα φτάνουν τα 6 με 7, και η θερμοκρασία στους 2 με 6 βαθμούς Κελσίου.

«Θα προσπαθήσει βασανιστικά να μαλακώνει ο καιρός»

Ο Σάκης Αρναούτογλου έκανε λόγο για «προσπάθεια του υδραργύρου να ανέβει έτσι λίγο αλλά θα την κάνει την προσπάθεια. Δηλαδή θα προσπαθήσει βασανιστικά να μαλακώνει ο καιρός όπως σας είπα και τις προηγούμενες ημέρες, τα επόμενα 24ωρα.

Θα πιάσουμε 10άρια-12άρια στα νότια – νοτιοανατολικά, εξάρια στη Βόρεια Ελλάδα, δεν θα παρουσιάσει κάποια αξιόλογη μεταβολή η θερμοκρασία στα Βόρεια αλλά Θεσσαλία και νοτιότερα είπαμε στις παράκτιες περιοχές πλέον, κυρίως από αύριο μεσημβρινές, προμεσημβρινές ώρες δύσκολα θα μπορεί να μετατρέπεται ό,τι πέφτει σε χιόνι καθώς μαλακώνει σταδιακά έστω και λίγο ο καιρός».

«Φθινοπωρινού – ανοιξιάτικου τύπου αέριες μάζες θα πλησιάσουν και τα δυτικά Βαλκάνια κυρίως από την ερχόμενη εβδομάδα. Μέχρι και τις 14/15 Φλεβάρη τα χρώματα είναι προς το ανοιχτό γαλάζιο στο ανατολικό και βορειοανατολικό κομμάτι της χώρας κυρίως. Αλλά μετά τις 15-16 θα πρέπει να μαλακώσει λίγο ακόμα ο καιρός, κυρίως στη Δυτική Ελλάδα», ανέφερε, τέλος, ο κ. Αρναούτογλου.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share