Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Καιρικός αναβρασμός Γιάννη Καλλιάνου: «Θα συνεχιστούν οι χιονοπτώσεις! Προσοχή σε αυτές τις περιοχές» (Video)

Αναλυτικά πρόγνωση του έμπειρου μετεωρολόγου

9 Φεβρουαρίου 2023 08:56
Καιρικός αναβρασμός Γιάννη Καλλιάνου: «Θα συνεχιστούν οι χιονοπτώσεις! Προσοχή σε αυτές τις περιοχές» (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συνεχίζεται ο χειμωνιάτικος καιρικός αναβρασμός με τον Γιάννη Καλλιάνο να προειδοποιεί για χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα σε πολλές περιοχές της χώρας σήμερα Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου. Παράλληλα, σύμφωνα με την επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, για σήμερα Πέμπτη (9/2) προβλέπεται ότι οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στα ανατολικά και νότια με βαθμιαία μείωση των εντάσεων.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στη νότια και νοτιοανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, σε περιοχές της κεντρικής και κεντροανατολικής Στερεάς Ελλάδας και στην Αττική.

Στην ανατολική Πελοπόννησο και στις Κυκλάδες αναμένονται τοπικές βροχές, ενώ στη κεντροανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια.

Νεφώσεις αναμένονται στη δυτική Μακεδονία, την Ήπειρο, την ορεινή δυτική Θεσσαλία, τη δυτική Στερεά Ελλάδα, τη δυτική Πελοπόννησο και τα Επτάνησα.

Στην Αττική νωρίς το πρωί αναμένονται πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα βόρεια και ανατολικά του νομού, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή χιονόνερο κατά περιόδους. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 0 έως 8 βαθμούς Κελσίου, ενώ άνεμοι 7-6 μποφόρ θα πνέουν στις γύρω θαλάσσιες περιοχές.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια, με τον υδράργυρο να κυμαίνεται από -2 έως 7 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν έως 4-5 μποφόρ στον Θερμαϊκό.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share