Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Δε βάζει «φρένο» πουθενά ο Κλέαρχος Μαρουσάκης: «Στις επόμενες 24 ώρες διαδοχικά χιονοκύματα...»

Η προειδοποίηση του μετεωρολόγου

8 Φεβρουαρίου 2023 22:30
Δε βάζει «φρένο» πουθενά ο Κλέαρχος Μαρουσάκης: «Στις επόμενες 24 ώρες διαδοχικά χιονοκύματα...»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης έρχεται να προειδοποιήσει εκ νέου για τη συνέχεια της επέλασης της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα», που θα έρθει με χιονοπτώσεις και ισχυρό παγετό, με τον Σάκη Αρναούτογλου να χτυπά επίσης την «καμπάνα».

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, τα φαινόμενα θα έρθουν κυρίως στο βόρειο τομέα της Αττικής καθώς και σε ανατολική Μαγνησία, κεντρική και βόρεια Εύβοια, Φθιώτιδα και Βοιωτία.

Ο μετεωρολόγος του Open, Κλέαρχος Μαρουσάκης ο οποίος έκανε λόγο για μία κακοκαιρία με μεγάλη διάρκεια και ένταση, είπε αναφερόμενος στην Αττική ότι θα συνεχίσει να υπάρχει η ροή χιονοκυμάτων από το βράδυ της Τετάρτης έως το μεσημέρι της Πέμπτης από την περιοχή της Εύβοιας και του Αιγαίου που θα εστιάζονται προς τα ανατολικά και βόρεια και πρόσκαιρα ίσως και σε πιο κεντρικά σημεία του νομού Αττικής.

Μετά την τελευταία έξαρση της κακοκαιρίας που θα φέρει ακόμα ένα χιονοκύμα στην Αττική, θα υποχωρήσουν οι χιονοπτώσεις ωστόσο θα παραμείνουν οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και ο παγετός σε όλη τη διάρκεια της εβδομάδας.

«Χρησμός» από τα Μερομήνια: «Καιρική τούμπα μέσα στις Απόκριες και μέχρι...»

Τα Μερομήνια έχουν τον τρόπο τους να μας προειδοποιούν και αναφέρονται στο τι πρέπει να περιμένουμε μακροπρόθεσμα, αναφορικά με τις καιρικές συνθήκες. Έτσι, μας δείχνουν μια σαφή εικόνα για το τι μπορούμε να περιμένουν το πρώτο τρίμηνο του 2023.

Τα σκαμπανεβάσματα θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του Ιανουαρίου, σύμφωνα με τα Μερομήνια με ψύχος να εμφανίζεται το τρίτο δεκαήμερο, αυτό δηλαδή που ξεκινάμε να διανύουμε στο τέλος αυτής της εβδομάδας. Η μετεωρολογική «βόμβα» ωστόσο έρχεται αρκετά αργότερα!

Όσα «βλέπουν» τα Μερομήνια για το επόμενο τρίμηνο:

Φεβρουάριος

Ο Φεβρουάριος του 2023 την πρώτη εβδομάδα θα μας φέρει βροχές στα πεδινά της χώρας και χιόνια στα ορεινά. Τσουχτερό κρύο σε όλη τη χώρα. Ο καιρός θα βελτιωθεί και μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου δεν αναμένονται έντονα καιρικά φαινόμενα (θα σημειωθούν ενδεχομένως τοπικές βροχές).

Ο καιρός στο τέλος του Φεβρουαρίου προβλέπεται να επιδεινωθεί και να είναι βροχερός (βροχές και καταιγίδες) ● Τσικνοπέμπτη (16.02.2023) και Αποκριές (26.02.2023) θα έχει τσουχτερό κρύο. Βελτιωμένος θα είναι ο καιρός την Καθαρά Δευτέρα (27.02.2023).

Μάρτιος

Ο Μάρτιος του 2023 αναμένεται να ξεκινήσει με επιδείνωση του καιρού. Πτώση της θερμοκρασίας με πολλές βροχές. Θα σημειωθούν χιονοπτώσεις – χιόνια ακόμα και σε χαμηλά υψομετρικά επίπεδα της Ελλάδας. Τη δεύτερη εβδομάδα του Μαρτίου για το 2023 θα έχουμε πτώση της θερμοκρασίας με βροχές. Θα σημειωθούν χιονοπτώσεις – χιόνια ακόμα και σε περιοχές που βρίσκονται σε σχετικά χαμηλά υψόμετρο.

Μετά τα μέσα Μαρτίου ο καιρός θα εμφανίζει μία εικόνα με συνεχόμενη κακοκαιρία. Βαρυχειμωνιά με θυελλώδεις βοριάδες, παγετό και χιόνια ακόμη και στην Αττική. Ο Μάρτιος «αποφασίζει» να μας αποχαιρετήσει με σημαντική βελτίωση του καιρού τις τελευταίες ημέρες του Μαρτίου (με εξαίρεση μία ημέρα ενδεχομένως με αρκετή βροχή). Ο εορτασμός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και η παρέλαση της 25ης Μαρτίου (εθνική εορτή) θα γίνει με πολύ καλό καιρό.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share