Τρίτη, 21 Μαρτίου 2023

Απανωτά «χτυπήματα» Νίκου Καντερέ: «Μεγάλες αρνητικές τιμές και είσοδος βαρομετρικού χαμηλού...»

Συναγερμός από τον έμπειρο μετεωρολόγο!

8 Φεβρουαρίου 2023 14:59
Απανωτά «χτυπήματα» Νίκου Καντερέ: «Μεγάλες αρνητικές τιμές και είσοδος βαρομετρικού χαμηλού...»
Φωτογραφία αριστερά: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τη δική του εκτίμηση για τον καιρό των επόμενων ημερών έδωσε ο Νίκος Καντερές, μέσω ανάρτησής του στο Facebook.

Ο έμπειρος μετεωρολόγος μίλησε για την κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» που πλήττει τη χώρα, ενώ έκανε και σύγκριση με παλαιότερα έντονα καιρικά φαινόμενα που «χτύπησαν» την Ελλάδα. Παράλληλα, ανυποχώρητος παραμένει ο Γιάννης Καλλιάνος για τον χιονιά: «Δεν τελειώσαμε γιατί ενεργοποιείται πλέον...»

Ακολουθεί αναλυτικά η ανάρτησή του:

«Πρώτη εκτίμηση της κακοκαιρίας,σε σύγκριση με άλλες

Κάνοντας νωρίς μια πρώτη εκτίμηση της κακοκαιρίας ΜΠΑΡΜΠΑΡΑ,που είναι σε εξέλιξη, η οποία προβλέφθηκε και ήταν αναμενόμενη για χειμώνα,θα είναι τελικά,πιστεύω,κατώτερη άλλων που σημειώθηκαν τα τελευταία 20 χρόνια τουλάχιστον.

α.Οπωσδήποτε κατώτερη εκείνης στις 24-26 Ιανουαρίου 2022,η ΕΛΠΙΣ, με τα πάρα πολλά χιόνια.Με βάση τις θερμοκρασίες που καταγράφηκαν στις βασικές στάθμες για την πρόβλεψη του καιρού,δηλαδή στα 850hPa και 500hPa.Στην Αθήνα η μικρότερη ημερήσια κύμανση του υδραργύρου ήταν στις 24 του Ιανουαρίου από μείον 2 έως 2 βαθμούς πάνω του μηδενός.

β.Ακόμη κατώτερη και εκείνης που σημειώθηκε στις 12-13 Φεβρουαρίου 2004,με βάση πάλι τις καταγραφείσες θερμοκρασίες στις στάθμες των 850hPa και 500hPa.H μικρότερη κύμανση του υδραργύρου στην Αθήνα ήταν στις 13 του μήνα από μείον 5 έως 2 βαθμούς πάνω από το μηδέν.

γ.Επιπλέον, κατώτερη και εκείνης στις 17 Φεβρουαρίου 2008,με βάση πάλι τις θερμοκρασίες στις παραπάνω στάθμες.Η ημερήσια κύμανση της θερμοκρασίας ήταν από μείον 4 έως 2 βαθμούς.

Η κακοκαιρία βρίσκεται σε εξέλιξη και μαζί με τις χιονοπτώσεις στο 24άωρο της Δευτέρας θα φύγει ο κύριος όγκος της κακοκαιρίας.Βέβαια χιόνια με μικρότερη ένταση θα υπάρχουν και τη Τρίτη. Οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες θα διατηρηθούν έως τη Παρασκευή τουλάχιστον και να σημειώνονται και μεγάλες αρνητικές τιμές κυρίως στη βόρεια Ελλάδα και στις χιονισμένες περιοχές.Αυτή η εβδομάδα θα τελειώσει αφού θα έχουμε και την επίδραση βαρομετρικού χαμηλού,προερχομένου από το Λιβυκό Πέλαγος που βαθμιαία Τετάρτη-Παρασκευή θα δώσει χιόνια στα ορεινά ,αλλά και βροχές στα πεδινά ,αναλόγως της ανατολικής κίνησης του.»

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share