Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

«Πεισματάρης καιρός» από τον Σάκη Αρναούτογλου: «Μπόρες χιονιού το Σαββατοκύριακο σε περιοχές που...»

Νέα προειδοποίηση από τον έμπειρο μετεωρολόγο

8 Φεβρουαρίου 2023 13:15
«Πεισματάρης καιρός» από τον Σάκη Αρναούτογλου: «Μπόρες χιονιού το Σαββατοκύριακο σε περιοχές που...»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Παράταση στο σκηνικό κακοκαιρίας φαίνεται πως θα έχουμε και το προσεχές Σαββατοκύριακο (11-12/2), σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο δελτίο καιρού της ΕΡΤ ο Σάκης Αρναούτογλου.

Σήμερα (8/2), στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές θα έχουμε παγετό όχι μόνο στα ορεινά-ημιορεινά αλλά και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και της βόρειας χώρας. Η θερμοκρασία θα πέσει κοντά ή και κάτω από το μηδέν στα ορεινά κάποιων νησιών. Παράλληλα, ανυποχώρητος παραμένει ο Γιάννης Καλλιάνος για τον χιονιά: «Δεν τελειώσαμε γιατί ενεργοποιείται πλέον...»

Στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα, όπως και τις τελευταίες ημέρες, θα έχουμε χιονοπτώσεις τοπικά ισχυρές ή και μπόρες χιονιού-χιονόνερου. Προς το μεσημέρι και το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν πρόσκαιρα. Στην Αττική θα έχουμε κάποιες τοπικές μπόρες χιονόνερου στα ανατολικά-νοτιοανατολικά, παροδικές χιονοπτώσεις στα βόρεια-βορειοδυτικά, με ανοίγματα ηλιοφάνειας όμως ενδιάμεσα.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί στα ανοιχτά ανατολικά στα 6 με 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 0 με 7 βαθμούς Κελσίου. Η Θεσσαλονίκη και η Κεντρική Μακεδονία θα έχουνε αρκετή ηλιοφάνεια εκτός από την Χαλκιδική και κυρίως στα πόδια της, όπου θα υπάρχουν παροδικά αυξημένες συννεφιές με πιθανότητα εκδήλωσης μπόρας χιονιού ή χιονόνερου.

Ο βοριάς θα εξασθενήσει και μόνο στα ανοιχτά της Χαλκιδικής θα έχει ένταση 6 με 7 μποφόρ, και η θερμοκρασία στους 1 με 6 βαθμούς Κελσίου. Χαμηλές έως πολύ χαμηλές θα παραμείνουν οι θερμοκρασίες και τις επόμενες ημέρες, κυρίως τη νύχτα και νωρίς το πρωί, ωστόσο από την Παρασκευή τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και μέχρι την Κυριακή θα επικρατήσει αρκετή ηλιοφάνεια.

«Χρησμός» από τα Μερομήνια: «Καιρική τούμπα μέσα στις Απόκριες και μέχρι...»

Τα Μερομήνια έχουν τον τρόπο τους να μας προειδοποιούν και αναφέρονται στο τι πρέπει να περιμένουμε μακροπρόθεσμα, αναφορικά με τις καιρικές συνθήκες. Έτσι, μας δείχνουν μια σαφή εικόνα για το τι μπορούμε να περιμένουν το πρώτο τρίμηνο του 2023.

Τα σκαμπανεβάσματα θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του Ιανουαρίου, σύμφωνα με τα Μερομήνια με ψύχος να εμφανίζεται το τρίτο δεκαήμερο, αυτό δηλαδή που ξεκινάμε να διανύουμε στο τέλος αυτής της εβδομάδας. Η μετεωρολογική «βόμβα» ωστόσο έρχεται αρκετά αργότερα!

Όσα «βλέπουν» τα Μερομήνια για το επόμενο τρίμηνο:

Φεβρουάριος

Ο Φεβρουάριος του 2023 την πρώτη εβδομάδα θα μας φέρει βροχές στα πεδινά της χώρας και χιόνια στα ορεινά. Τσουχτερό κρύο σε όλη τη χώρα. Ο καιρός θα βελτιωθεί και μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου δεν αναμένονται έντονα καιρικά φαινόμενα (θα σημειωθούν ενδεχομένως τοπικές βροχές).

Ο καιρός στο τέλος του Φεβρουαρίου προβλέπεται να επιδεινωθεί και να είναι βροχερός (βροχές και καταιγίδες) ● Τσικνοπέμπτη (16.02.2023) και Αποκριές (26.02.2023) θα έχει τσουχτερό κρύο. Βελτιωμένος θα είναι ο καιρός την Καθαρά Δευτέρα (27.02.2023).

Μάρτιος

Ο Μάρτιος του 2023 αναμένεται να ξεκινήσει με επιδείνωση του καιρού. Πτώση της θερμοκρασίας με πολλές βροχές. Θα σημειωθούν χιονοπτώσεις – χιόνια ακόμα και σε χαμηλά υψομετρικά επίπεδα της Ελλάδας. Τη δεύτερη εβδομάδα του Μαρτίου για το 2023 θα έχουμε πτώση της θερμοκρασίας με βροχές. Θα σημειωθούν χιονοπτώσεις – χιόνια ακόμα και σε περιοχές που βρίσκονται σε σχετικά χαμηλά υψόμετρο.

Μετά τα μέσα Μαρτίου ο καιρός θα εμφανίζει μία εικόνα με συνεχόμενη κακοκαιρία. Βαρυχειμωνιά με θυελλώδεις βοριάδες, παγετό και χιόνια ακόμη και στην Αττική. Ο Μάρτιος «αποφασίζει» να μας αποχαιρετήσει με σημαντική βελτίωση του καιρού τις τελευταίες ημέρες του Μαρτίου (με εξαίρεση μία ημέρα ενδεχομένως με αρκετή βροχή). Ο εορτασμός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και η παρέλαση της 25ης Μαρτίου (εθνική εορτή) θα γίνει με πολύ καλό καιρό.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share