Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Πώς θα λειτουργήσουν την Τετάρτη (8/2) καταστήματα, ντελίβερι και κούριερ

Για μια σκόμη ημέρα θα συνεχιστούν οι χιονοπτώσεις στον νομό Αττικής

7 Φεβρουαρίου 2023 20:24
Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Πώς θα λειτουργήσουν την Τετάρτη (8/2) καταστήματα, ντελίβερι και κούριερ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Για την λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων και υπηρεσιών ντελίβερι και κούριερ την Τετάρτη 8/2 ενημέρωσε η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Με την ευκαιρία, δείτε ποιά σχολεία θα παραμεινουν κλειστά την Τετάρτη 8/2.

Ειδικότερα σε ολόκληρη τη βόρεια, βορειοδυτική και βορειοανατολική Αττική, συμπεριλαμβανόμενων των βορείων προαστίων της Αθήνας, ιδίως σε Φυλή, Άνω Λιόσια, Πετρούπολη, Μεταμόρφωση, Άγιο Στέφανο, Κρυονέρι, Άνοιξη, Σταμάτα, Δροσιά, Κηφισιά, Νέα Ερυθραία, Εκάλη, Θρακομακεδόνες, Λυκόβρυση, Κεφαλάρι, Αγία Παρασκευή, Αχαρνές, Μαρούσι, Πεντέλη, Νέα Ερυθραία, Βαρυμπόμπη, Τατόι, Πεύκη, Ηράκλειο, Χολαργό, Ολυμπιακό Χωριό, Παπάγου, Φιλοθέη, Ψυχικό, Βριλήσσια, Χαλάνδρι, Μεταμόρφωση, Νέα Ιωνία, Μελίσσια, Ανθούσα, Γέρακα, Παιανία, Παλλήνη, Γλυκά Νερά, Σπάτα, Κορωπί, Μαρκόπουλο, Πικέρμι, αλλά και Δήμο Θηβαίων, τα εμπορικά καταστήματα θα μπορούν να είναι ανοικτά την Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου, από τις 11.00 το πρωί, λόγω του παγετού.

Από τα παραπάνω καταστήματα εξαιρούνται τα φαρμακεία και τα πρατήρια καυσίμων.

Παράλληλα, απαγορεύεται για αύριο, Τετάρτη (08.02.2023) η μεταφορά και η πώληση αγαθών μέσω υπηρεσιών delivery ή courier, στις ίδιες περιοχές, καθώς και στις Περιφερειακές Ενότητες:

Μαγνησίας, Φθιώτιδας, Βοιωτίας, Εύβοιας και Σποράδων μέχρι ώρα 11.00 π.μ. Οι πολίτες των αυτών των περιοχών καλούνται να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις μέχρι την ολοκλήρωση του κύματος της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα».

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Πώς θα λειτουργήσουν την Τετάρτη (8/2) καταστήματα, ντελίβερι και κούριερ

Ήχησαν οι "σειρήνες" από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη - "Χιόνια μέχρι την Πέμπτη και κακοκαιρία που μπορεί να..."

Νέα προειδοποίηση για την κακοκαιρία Barbara και την πυκνή χιονόπτωση που πλήττει μεγάλο μέρος της χώρας έστειλε ο μετεωρολόγος του Open, Κλέαρχος Μαρουσάκης ο οποίος ακανφέρει μεταξύ άλλων ότι «τίποτα δεν τελείωσε», ενώ συγκεκριμένα για την Αττική ανέφερε ότι το κύμα κακοκαιρίας μπορεί να θυμίσει το 2002. Με την ευκαιρία, δείτε την προειδοποίηση του Σάκη Αρναούτογλου.

Αναλυτικά η ανάρτηση του μετεωρολόγου

«Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Μια ατμοσφαιρική διαταραχή από την περιοχή της Πελοποννήσου την οποία τα ατμοσφαιρικά μοντέλα δεν εκτίμησαν σωστά, είχε σαν αποτέλεσμα την μικρή άνοδο της θερμοκρασίας και την αρκετά πιο μεγάλη της σχετικής υγρασίας κι έτσι η υποτροπή του καιρού που αναμέναμε τη νύχτα που μας πέρασε δεν έδωσε τα προβλεπόμενα.

Πλέον όμως η διαταραχή αυτή υποχωρεί ολοένα και πιο νότια ανοίγοντας τον δρόμο για την κάθοδο της χιονομάζας που έδωσε τα πολλά χιόνια προς Θήβα, Βόλο κι όχι μόνο.

Τα προγνωστικά λοιπόν θέλουν καταπεριόδους και κατά τόπους πολύ πυκνές χιονοπτώσεις στο νομό Αττικής μέχρι και την Πέμπτη το πρωί περίπου. Όπως λέω εδώ και ημέρες μέσα από τον τηλεοπτικό μας σταθμό και όχι μόνο, η κακοκαιρία αυτή για την Αττική μπορεί να μας θυμίσει το 2002.

Παραμένουμε σε ετοιμότητα! Τίποτα δεν τελείωσε!»

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share