Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ήχησαν οι "σειρήνες" από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη - "Χιόνια μέχρι την Πέμπτη και κακοκαιρία που μπορεί να..."

"Τίποτα δεν τελείωσε..."

7 Φεβρουαρίου 2023 17:12
Ήχησαν οι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Νέα προειδοποίηση για την κακοκαιρία Barbara και την πυκνή χιονόπτωση που πλήττει μεγάλο μέρος της χώρας έστειλε ο μετεωρολόγος του Open, Κλέαρχος Μαρουσάκης ο οποίος ακανφέρει μεταξύ άλλων ότι «τίποτα δεν τελείωσε», ενώ συγκεκριμένα για την Αττική ανέφερε ότι το κύμα κακοκαιρίας μπορεί να θυμίσει το 2002. Με την ευκαιρία, δείτε την προειδοποίηση του Σάκη Αρναούτογλου.

Αναλυτικά η ανάρτηση του μετεωρολόγου

«Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Μια ατμοσφαιρική διαταραχή από την περιοχή της Πελοποννήσου την οποία τα ατμοσφαιρικά μοντέλα δεν εκτίμησαν σωστά, είχε σαν αποτέλεσμα την μικρή άνοδο της θερμοκρασίας και την αρκετά πιο μεγάλη της σχετικής υγρασίας κι έτσι η υποτροπή του καιρού που αναμέναμε τη νύχτα που μας πέρασε δεν έδωσε τα προβλεπόμενα.

Πλέον όμως η διαταραχή αυτή υποχωρεί ολοένα και πιο νότια ανοίγοντας τον δρόμο για την κάθοδο της χιονομάζας που έδωσε τα πολλά χιόνια προς Θήβα, Βόλο κι όχι μόνο.

Τα προγνωστικά λοιπόν θέλουν καταπεριόδους και κατά τόπους πολύ πυκνές χιονοπτώσεις στο νομό Αττικής μέχρι και την Πέμπτη το πρωί περίπου. Όπως λέω εδώ και ημέρες μέσα από τον τηλεοπτικό μας σταθμό και όχι μόνο, η κακοκαιρία αυτή για την Αττική μπορεί να μας θυμίσει το 2002.

Παραμένουμε σε ετοιμότητα! Τίποτα δεν τελείωσε!»

Νέα απόφαση για κλειστά σχολεία αύριο Τετάρτη 8/2! Οι προσωρινές περιοχές της Ελλάδας όπου δεν θα ανοίξουν οι σχολικές μονάδες

Νέα απόφαση αναμένεται για τα κλειστά σχολεία στην Αττική τις επόμενες ώρες, καθώς η ΕΜΥ επικαιροποίησε το έκτακτο δελτίο της για την κακοκαιρία «Μπάρμπαρα».

Προς το παρόν, οι περιοχές της Ελλάδας όπου δεν θα ανοίξουν οι σχολικές μονάδες είναι οι εξής:

Καλάβρυτα

Στον Δήμο Καλαβρύτων οι μαθητές θα κάνουν τηλεκπαίδευση και την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023 λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή και των κινδύνων που δημιουργούνται για τις μετακινήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών, προς και από τις σχολικές μονάδες.

Εύβοια

Κλειστά θα μείνουν τα σχολεία αύριο στους δήμους Διρφύων – Μεσσαπίων, Καρύστου, Λίμνης – Μαντουδίου – Αγίας Άννας, Ιστιαίας – Αιδηψού, Κύμης Αλιβερίου και Ερέτριας.

Ρέθυμνο

Τα σχολεία στο Όρος Ρεθύμνου δεν θα λειτουργήσουν, λόγω των καιρικών συνθηκών, καθώς το χιόνι στα χωριά ξεπερνά τους 40 πόντους.

Φλώρινα

Στη Φλώρινα τα σχολεία θα λειτουργήσουν αλλά θα ανοίξουν μία ώρα πιο αργά. Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share