Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Σε «αναμμένα κάρβουνα» ο Πέτρος Φιλιππίδης - Αντίστροφη μέτρηση για την μεγάλη απόφαση (Video)

Εις βάρος των τριών καταγγελλουσών έχει γίνει μήνυση για ψευδορκία και ψευδή καταμήνυση

7 Φεβρουαρίου 2023 12:57
Σε «αναμμένα κάρβουνα» ο Πέτρος Φιλιππίδης - Αντίστροφη μέτρηση για την μεγάλη απόφαση (Video)
(ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αύριο Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου είναι μία πολύ σημαντική ημέρα για τον Πέτρο Φιλιππίδη. Στις 2 το μεσημέρι θα κριθεί από το δικαστήριο αν ο κατηγορούμενος ηθοποιός για έναν βιασμό και δύο απόπειρες είναι αθώος ή ένοχος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Θάνου Βάγιου στο Πρωινό, που επικαλέστηκε ανθρώπους που βρίσκονται στο στενό περιβάλλον του Πέτρου Φιλιππίδη, ο ηθοποιός βρίσκεται σε «αναμμένα κάρβουνα», ωστόσο νιώθει ιδιαίτερα ασφαλής με τα αποδεικτικά στοιχεία που έχουν εισφέρει οι συνήγοροι υπεράσπισής του, ενώ όπως έγινε γνωστό, εις βάρος των τριών καταγγελλουσών έχει γίνει μήνυση για ψευδορκία και ψευδή καταμήνυση.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η πρόταση της Εισαγγελέως ήταν αθώος λόγω αμφιβολιών για την κατηγορία του βιασμού και ένοχος για τις δύο απόπειρες.

Πέτρος Φιλιππίδης: Γιατί η εισαγγελέας πρότεινε αθωότητα «λόγω αμφιβολιών» - Οι 3 διαφορετικές εκδοχές που έδωσε η καταγγέλλουσα (Video)

Με τις αγορεύσεις δικηγόρων συνεχίζεται η δίκη του ηθοποιού και παραγωγού Πέτρου Φιλιππίδη στις 19 Ιανουαρίου, με την εισαγγελέα να έχει προτείνει αθωότητα για βιασμό και ενοχή για 2 απόπειρες βιασμού. Παράλληλα, για τις ποινές, με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπος ο Πέτρος Φιλιππίδης, μετά πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, Στέλλας Στόγια, να κριθεί αθώος για τον βιασμό που κατηγορούνταν και ένοχος για τις δύο απόπειρες βιασμού, μίλησε o γνωστός ποινικολόγος, Γιάννης Μαρακάκης.

Την ίδια στιγμή, φυσικά μαίνεται και η «μάχη» των εντυπώσεων γύρω από τη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη, με την πλευρά των γυναικών που τον κατήγγειλαν να προσπαθούν να πείσουν για την ενοχή του ηθοποιού, ενώ η πλευρά Φιλιππίδη να προσπαθεί να πείσει για την αθωότητά του.

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας πρότεινε στο δικαστήριο να κηρυχτεί ο ηθοποιός αθώος λόγω αμφιβολιών για την κατηγορία του βιασμού που του αποδίδεται και ένοχος για τις απόπειρες βιασμού.

Η πρόταση της εισαγγελέως περί αθωότητας του Πέτρου Φιλιππίδη προκύπτει από στοιχεία που προσκομίσθηκαν. Το σημείο στο οποίο βασίζει η εισαγγελική λειτουργός την πρότασή της είναι ότι η καταγγέλλουσα για το βιασμό έδωσε τρεις διαφορετικές εκδοχές για το συμβάν στο ΣΕΗ, στην εισαγγελία και στην ανακρίτρια.

Ένα άλλο γεγονός στο οποίο στάθηκε η εισαγγελέας για την πρότασή της είναι ότι η καταγγέλλουσα δεν θυμήθηκε τον δεύτερο βιασμό της από την αρχή, παρά μόνο όταν τής το θύμισε κάποιος φίλος της. Κατά την εισαγγελέα, δεν εξηγείται αυτό σε ένα τέτοιο τραυματικό γεγονός.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share