Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

«Βομβαρδισμός» από τον Νίκο Καντερέ: «Σε σχέση με όσες κακοκαιρίες σημειώθηκαν τα τελευταία 20 χρόνια…»

Η ανάρτηση του έμπειρου μετεωρολόγου

6 Φεβρουαρίου 2023 12:40
«Βομβαρδισμός» από τον Νίκο Καντερέ: «Σε σχέση με όσες κακοκαιρίες σημειώθηκαν τα τελευταία 20 χρόνια…»
Φωτογραφία δεξιά: ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τη δική του εκτίμηση για την εξέλιξη της κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα και αναμένεται να διαρκέσει αρκετές μέρες, έδωσε ο Νίκος Καντερές, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook.

Ο έμπειρος μετεωρολόγος στάθηκε κυρίως στο γεγονός πως η «Μπάρμπαρα» δε φαίνεται να έχει την ένταση που είχαν άλλες κακοκαιρίες που μας «χτύπησαν» τα προηγούμενα 20 χρόνια, ενώ την ίδια ώρα ο Τάσος Αρνιακός προχωρά σε έκτακτη έκκληση για τον καιρό!

Πιο συγκεκριμένα έγραψε:

«Πρώτη εκτίμηση της κακοκαιρίας, σε σύγκριση με άλλες:

Κάνοντας νωρίς μια πρώτη εκτίμηση της κακοκαιρίας ΜΠΑΡΜΠΑΡΑ,που είναι σε εξέλιξη,η οποία προβλέφθηκε και ήταν αναμενόμενη για χειμώνα,θα είναι τελικά,πιστεύω,κατώτερη άλλων που σημειώθηκαν τα τελευταία 20 χρόνια τουλάχιστον.

α.Οπωσδήποτε κατώτερη εκείνης στις 24-26 Ιανουαρίου 2022,η ΕΛΠΙΣ,με τα πάρα πολλά χιόνια.Με βάση τις θερμοκρασίες που καταγράφηκαν στις βασικές στάθμες για την πρόβλεψη του καιρού, δηλαδή στα 850hPa και 500hPa.Στην Αθήνα η μικρότερη ημερήσια κύμανση του υδραργύρου ήταν στις 24 του Ιανουαρίου από μείον 2 έως 2 βαθμούς πάνω του μηδενός.

β.Ακόμη κατώτερη και εκείνης που σημειώθηκε στις 12-13 Φεβρουαρίου 2004,με βάση πάλι τις καταγραφείσες θερμοκρασίες στις στάθμες των 850hPa και 500hPa.H μικρότερη κύμανση του υδραργύρου στην Αθήνα ήταν στις 13 του μήνα από μείον 5 έως 2 βαθμούς πάνω από το μηδέν.

γ.Επιπλέον, κατώτερη και εκείνης στις 17 Φεβρουαρίου 2008, με βάση πάλι τις θερμοκρασίες στις παραπάνω στάθμες.Η ημερήσια κύμανση της θερμοκρασίας ήταν από μείον 4 έως 2 βαθμούς.

Η κακοκαιρία βρίσκεται σε εξέλιξη και μαζί με τις χιονοπτώσεις στο 24ωρο της Δευτέρας θα φύγει ο κύριος όγκος της κακοκαιρίας.Βέβαια χιόνια με μικρότερη ένταση θα υπάρχουν και τη Τρίτη.

Οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες θα διατηρηθούν έως τη Παρασκευή τουλάχιστον και να σημειώνονται και μεγάλες αρνητικές τιμές κυρίως στη βόρεια Ελλάδα και στις χιονισμένες περιοχές. Αυτή η εβδομάδα θα τελειώσει αφού θα έχουμε και την επίδραση βαρομετρικού χαμηλού, προερχομένου από το Λιβυκό Πέλαγος που βαθμιαία Τετάρτη-Παρασκευή θα δώσει χιόνια στα ορεινά ,αλλά και βροχές στα πεδινά ,αναλόγως της ανατολικής κίνησης του.»

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share