Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Συναγερμός Κώστα Λαγουβάρδου: Χιόνια μέχρι την Πέμπτη! Νέο "κύμα" της κακοκαιρίας «Barbara» το μεσημέρι στην Αττική (Video)

Η πρόγνωση του έμπειρου μετεωρολόγου

6 Φεβρουαρίου 2023 10:59
Συναγερμός Κώστα Λαγουβάρδου: Χιόνια μέχρι την Πέμπτη! Νέο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κακοκαιρία «Barbara»: Οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες θα κρατήσουν για όλη την βδομάδα, με αποτέλεσμα να συνεχίζει να δημιουργεί προβλήματα ο χιονιάς που πλήττει τη χώρα. Την ίδια ώρα άνοιξαν η εθνική οδός Αθηνών Λαμίας και η Αττική Οδός, ωστόσο, η κακοκαιρία «Barbara» προκαλεί προβλήματα σε άλλα σημεία του οδικού δικτύου

Όπως είπε ο Κώστας Λαγουβάρδος, μετεωρολόγος - διευθυντής ερευνών στο meteo.gr του Αστεροσκοπείου Αθηνών αυτή την ώρα παρατηρείται ύφεση των φαινομένων, ωστόσο, από το μεσημέρι και προς το απόγευμα περιμένουμε νέο κύμα χιονόπτωσης, όχι όμως με την σφοδρότητα των προηγούμενων ωρών.

Όπως είπε ο κ. Λαγουβάρδος μιλώντας στον ΣΚΑΪ, οι χιονοπτώσεις στην Αττική που φέρνει η κακοκαιρία Μπάρμπαρα μπορεί να διαρκέσουν μέχρι και την Πέμπτη, ενώ χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και ο παγετός. Τα φαινόμενα από αύριο θα περιοριστούν στα βόρεια τμήματα του νομού. Οπως τόνισε χαρακτηριστικά «θα έχει μεγάλη διάρκεια η χιονόπτωση. Δεν θα είναι τόσο σφοδρή όσο ήταν στην "Ελπίδα", αλλά θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια». Παράλληλα, ο κ. Λαγουβάρδος επέστησε την προσοχή για Φθιώτιδα και Βοιωτία όπου θα έχουμε χιονοπτώσεις για τουλάχιστον δύο ημέρες ακόμα.

«Χιονοστρωτήρας» από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη: «Μεγάλη προσοχή! Θα κορυφωθεί η χιονοκαιρία - Θα έχουμε μεγάλα διαστήματα με...» (photo)

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» που πλήττει από χθες μεγάλο μέρος της χώρας με τα φαινόμενα να εξελίσσονται και τις επόμενες ώρες. Λίγο μετά τις 7:30 το πρωί χτύπησε εκ νέου το 112 το οποίο καλούσε σε αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων καθώς αναμένονται χιονοπτώσεις στην Αττική κατά τις μεσημβρινές ώρες.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, από το πρωί της Δευτέρας μεγάλος όγκος χιονόπτωσης εντοπίζεται στα βορειοδυτικά τμήματα της Αττικής με πυκνές χιονοπτώσεις ενώ επηρεάζεται και το νοτιότερο κομμάτι της Βοιωτίας, φτάνει μέχρι τη βόρεια και βορειοανατολική Αττική.

Όπως είπε ο μετεωρολόγος του ΟΡΕΝ, οι χιονοπτώσεις θα έχουν μετατόπιση προς τα ανατολικά και μέχρι στις 12 το μεσημέρι το κύμα θα σαρώσει ολόκληρο τον νομό από τα δυτικά προς τα ανατολικά.

Σταδιακά τα φαινόμενα θα περιορίζονται προς την Εύβοια ωστόσο από το απόγευμα και το βράδυ το κύμα θα έρθει και πάλι προς τα δυτικά για να σαρώσει την περιοχή της Αττικής μέσα στη νύχτα και μέχρι αύριο το πρωί. Σήμερα, η κακοκαιρία εντοπίζεται στα βορειοδυτικά τμήματα της Αττικής, ενώ σταδιακά τα φαινόμενα θα περιορίζονται προς την Εύβοια.

Όμως, ο μετεωρολόγος του OPEN προειδοποιεί ότι από το απόγευμα και τη νύχτα, ένα νέο κύμα θα σαρώσει την Αττική μέχρι το πρωί της Τρίτης. Τέλος, σύμφωνα με τον κ. Μαρουσκάκη θα έχουμε πολύ κρύο και οι χαμηλές θερμοκρασίες θα κρατήσουν όλη την εβδομάδα.

Η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» σφυροκοπά τη χώρα και, σύμφωνα με τη νέα έκτακτη πρόγνωση του μετεωρολόγου, Κλέαρχου Μαρουσάκη, τις επόμενες ώρες αναμένονται ακόμη πιο ισχυρές χιονοπτώσεις αλλά και χιονοστρώσεις.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share