Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Κακοκαιρία «Barbara»: Άνοιξε η Κατεχάκη! Έκλεισε τμήμα της Αττικής Οδού - Κλειστή η Αθηνών-Λαμίας (Video)

Νέο μήνυμα του 112

6 Φεβρουαρίου 2023 08:48
Κακοκαιρία «Barbara»: Άνοιξε η Κατεχάκη! Έκλεισε τμήμα της Αττικής Οδού - Κλειστή η Αθηνών-Λαμίας (Video)
(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κακοκαιρία «Barbara»: Λόγω των έντονων δυσμενών καιρικών φαινομένων η Αστυνομία έχει προχωρήσει για λόγους ασφαλείας και για την αποφυγή πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων σε δρόμους της Αττικής.

Πριν από λίγο έκλεισε η Αττική Οδός από Κηφισίας μέχρι Μαραθώνος, στο ρεύμα προς αεροδρόμιο, λόγω συσσώρευσης χιονιού. Συγκεκριμένα κλειστή είναι η εθνική οδός Αθηνών-Λαμίας από την γέφυρα Καλυφτάκη μέχρι τον κόμβο των Οινοφύτων, και από την 261,280 Χ/Θ έως την 56,728 Χ/Θ και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Παράλληλα, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην λεωφόρο Πάρνηθος από το ύψος της οδού Νούση προς Πάρνηθα, ενώ στην επαρχιακή οδό Μεγάρων-Αλεποχωρίου στο ύψος της περιοχής Λούμπα προς Αλεποχώρι η κυκλοφορία διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Άνοιξε η Λεωφόρος Κατεχάκη, που είχε κλείσει νωρίτερα από το ύψος της Μεσογείων έως την Ηλιούπολη, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, για να καθαριστεί λόγω της πυκνής χιονόπτωσης που σημειώθηκε.

Μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε λίγο πριν από τις 8 το πρωί στους κατοίκους της Αττικής προειδοποιώντας τους για επικίνδυνες χιονοπτώσεις στην περιοχή τους ως τις μεσημβρινές ώρες και καλώντας τους να περιορίσουν δραστικά τις μετακινήσεις τους. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Μήνυμα για επικίνδυνες χιονοπτώσεις στην Αττική ως τις μεσημβρινές ώρες. Περιορίστε δραστικά τις μετακινήσεις και ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών»

«Χιονοκαταιγίδα» Θοδωρή Κολυδά: «Ο χιονιάς θα εισβάλει από...»! Έρχεται επιδείνωση του καιρού - Οι περιοχές που θα χτυπήσει η Barbara σήμερα (6/2)

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία Barbara με τους μετεωρολόγους να τονίζουν ότι τα έντονα φαινόμενα θα επιμείνουν μέχρι τα ξημερώματα της Τρίτης. Ο διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Μετεωρολογικών Ερευνών της ΕΜΥ Θοδωρής Κολυδάς, εξήγησε στο Κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ποια θα είναι η πορεία του χιονιά απο δω και πέρα.

Διαβάστε επίσης: Κακοκαιρία Μπάρμπαρα - Κλειστά σχολεία, δικαστήρια και... τηλεργασία! Τι ισχύει με καταστήματα και επιχειρήσεις - Πως θα κινηθούν τα ΜΜΜ & ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί (Video)

Σύμφωνα με τα επιστημονικά δεδομένα της ΕΜΥ, από τα μεσάνυχτα της Κυριακής ως και σήμερα το πρωϊ της Δευτέρας αναμένεται νέα επιδείνωση του καιρού, που θα επηρεάσει κατά κύριο λόγο την Αττική, τη Βοιωτία, τη Φθιώτιδα και την Εύβοια με κατά διαστήματα πολύ πυκνές χιονοπτώσεις. Ειδικά για την Αττική, ο χιονιάς θα εισβάλει από τα δυτικά του νομού και στη συνέχεια θα επεκταθεί ανατολικότερα και στα βόρεια της Αττικής.

Θα ακολουθήσει αύριο μετά τις πρωϊνές ώρες μια ύφεση των φαινομένων, ενώ ένα δεύτερο κύμα κακοκαιρίας προβλέπεται από αύριο αργά το απόγευμα μέχρι τα ξημερώματα της Τρίτης. Πάντως τα φαινόμενα θα είναι ηπιότερα σε σχέση με τις χιονοπτώσεις της Κυριακής. Η κακοκαιρία θα επηρεάσει με χιονοπτώσεις επίσης τις Κυκλάδες και την Κρήτη, σημείωσε ο Θοδωρής Κολυδάς.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share