Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Νέο μήνυμα του 112! «Επικίνδυνες χιονοπτώσεις ως το μεσημέρι, περιορίστε τις μετακινήσεις!» - Πιθανά κλειστά και την Τρίτη τα σχολεία

Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο καιρού

6 Φεβρουαρίου 2023 08:02
Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Νέο μήνυμα του 112! «Επικίνδυνες χιονοπτώσεις ως το μεσημέρι, περιορίστε τις μετακινήσεις!»  - Πιθανά κλειστά και την Τρίτη τα σχολεία
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Νέο μήνυμα από το 112 ήρθε νωρίς το πρωί (7:40) στους κατοίκους της Αττικής, λόγω της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα» που σαρώνει το λεκανοπέδιο με πυκνές χιονοπτώσεις.

«Μήνυμα για επικίνδυνες χιονοπτώσεις στην Αττική ως τις μεσημβρινές ώρες. Περιορίστε δραστικά τις μετακινήσεις και ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών», έγραφε χαρακτηριστικά η ειδοποίηση που έφτασε στα κινητά τηλέφωνα.

Σημειώνεται ότι το κύμα χιονιά που σαρώνει τη χώρα δεν έχει τελειώσει ακόμα, αφού οι μετεωρολόγοι προβλέπουν έναν νέο κύκλο χιονοπτώσεων μέχρι το μεσημέρι. Η ΕΜΥ μάλιστα, νωρίτερα προχώρησε σε νέα επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που είχε εκδώσει τις προηγούμενες ημέρες.

To μήνυμα από το 112:

Νέο μήνυμα του 112 για επικίνδυνες χιονοπτώσεις

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

Αττική, Βοιωτία, Εύβοια και Κρήτη βρίσκονται στο «μάτι» της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα» η οποία αναμένεται σήμερα να είναι ακόμη πιο επικίνδυνη με πολικές θερμοκρασίες, χιονοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη.

Το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε στις 03-02-2023/13:00 τοπική ώρα, επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία ως εξής:

Χιονοπτώσεις

1) Τη Δευτέρα (06/02/2023) χιονοπτώσεις κατά περιόδους πυκνές θα σημειωθούν στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τη Θράκη (τις πρωινές ώρες), τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά καθώς και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές των Κυκλάδων και της Κρήτης και από αργά το βράδυ στην ανατολική Μαγνησία.

Ειδικά για την Αττική χιονοπτώσεις θα σημειωθούν ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, οι οποίες μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες θα είναι κατά τόπους πυκνές.

2) Την Τρίτη (07/02/2023) οι χιονοπτώσεις αναμένεται να συνεχιστούν στην ανατολική Ελλάδα από τη Θεσσαλία και νοτιότερα (προσήνεμες περιοχές) καθώς επίσης και στις Κυκλάδες και την Κρήτη, με μικρότερη όμως ένταση.

Παγετός

Ισχυρός παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, ο οποίος στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ολικός (καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας αρνητικές θερμοκρασίες).

Θυελλώδεις Άνεμοι

Βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 8 με 9 μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο και από την Τρίτη (07/02/2023), σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα - Σχολεία: Πιθανότατα κλειστά και την Τρίτη

Ορατό είναι το ενδεχόμενο να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία στην Αττική και την Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τον Γιώργο Πατούλη. Ο περιφερειάρχης Αττικής ανέφερε πως θα υπάρξει σύσκεψη το μεσημέρι της Δευτέρας, ωστόσο όπως είπε στον ΑΝΤ1 «είναι το πιθανότερο. Αν συνεχίσει έτσι ο καιρός, δεν θα μπορεί να αλλάξει η απόφαση».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share