Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Έκτακτη προειδοποίηση από Κλέαρχο Μαρουσάκη: «Αναμένουμε μεγάλο όγκο χιονόπτωσης στην Αττική μέχρι και...»

Εφιστά την προσοχή σε όλους

5 Φεβρουαρίου 2023 20:43
Έκτακτη προειδοποίηση από Κλέαρχο Μαρουσάκη: «Αναμένουμε μεγάλο όγκο χιονόπτωσης στην Αττική μέχρι και...»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης εφιστά την προσοχή σε όλους και προειδοποιεί πώς θα υπάρξει μεγάλος όγκος χιονόπτωσης στην Αττική από την κακοκαιρία «Μπάρμπαρα».

Όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος του Open, Κλέαρχος Μαρουσάκης, προς τα ξημερώματα και μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας αναμένεται μεγάλος όγκος χιονόπτωσης στο μεγαλύτερο τμήμα του νομού Αττικής, κάτι που ίσως οδηγήσει σε μεγάλο πάχος χιονιού στην επιφάνεια με έμφαση τα βόρεια βορειοανατολικά και βορειοδυτικά τμήματα.

«Με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία για την εξέλιξη των φαινομένων της κακοκαιρίας Βαρβάρα θα ακολουθήσει νέα επικαιροποίηση των προγνώσεων.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία προς τα ξημερώματα αύριο και μέχρι το μεσημέρι αναμένουμε μεγάλο όγκο χιονόπτωσης στο μεγαλύτερο τμήμα του νομού Αττικής.

Αυτό ίσως οδηγήσει σε μεγάλο πάχος χιονιού στην επιφάνεια με έμφαση τα βόρεια βορειοανατολικά και βορειοδυτικά τμήματα.

Αντίστοιχη εικόνα λαμβάνουμε και για Βοιωτία, Εύβοια αλλά και Κρήτη σε πολύ χαμηλά υψόμετρα.

Μεγάλη προσοχή και ετοιμότητα από όλους μας!».

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία προς τα ξημερώματα αύριο και μέχρι το μεσημέρι αναμένουμε μεγάλο όγκο...

Posted by Klearhos Marousakis on Sunday, February 5, 2023

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Ήρθε στην Αττική ο χιονιάς και «εισβάλλει» στην Αττική Οδό - Τι θα γίνει με το άνοιγμα των σχολείων

Η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» βρίσκεται στην Αττική και ήδη το έχει… στρώσει σε κάποιες περιοχές, με το άνοιγμα των σχολείων να παραμένει ένα σημαντικό θέμα και την ανακοίνωση να αναμένεται, τη στιγμή που τα φαινόμενα που έρχονται, δείχνουν να είναι έντονα.

Αρχικά, ξεπερνά τους 20 πόντους το χιόνι στο καταφύγιο Μπάφι, όπως φαίνεται και σε βίντεο που αναρτήθηκε, ενώ η κακοκαιρία Μπάρμπαρα σφυροκοπά την Αττική.

Σημειώνεται ότι ο δρόμος για το καταφύγιο είναι κλειστός, ενώ επιτρέπεται η πρόσβαση μόνο σε πεζοπόρους. Ωστόσο, υπάρχει προειδοποίηση για όποιον ανέβει για πεζοπορία να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός.

Χιόνια σε Διόνυσο, Δροσιά, Ιπποκράτειο Πολιτεία, Βίλια και Πάρνηθα

Η κακοκαιρία Μπάρμπαρα σφυροκοπά τη χώρα και ήδη έχουν αρχίσει να πέφτουν τα πρώτα χιόνια σε Δροσιά και Διόνυσο.

Στην Πάρνηθα, τα Βίλια και την Ιπποκράτειο Πολιτεία έχουν στρωθεί τα χιόνια, ενώ και στις Αφίδνες παρατηρείται ασθενής χιονόπτωση αυτή την ώρα.

Βίντεο από κατοίκους δείχνουν τις πρώτες νιφάδες που πέφτουν, ενώ οι θερμοκρασίες είναι αρκετά χαμηλές. Ενδεικτικά στην Κηφισιά αυτή την ώρα έχει 4 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ιπποκράτειο Πολιτεία έχει 0 βαθμούς Κελσίου.

Τι περιμένουμε για το κέντρο της Αθήνας

Στη συνέχεια ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας ανέφερε ότι από το δαχτυλίδι στην Αττική Οδό και τα βόρεια θα ξεκινήσει μεγάλη χιονόπτωση λίγο μετά τις 11 το πρωί. Παράλληλα τόνισε ότι στο κέντρο θα υπάρξουν χιονοπτώσεις αλλά δύσκολα θα γίνει χιονοκάλυψη.

«Τελευταία ενημέρωση που είχαμε είναι πως από τον δαχτυλίδι στην Αττική Οδό και Βόρεια θα υπάρξει μεγάλη χιονόπτωση από τις 11 και μετά. Το κέντρο της Αθήνας μπορεί να χιονίσει αλλά δεν θα υπάρξει χιονοκάλυψη. Το πόσο θα είναι η χιονόστρωση θα φανεί στην πορεία ενώ αύριο θα έρθει δεύτερο».

Η απόφαση για τα σχολεία

«Τις πρώτες απογευματινές ώρες θα βγει ανακοίνωση, για να ετοιμαστούν και οι γονείς και τα παιδιά, ποια σχολεία θα είναι ανοικτά διότι δεν θα υπάρχει η ίδια ένταση του φαινομένου σε όλη την Αττική» τόνισε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.

Ο περιφερειάρχης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε πως «η πρόληψη πάντα χαρακτηρίζει τις αποφάσεις ώστε κανένα παιδί ή συνοδός που θα το πηγαίνει στο σχολείο να έχει πρόβλημα».

Παράλληλα, προσέθεσε ότι πρέπει «να είμαστε προσεκτικοί, να έχουμε αλυσίδες στο αυτοκίνητο αλλά να ξέρουμε και να τις φοράμε. Από την άλλη πλευρά, αν δεν υπάρχει λόγος να μετακινηθούμε την ώρα του φαινομένου, να το αποφύγουμε».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share