Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Κλειστά τα εμπορικά καταστήματα - Μέχρι τις 18:00 ανοιχτά τα σούπερ μάρκετ τη Δευτέρα (6/2)

Τροποποιήσεις μετά την επέλαση της κακοκαιρίας

5 Φεβρουαρίου 2023 14:08
Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Κλειστά τα εμπορικά καταστήματα - Μέχρι τις 18:00 ανοιχτά τα σούπερ μάρκετ τη Δευτέρα (6/2)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Τροποποιήσεις στα καταστήματα τη Δευτέρα (6/2) - Κλειστά τα εμπορικά καταστήματα - Έως τις 18:00 τα σούπερ μάρκετ. Με την ευκαιρία, δείτε τα νέα μέτρα για την τηλεργασία μετά την επέλαση του χιονιά.

Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι, σε ολόκληρη τη βόρεια και βορειοανατολική Αττική, συμπεριλαμβανόμενων των βορείων προαστίων της Αθήνας, ιδίως σε Άγιο Στέφανο, Άνοιξη, Σταμάτα, Δροσιά, Κηφισιά, Εκάλη, Θρακομακεδόνες, Λυκόβρυση, Κεφαλάρι, Αγία Παρασκευή, Αχαρνές, Μαρούσι, Πεντέλη, Νέα Ερυθραία, Βαρυμπόμπη, Τατόι, Πεύκη, Ηράκλειο, Χολαργό, Ολυμπιακό Χωριό, Παπάγου, Φιλοθέη, Ψυχικό, Βριλήσσια, Χαλάνδρι, Μεταμόρφωση, Νέα Ιωνία, Μελίσσια, Γέρακα, Παλλήνη, Σπάτα, Κορωπί και Μαρκόπουλο, τα εμπορικά καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά αύριο, Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023, λόγω των ισχυρών χιονοπτώσεων που αναμένονται.

σούπερ μάρκετ κλειστά με την κακοκαιρία Μπάρμπαρα
(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Αποκλειστικά για την εξυπηρέτηση άμεσων και επειγουσών αναγκών του καταναλωτικού κοινού κατ’ εξαίρεση θα μπορούν να λειτουργούν μέχρι ώρα 18.00 της Δευτέρας 6 Φεβρουαρίου 2023: τα φαρμακεία, τα καταστήματα τροφίμων και supermarket, τα πρατήρια καυσίμων και τα καταστήματα πώλησης εργαλείων και αλυσίδων χιονιού για τα οχήματα.

Παράλληλα, απαγορεύεται από ώρα 18.00 της Δευτέρας 6 Φεβρουαρίου 2023 η μεταφορά και η πώληση αγαθών μέσω υπηρεσιών delivery ή courier, στις ίδιες περιοχές.

Παρακαλούνται οι πολίτες να προσέρχονται στα καταστήματα που θα παραμείνουν κατ’ εξαίρεση ανοικτά με ιδιαίτερη προσοχή και μόνο αν είναι απολύτως αναγκαίο.

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Έλεγχοι σε όλους τους οδηγούς για αντιολισθητικά μέσα - Αποφάσεις για courier-delivery (Video)

Σφυροκοπάται το λεκανοπέδιο της Αττικής από την κακοκαιρία «Μπάρμπαρα», με τα πρώτα χιόνια να έχουν στρωθεί στα βόρεια προάστια. Η κακοκαιρία θα εκδηλωθεί σε τρία κύματα, ενώ σε αρκετές περιοχές κρίνεται απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Δείτε επίσης: Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Κλειστά τα σχολεία στην Αττική τη Δευτέρα (6/2) - Σκέψεις ακόμη και να κηρυχθεί αργία

Συγκεκριμένα στις Αφίδνες έχει αυτή την ώρα ισχυρή χιονόπτωση και στα διόδια δεν περνάει κανένα όχημα χωρίς αλυσίδες. Όσοι δεν έχουν αλυσίδες κάνουν αναστροφή και γυρίζουν πίσω σύμφωνα με τις υποδείξεις της Τροχαίας. Αντίστοιχα, στο Καπανδρίτι εκδηλώνεται χιονοθύελλα, καθώς οι άνεμοι είναι ισχυροί και στην Αττική.

Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο δελτίο της ΕΜΥ για τον καιρό, ψυχρές αέριες μάζες από τη βόρεια Ευρώπη έχουν φτάσει στη χώρα μας, φέρνοντας χαμηλές θερμοκρασίες, ισχυρό παγετό, κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις, καθώς και θυελλώδεις βόρειους ανέμους.

Ειδικά για την Αττική χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από τις προμεσημβρινές ώρες στα ορεινά και ημιορεινά ενώ από το μεσημέρι θα ενταθούν, κυρίως στα βόρεια και τα ανατολικά και θα χιονίσει και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Οι χιονοπτώσεις θα παρουσιάσουν πρόσκαιρη ύφεση κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ τη Δευτέρα θα συνεχιστούν αλλά με μικρότερες εντάσεις.

Στην Πάρνηθα και στην Πεντέλη κλείνουν οι δρόμοι λόγω της πυκνής χιονόπτωσης, ενώ έχει ξεκινήσει να χιονίζει και στην Κηφισιά.

Ειδικότερα έχει διακοπεί η κυκλοφορία:

  • Επί της περιφερειακής οδού Πεντέλης – Νέας Μάκρης από το ύψος του Γ.Σ.N.A. 414 έως τη θέση Άγιος Πέτρος.
  • Στην επαρχιακή οδό Τατοΐου – Αγίου Μερκουρίου από το ύψος της συμβολής της με την οδό Χλόης (βασιλικά κτήματα) στη Βαρυμπόμπη, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Άγιο Μερκούριο.
  • Στην επαρχιακή οδό Μαλακάσας – Αγίου Μερκουρίου από το ύψος της συμβολής της με την οδό Τυρταίου στις Αφίδνες, στο ρεύμα προς Άγιο Μερκούριο.

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Κλειστά τα καταστήματα στη βόρεια Αττική αύριο, Δευτέρα

Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ενημερώνει τους καταναλωτές ότι, σε ολόκληρη τη βόρεια και βορειοανατολική Αττική, συμπεριλαμβανόμενων των βορείων προαστίων της Αθήνας, τα εμπορικά καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2023, λόγω των ισχυρών χιονοπτώσεων που αναμένονται.

Αποκλειστικά για την εξυπηρέτηση άμεσων και επειγουσών αναγκών του καταναλωτικού κοινού κατ' εξαίρεση θα μπορούν να λειτουργούν μέχρι ώρα 18.00 της Δευτέρας 6 Φεβρουαρίου, τα φαρμακεία, τα καταστήματα τροφίμων και supermarket, τα πρατήρια καυσίμων και τα καταστήματα πώλησης εργαλείων και αλυσίδων χιονιού για τα οχήματα.

Παράλληλα, απαγορεύεται από ώρα 18.00 της Δευτέρας 6 Φεβρουαρίου η μεταφορά και η πώληση αγαθών μέσω υπηρεσιών delivery ή courier, στις ίδιες περιοχές. Παρακαλούνται οι πολίτες να προσέρχονται στα καταστήματα που θα παραμείνουν κατ' εξαίρεση ανοικτά με ιδιαίτερη προσοχή και μόνο αν είναι απολύτως αναγκαίο.

«Λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων λαμβάνουμε προληπτικά μέτρα προστασίας ως προς το λιανικό εμπόριο», ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share