Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Θα σταλούν μηνύματα 112 σε Εύβοια, Βόρειες Σποράδες, Μαγνησία, Βοιωτία και Αττική

Απαγόρευση της κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων - Πώς θα εξελιχθεί ο χιονιάς

4 Φεβρουαρίου 2023 15:14
Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Θα σταλούν μηνύματα 112 σε Εύβοια, Βόρειες Σποράδες, Μαγνησία, Βοιωτία και Αττική
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στην έκτακτη ενημέρωση από το υπ. Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για την κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» ανακοινώιθηκε πως θα σταλούν προειδοποιητικά μηνύματα από το 112.

Δείτε επίσης: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Έρχεται η κακοκαιρία «Barbara»! Από το βράδυ του Σαββάτου ξεκινά ο χιονιάς...

«Στη σύσκεψη δόθηκαν σαφείς οδηγίες» δήλωσε αρχικά ο εκπρόσωπος Τύπου Πυροσβεστικού Σώματος. Το επόμενο διάστημα θα αποσταλούν μηνύματα 112 προς τους πολίτες που βρίσκονται σε Εύβοια, Βόρειες Σποράδες, Μαγνησίας, Βοιωτίας και Αττικής.

Εξετάζεται η πιθανότητα να εκδοθούν και άλλα προειδοποιητικά μηνύματα σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής.

Επίσης, αναμένεται ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για απαγόρευση κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων.

Εργασίες στα ρέματα της Αττικής

Την ίδια ώρα, κατόπιν σχετικής εντολής του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, με εντατικούς ρυθμούς και σε καθημερινή βάση συνεχίζονται οι εργασίες καθαρισμού από τα συνεργεία και το προσωπικό της Περιφέρειας, όλων των ρεμάτων της Αττικής, μεταξύ αυτών και του ρέματος Κόρμπι στον Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης.

Ειδικότερα στο ρέμα Κόρμπι, μετά την τελευταία έντονη βροχόπτωση έγινε αυτοψία από την αρμόδια υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής και ακολούθως ξεκίνησαν άμεσα τα έργα καθαρισμού και απομάκρυνσης μπαζών και σκουπιδιών που είχαν συγκεντρωθεί λόγω της βροχής.

Οι εργασίες θα ολοκληρωθούν εντός των επόμενων δύο ημερών.

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Θα σταλούν μηνύματα 112 σε Εύβοια, Βόρειες Σποράδες, Μαγνησία, Βοιωτία και Αττική
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI

Εκχιονιστικά μηχανήματα και δυνάμεις του δήμου στις γειτονιές

Παράλληλα, σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής υπό τον Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, καταρτίστηκε ο αναλυτικός σχεδιασμός του δήμου για τις προσεχείς ημέρες: Εστιάζει στην προστασία των ευάλωτων ατόμων, που είτε βρίσκονται στο δρόμο (άστεγοι, τοξικο-εξαρτημένοι), είτε χρήζουν βοήθειας στο σπίτι, αλλά και στην προσπάθεια να διατηρηθούν ανοιχτές οι κεντρικές οδοί για την ανεμπόδιστη πρόσβαση στα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας και σε άλλες κρίσιμες -για τη λειτουργία του κράτους- υποδομές.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Αθηναίων, κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας θα βρίσκονται σε καίρια σημεία, και στις επτά δημοτικές κοινότητες του Δήμου Αθηναίων, εκχιονιστικά μηχανήματα και δυνάμεις εργαζομένων, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τυχόν προβλήματα στις γειτονιές της πόλης. Ιδιαίτερη έμφαση, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, δίνεται στα σημεία που σε προηγούμενες αντίστοιχες καιρικές συνθήκες παρουσιάστηκαν τα μεγαλύτερα προβλήματα, όπως στην Άνω Κυψέλη, στο Πολύγωνο, στου Γκύζη, στον Λυκαβηττό κ.α.

Η Διεύθυνση Οδοποιίας Αποχέτευσης και Κοινοχρήστων Χώρων και η Διεύθυνση Καθαριότητας, έχουν ήδη στη διάθεσή τους – προκειμένου να αντιμετωπιστούν φαινόμενα έντονης χιονόπτωσης και ακραίου παγετού - βαρέα εκχιονιστικά, εφοδιασμένα με αλατιέρες, φορτωτές τύπου JcB, καθώς και bobcat.

Τα βαριά οχήματα αποχιονισμού και οι αλατιέρες θα βρίσκονται σε απόλυτη ετοιμότητα σε κεντρικά σημεία της πόλης, ενώ τα μικρότερα θα επιχειρούν, όπου κρίνεται αναγκαίο.

Διαθέσιμες κλίνες στο Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων για τη φιλοξενία των αστέγων
Παράλληλα, το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων ενεργοποιεί σε 24ωρη βάση τις κοινωνικές δομές και υπηρεσίες του και είναι έτοιμο να παρέχει ασφαλή και αξιοπρεπή φιλοξενία στους ανθρώπους που βρίσκονται στο δρόμο.

Οι άστεγοι συμπολίτες μας μπορούν να απευθυνθούν:

· Στο Υπνωτήριο του Πολυδύναμου Κέντρου Αστέγων επί των οδών Αχαρνών και Λιοσίων (τηλ. 210-5246515)

· Στο Υπνωτήριο του ΟΚΑΝΑ στην οδό Σουρμελή 4-6 (τηλ. 210 8238676) (*σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ για την εξυπηρέτηση των αναγκών των άστεγων χρηστών που καλύπτει)

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share