Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2023

«Κόκκινος» συναγερμός από τον Νίκο Καντερέ: «Είναι επικίνδυνα τα πράγματα, αυτό που ξεκινά θα φτάσει...»

Η προειδοποίηση του μετεωρολόγου

4 Φεβρουαρίου 2023 11:23
«Κόκκινος» συναγερμός από τον Νίκο Καντερέ: «Είναι επικίνδυνα τα πράγματα, αυτό που ξεκινά θα φτάσει...»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Νίκος Καντερές τοποθετήθηκε με τη σειρά του για τον καιρό και την «Μπάρμπαρα», που έρχεται στην χώρα μας ειδικά από αύριο (5/2), σχολιάζοντας τις μετεωρολογικές εξελίξεις.

Το okmag.gr επικοινώνησε με τον μετεωρολόγο Νίκο Καντερέ ο οποίος δήλωσε: «Σωστά εξέδωσε η ΕΜΥ ανακοινωθέν για την κακοκαιρία Μπάρμπαρα. Θα είναι μια επικίνδυνη κακοκαιρία με χαμηλές θερμοκρασίες και μποφόρ που θα φτάσουν τα 10».

Δεδομένο θεωρείται το χιόνι στα βόρεια προάστια της Αθήνας, τι θα συμβεί όμως με το κέντρο της πόλης; Θα χιονίσει κι αν ναι πόσο; Ο Νίκος Καντερές απαντάει: «Ναι, θα χιονίσει όχι μόνο στα βόρεια προάστια αλλά και στις υπόλοιπες περιοχές της Αττικής αλλά δεν μπορώ να προσδιορίσω το πόσο.

Σίγουρα δεν θα είναι όπως πέρσι. Το επικίνδυνο διάστημα θα είναι από το μεσημέρι της Κυριακής έως το απόγευμα της Δευτέρας. Πρόκειται για μια δύσκολη εβδομάδα με χαμηλές θερμοκρασίες. Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί Τετάρτη αλλά και Πέμπτη».

Στον αέρα το αν θα ανοίξουν τα σχολεία - Πότε αναμένεται η απόφαση

Η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» έχει αρχίσει να επηρεάζει την χώρα μας και ήδη αποτελεί θέμα το αν θα ανοίξουν τα σχολεία τη Δευτέρα (6/2), με τον περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη, να τονίζει πως αύριο (5/2) θα ληφθεί η απόφαση.

«Το καιρικό φαινόμενο θα εξελιχθεί από αύριο και θα ενταθεί τη Δευτέρα. Εμείς θα το παρακολουθήσουμε. Το μεσημέρι έχουμε σύσκεψη με τους 66 δημάρχους της χώρας. Αν υπάρξει θέμα μεγάλης κακοκαιρίας σύμφωνα με τις προβλέψεις, τότε το μεσημέρι της Κυριακής θα έχουμε σχετικές ανακοινώσεις για τη Δευτέρα. Αυτό που θα κυριαρχήσει είναι προληπτικές αποφάσεις που δεν θα διακινδυνεύουν τα παιδιά μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πατούλης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

«Είμαστε έτοιμοι και σε επίπεδο αλατιού και σε μηχανήματα. Κατά τη διάρκεια του φαινομένου να αποφευχθούν οι μετακινήσεις και μόνο αν υπάρχει λόγος να συμβαίνει αυτό», πρόσθεσε.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share