Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (4/2)

Οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας!

4 Φεβρουαρίου 2023 07:28
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (4/2)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι κεντρικοί τίτλοι στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για σήμερα, Σάββατο 4/2! Tο Athensmagazine.gr σας φέρνει καθημερινά στο φως τα θέματα της ειδησεογραφίας, όπως αναδεικνύονται στον Ελληνικό Τύπο μέσα από την εκπομπή «Τώρα Μαζί». Την ίδια στιγμή, η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» έρχεται και χρειάζεται προσοχή με αντίστοιχα μέτρα.

Καιρός σήμερα 4/2: Έρχεται... με φόρα η «Μπάρμπαρα» - Χιόνια μέχρι το κέντρο της Αθήνας και πολικό ψύχος

Καιρός σήμερα: Η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» έρχεται να επηρεάσει την χώρα μας στις επόμενες μέρες, ξεκινώντας από σήμερα (4/2) κιόλας, φέρνοντας πολικό ψύχος και χιόνια.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για επιδείνωση του καιρού λόγω του βαρομετρικού χαμηλού «Μπάρμπαρα», το Σάββατο αναμένονται αυξημένες νεφώσεις, αρχικά στα κεντρικά και βόρεια και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές, με τοπικές βροχές και από το απόγευμα στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα με σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά - ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί, 4 με 6 και βαθμιαία στα δυτικά και νότια πελάγη 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε κανονικά επίπεδα και θα φθάσει στα βόρεια τους 10 με 12 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 13 με 15 βαθμούς και στα νότια κατά τόπους τους 16 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Τι περιμένουμε ανά περιοχή

Στην Αττική αναμένονται αυξημένες νεφώσεις, βαθμιαία θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν από το βράδυ στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα ορεινά με χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ, ενισχυόμενοι από το βράδυ σε 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένονται αυξημένες νεφώσεις, βαθμιαία θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Χιονοπτώσεις στα ορεινά και από το απόγευμα και σε ημιορεινές περιοχές. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί, 3 με 5 μποφόρ, που το βράδυ θα στραφούν σει βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά και από το βράδυ και σε ημιορεινές περιοχές. Στη δυτική Μακεδονία αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με χιονοπτώσεις. Θα πνέουν άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Από το βράδυ, οι άνεμοι θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων και θα ενισχυθούν, στην κεντρική Μακεδονία έως 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από το μηδέν έως τους 12 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις, 4-6 μποφόρ, από το απόγευμα τοπικά 7 και το βράδυ στο Ιόνιο 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 14 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται αυξημένες νεφώσεις, και βαθμιαία τοπικές βροχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν αρχικά στα ορεινά και ημιορεινά της Θεσσαλίας και της ανατολικής Στερεάς και από το απόγευμα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά ορεινά. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-βορειοδυτικοί, 4 με 6 και στα νότια τοπικά έως 7 μποφόρ. Βαθμιαία οι άνεμοι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και το βράδυ στις Σποράδες θα ενισχυθούν τοπικά έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 15 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες γρήγορα από τα βόρεια θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις, 4 με 6 και τοπικά 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία στα νότια τοπικά 6 με 7 μποφόρ. Από το βράδυ οι άνεμοι στα βόρεια θα στραφούν σε βορειοανατολικούς και τη νύχτα θα ενισχυθούν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 16 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Αυτά είναι τα έκτακτα μέτρα της Πολιτικής Προστασίας για τον επικείμενο χιονιά (video)

Σε επιφυλακή βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός της χώρας λόγω της επικείμενης κακοκαιρίας Barbara, η οποία αναμένεται από αύριο Σάββατο 4 Φεβρουαρίου να «χτυπήσει» τη χώρα.

Έκτακτη ενημέρωση για τα επερχόμενα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα πραγματοποίησε σήμερα, Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023, στις 20:00, ο Εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Επιπυραγός Ιωάννης Αρτοποιός από το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων στο Μαρούσι.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, και το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων έχουν ήδη ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας.

Με εντολή Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγου Γεώργιου Πουρναρά, έχουν τεθεί σε εφαρμογή τα επιχειρησιακά σχέδια για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση χιονοπτώσεων καθώς και των συνοδών τους φαινομένων. Ταυτόχρονα, οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες των περιοχών που αναμένεται να εκδηλωθούν τα φαινόμενα, έχουν τεθεί σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας και περαιτέρω κλιμάκωσης εφόσον απαιτηθεί, ώστε κατά την εξέλιξη των Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων, να αντιμετωπιστούν άμεσα τυχόν προβλήματα.

  1. Τονίζουμε ότι πλέον είναι υποχρεωτικός ο εφοδιασμός όλων των οχημάτων με αντιολισθητικά μέσα. Η Ελληνική Αστυνομία από αύριο το πρωί, θα πραγματοποιεί αυστηρούς ελέγχους.
  2. Είναι εξαιρετικά πιθανό να απαγορευτεί η κυκλοφορία βαρέων οχημάτων σε περιοχές με ιδιαίτερη χιονόπτωση. Απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή.
  3. Απευθύνουμε ισχυρή σύσταση στους πολίτες, να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες.
  4. Σε περίπτωση που είναι αναγκαίο να μετακινηθούμε, προτού ξεκινήσουμε, ενημερωνόμαστε για την επικρατούσα κατάσταση και τη βατότητα του οδικού δικτύου από την ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας καιγια τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες από την ιστοσελίδα της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας
  5. Είναι επίσης απαραίτητη, κάθε μέριμνα για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας. Σχετικές πληροφορίες είναι πάντοτε διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

Σε νέα ευρεία συντονιστική σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί αύριο θα αξιολογηθούν τα μετεωρολογικά δεδομένα και θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share