Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Την... έπεσαν στον Γιάννη Καλλιάνο για τα χιόνια στην Αττική: «Ζήτα συγγνώμη από τον Μαρουσάκη» - Τι απαντά

Κάποιοι δεν το πήραν ψύχραιμα

3 Φεβρουαρίου 2023 19:49
Την... έπεσαν στον Γιάννη Καλλιάνο για τα χιόνια στην Αττική: «Ζήτα συγγνώμη από τον Μαρουσάκη» - Τι απαντά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένας από τους πρώτους, αν όχι ο πρώτος μετεωρολόγος που είχε προβλέψει την επιδείνωση του καιρού και τον επικείμενο χιονιά στην Αττική, ήταν ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Πριν λίγες ημέρες, η πρόγνωσή του προκάλεσε αντιδράσεις σε συναδέλφους τους, οι οποίοι με ανάρτήσεις τους αμφισβητούσαν την εγκυρότητα της πρόβλεψης, με το επιχείρημα ότι τα δεδομένα δεν ήταν ακόμη σαφή. Ωστόσο, ο μετεωρολόγος του OPEN φαίνεται πως δικαιώθηκε αφού η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης, προειδοποιώντας για την έλευση της κακοκαιρίας Barbara.

Μεταξύ αυτών που είχαν εκφράσει τις ενστάσεις του ήταν και ο Γιάννης Καλλιάνος, ο οποίος έκανε λόγο για “χιονιά μούφα ολκής” και χιoνοπτώσεις που θα έκαναν την εμφάνισή τους μόνο σε μεγάλα υψόμετρα στο Λεκανοπέδιο, αναφερόμενος μάλιστα στις “βάρκες της Πεντέλης”.

Ωστόσο, σήμερα επανήλθε με νεότερη πρόβλεψη, η οποία επιβεβαιώνει ουσιαστικά τον Κλέαρχο Μαρουσάκη αφού ο τίτλος της είναι “ο χιονιάς καταφθάνει την Κυριακή”. Η νέα ανάλυσή του όμως όπως φαίνεται από τον λογαριασμό του στα social media δέχτηκε σφοδρή κριτική από χρήστες που τον προέτρεπαν να ζητήσει συγγνώμη από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη επειδή τον αμφισβήτησε.

Δεν έλειψαν βέβαια και εκείνοι που πήραν το μέρος του Γιάννη Καλλιάνου, επισημαίνοντας ότι δεν φταίει εκείνος που άλλαξαν τα δεδομένα.

Η απάντηση του Γιάννη Καλλιάνου

Ο Γιάννης Καλλιάνος πήρε θέση στα σχόλια που γράφτηκαν κάτω από την ανάρτησή του, επισημαίνοντας ότι δεν υπήρξε κόντρα μετεωρολόγων, καθώς και ότι ο Κλέαρχος Μαρουσάκης είναι φίλος του.

“Για όσους δεν ξέρετε, ο Μαρουσάκης είναι προσωπικός μου φίλος εδώ και πολλά χρόνια! Μην λέτε ασυναρτησίες σας παρακαλώ. Στις σελίδες αναφέρθηκα που κάποιες παραποιούν τα λεγόμενα των επιστημόνων” έγραψε χαρακτηριστικά. “Αυτό το πράγμα με κάποιες σελίδες μικρής επισκεψιμότηττας που παραποιούν τα λεγόμενα μας, καταντάει τραγικό. Σε αυτούς αναφέρθηκα. Δεν έχουμε κάτι οι Μετεωρολόγοι μεταξύ μας” κατέληξε.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share