Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Θρίλερ στο Νέο Ηράκλειο: Μαχαίρωσαν 17χρονο στον πνεύμονα - Σε υπόγεια διάβαση δίπλα στον ΗΣΑΠ το αιματηρό επεισόδιο

Ξεφεύγει η βία μεταξύ ανηλίκων

3 Φεβρουαρίου 2023 18:25
Θρίλερ στο Νέο Ηράκλειο: Μαχαίρωσαν 17χρονο στον πνεύμονα - Σε υπόγεια διάβαση δίπλα στον ΗΣΑΠ το αιματηρό επεισόδιο
ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δεν έχουν τέλος τα περιστατικά βίας με θύματα ανήλικους, καθώς καθημερινά η Αστυνομία προχωρά σε συλλήψεις για μαχαιρώματα εφήβων και παιδιών.

Η τελευταία σύλληψη αφορά σε έναν 18χρονο, ο οποίος κατηγορείται ότι ήταν μέλος ομάδας που εξαπέλυσε επίθεση με θύματα δύο 17χρονους, σε υπόγεια διάβαση δίπλα από το σταθμό του ΗΣΑΠ στο Νέο Ηράκλειο Αττικής.

Το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης (25/1), οι δύο 17χρονοι έδωσαν ραντεβού με τους δράστες στην υπόγεια διάβαση για να λύσουν τις προσωπικές διαφορές τους. Εκεί οχτώ άτομα επιτέθηκαν με μπουνιές, κλωτσιές και αιχμηρό αντικείμενο στον έναν 17χρονο προκαλώντας του τραύματα στην πλάτη και στα πόδια, ενώ στο φίλο του προκάλεσαν ελαφρύτερα τραύματα.

Περαστικοί που αντιλήφθηκαν τη συμπλοκή επενέβησαν για να τους χωρίσουν και τότε οι δύο 17χρονοι μπόρεσαν να ξεφύγουν μπαίνοντας σε καφετέρια. Δείτε επίσης: Τρόμος από «αδέσποτες» σφαίρες σε σχολεία της Δυτικής Αττικής - «Περιμένουμε το επόμενο τραγικό περιστατικό»

Εκεί ο 17χρονος διαπίστωσε ότι φέρει τραύματα στα πόδια και στην πλάτη και ότι αιμορραγεί. Έτσι μετέβη με το φίλο του στο νοσοκομείο. Οι γιατροί του έκαναν ράμματα στα πόδια και στην πλάτη, διαπιστώνοντας ότι το τραύμα στην πλάτη επέφερε τραύμα και στον πνεύμονα, το οποίο έπρεπε να τεθεί υπό παρακολούθηση. Έτσι παρέμεινε νοσηλευόμενος στη θωρακοχειρουργική κλινική του ΚΑΤ.

Από την έρευνα ταυτοποιήθηκε για την επίθεση ένας 18χρονος που αναγνωρίστηκε ανεπιφύλακτα από τους δύο 17χρονους ως το άτομο που ξεκίνησε τον καυγά, ρίχνοντας την πρώτη μπουνιά. Τα θύματα δεν ήταν σε θέση να καταθέσουν ποιος από όλους τους δράστες έφερε το μαχαίρι.

Αστυνομία στο Νέο Ηράκλειο
ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Τρόμος στον Βόλο: Συμμορία έκανε «ντου» με καδρόνια σε τρία σχολεία - Οι μαθητές ταμπουρώθηκαν στις τάξεις

Αναστάτωση ξέσπασε στο Βόλο, καθώς μια συμμορία που αποτελείται από 20 άτομα, έκανε έφοδο σε τρία σχολεία της περιοχής και κραδαίνοντας καδρόνια προκάλεσε ζημιές, ενώ οι μαθητές για να προστατευτούν ταμπουρώθηκαν στις τάξεις.

Όπως αναφέρει το gegonota.news, επιτέθηκαν με καδρόνια και προξένησαν υλικές ζημιές στο 3ο ΕΠΑΛ, στο 7ο ΓΕΛ και οι περισσότερες ζημιές προκλήθηκαν στο 5ο ΓΕΛ. Οι διευθυντές των σχολείων θα υποβάλλουν μηνήσεις κατ΄αγνώστων και αυτή την ώρα κατευθύνονται στην Αστυνομική Διεύθυνση, ενώ ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας κ. Σαβελλίδης θα συναντήσει τον αστυνομικό διευθυντή.

Πρόκειται για 20 άτομα συμμορίας με εξωσχολικούς και μαθητές. Σπάσανε κλειδαριές από τα σχολεία, έκαναν «ντου» και με τα καδρόνια ρήμαξαν τζάμια, πόρτες, κιγκλιδώματα. Καθηγητές και μαθητές ακούγοντας τη φασαρία ταμπουρώθηκαν στις αίθουσες. Μια καθηγήτρια στο 5ο ΓΕΛ τραυματίστηκε από τζάμι, ευτυχώς ελαφρά, ενώ στα σχολεία γίνεται έρευνα για τους μαθητές που απουσίαζαν από τα μαθήματα χθες μετά τις 11. Τα επεισόδια έγιναν χθες μεταξύ 11 και 1μμ.

«Δεν μπορώ να κατανοήσω αυτή τη συμπεριφορά. Η υπόθεση θα διαλευκανθεί», δήλωσε ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας. Σύμφωνα με πληροφορίες μέλος της συμμορίας ήταν μαθητής γενικού λυκείου Βόλου που ταυτοποιήθηκε και μάλιστα πρόσφατα είχε προταθεί αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος γιατί είχε «βαρύ σχολικό μητρώο».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share