Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ακαριαία επιδείνωση από τον Γιάννη Καλλιάνο: «Η Εύβοια θα χαθεί - Τέτοιες τεράστιες ποσότητες χιονιού...»

Όλα όσα θα φέρει στη χώρα η «Barbara», σύμφωνα με τον έμπειρο μετεωρολόγο

3 Φεβρουαρίου 2023 17:17
Ακαριαία επιδείνωση από τον Γιάννη Καλλιάνο: «Η Εύβοια θα χαθεί - Τέτοιες τεράστιες ποσότητες χιονιού...»
Φωτογραφία δεξιά: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Γιάννης Καλλιάνος - Πρόγνωση καιρού: Όλα δείχνουν πως θα ρίξει πολύ πυκνό χιόνι στην Εύβοια, με τον Γιάννη Καλλιάνο να δηλώνει χαρακτηριστικά πως το νησί «θα χαθεί για τα καλά», μιλώντας στον «αέρα» του Live News του Mega, ενώ ο χιονιάς θα χτυπήσει και την Αττική από την Κυριακή (5/2) και για πολλές μέρες της ερχόμενης εβδομάδας.

Όπως φαίνεται λοιπόν το χιόνι που θα έρθει από την Κυριακή, θα επηρεάσει τις ανατολικές προσήνεμες περιοχές και σταδιακά και ένα μεγάλο μέρος των νησιών του Αιγαίου. Την ίδια ώρα, στις περισσότερες περιοχές της δυτικής και βόρειας Ελλάδας θα επικρατεί ψύχος αλλά με ηλιοφάνεια για τις περισσότερες περιοχές. Παράλληλα, έχουμε και σύσταση της Πολιτικής Προστασίας στους πολίτες - Πώς θα κινηθεί το φαινόμενο

Από το πρωί της Κυριακής θα ξεκινήσει να χιονίζει στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Αττικής, γρήγορα όμως θα αρχίσουν να επηρεάζονται και τα βόρεια και βορειοανατολικά προάστια, ενώ από το βράδυ της ίδιας ημέρας και προς τις πρώτες ώρες της Δευτέρας φαίνεται ότι οι χιονοπτώσεις θα κατέβουν κι άλλο υψομετρικά και θα επηρεάσουν και κεντρικές περιοχές της Αθήνας.

Υπάρχει ασφαλώς και η πιθανότητα να επηρεαστούν και άλλα, πιο νότια προάστια της Αθήνας, με χαμηλότερο δηλαδή υψόμετρο. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι σαφώς υπαρκτό αλλά δεν συγκεντρώνει πάρα πολύ μεγάλες πιθανότητες.

Οι πιο ισχυρές χιονοπτώσεις σε ότι αφορά στην Αττική, θα σημειωθούν ιδιαίτερα στα βόρεια, βορειοδυτικά, βορειοανατολικά και ανατολικά τμήματα του νομού χωρίς να αποκλείεται ασφαλώς να υπάρξουν και εξάρσεις με πυκνές χιονοπτώσεις και σε άλλα τμήματα.

Κατά διαστήματα, καθώς θα βαδίζουμε προς το βράδυ της Κυριακής, οι χιονοπτώσεις σε αρκετές περιοχές θα είναι πολύ πυκνές και πιθανόν να δημιουργήσουν προβλήματα, κυρίως στην Εύβοια, στις Σποράδες, στη Βοιωτία και στη Βόρεια και Βορειοανατολική Αττική.

Σε πολλές περιπτώσεις θα δημιουργούνται και αξιόλογες χιονοστρώσεις ιδιαίτερα από τα υψόμετρα των 200 μέτρων και υψηλότερα, χωρίς βέβαια αυτό να είναι και αναγκαστικό μιας και θα υπάρξουν χιονοστρώσεις τοπικά ακόμη και σε πεδινά τμήματα.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share