Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πτώση Phantom στην Ανδραβίδα: «Είσαι ο ήρωάς μας!» - Ο συγκινητικός αποχαιρετισμός του αδελφού του σμηναγού Στάθη Τσιτλακίδη (Video)

Τραγικές φιγούρες οι γονείς και η αρραβωνιαστικιά του

3 Φεβρουαρίου 2023 13:16
Πτώση Phantom στην Ανδραβίδα: «Είσαι ο ήρωάς μας!» - Ο συγκινητικός αποχαιρετισμός του αδελφού του σμηναγού Στάθη Τσιτλακίδη (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε κλίμα συγκίνησης συγγενείς και φίλοι είπαν το τελευταίο αντίο στον 31χρονο σμηναγό, Ευστάθιο Τσιτλακίδη o οποίος έχασε τη ζωή του στο μοιραίο F-4 Phantom της Πολεμικής Αεροπορίας που κατέπεσε την περασμένη Δευτέρα (30/1) στην Ανδραβίδα.

Όσοι παρευρέθηκαν στην κηδεία δεν μπορούν να πιστέψουν πως ένα «δικό τους παιδί» όπως έλεγαν συνέχεια δεν βρίσκεται πια στη ζωή. Η σορός του Ευστάθιου Τσιτλακίδη έφτασε στον Ιερό στον Γρανίτη Δράμας λίγο μετά τις 11:00 το πρωί. Το φέρετρό του ήταν τυλιγμένο με την ελληνική σημαία και το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί έξω από την εκκλησία φώναξε «Αθάνατος»

Σπαρακτική ήταν η εικόνα της μητέρας που έλεγε το όνομα του παιδιού της κοιτώντας τον ουρανό, ενώ ο πατέρας του μπήκε στην εκκλησία υποβασταζόμενος. Τραγική φιγούρα και η κοπέλα του, που κρατούσε μια κοινή φωτογραφία τους.

Συγκλόνισαν οι επικήδειοι στην κηδεία του Ευστάθιου Τσιτλακίδη

Επικήδειο στην κηδεία εκφώνησε ο αδερφός του 31χρονου αδικοχαμένου πιλότου: «Είσαι ο ήρωάς μας. Μας έκανε να πιστεύουμε ότι το αδύνατο γίνεται δυνατό», είπε μεταξύ άλλων σε κλίμα συγκίνησης, ενώ ένας φίλος του Ευστάθιου Τσιτλακίδη ανέφερε στον επικήδειό του «ότι η απώλειά σου είναι αδιανόητη».

Πτώση Phantom στην Ανδραβίδα: Κατέρρευσε ο πατέρας του Μάριου Μιχαήλ Τουρούτσικα! Οι κραυγές στην ταφή του γιου του - «Είσαι ψηλά αγόρι μου, είσαι ψηλά»

Σκηνές αρχαίας τραγωδίας εκτυλίχθηκαν στην ταφή του 29χρονου Μάριου - Μιχαήλ Τουρούτσικα, που έχασε τη ζωή του στην πτώση του μοιραίου Phantom, ανοιχτά της Ανδραβίδας τη Δευτέρα.

Ο πατέρας του αδικοχαμένου πιλότου, την ώρα της ανάκρουσης του Εθνικού Ύμνου, δεν άντεξε και στην ταφή του γιου του φώναξε: «Είσαι ψηλά αγόρι μου, είσαι ψηλά. Και τη σημαία σου βάλανε επάνω σου».

«Είσαι ψηλά τώρα»

«Έχεις θέα αγόρι μου, έχεις θέα. Του άρεσε η θέα. Ερχόσουν εδώ σου άρεσε. Πάρε τη θέα αγόρι μου. Πάρε τη θέα. Όλη δική σου αγόρι μου η θέα. Ψηλά είσαι κι εδώ, ψηλά. Όχι όσο ψηλά όσο θα ήθελες, αλλά ψηλά είναι. Γι’ αυτό σε έφερα εδώ» είπε ο πατέρας του Μάριου Μιχαήλ πάνω από τον τάφο του γιου του.

«Και τη σημαία αγόρι μου σου έβαλαν πάνω. Είσαι πλήρης τώρα. Δεν σε έκοβαν στην Καλαμάτα που μου έλεγες ‘πατέρα φοβάμαι μην με κόψουν’. Δεν μου κοβόντουσαν τα χέρια» συμπλήρωσε, ενώ έκλαιγε…

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share